Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Akčný
  • Dráma
  • Horor
  • Fantasy

Recenzie (14)

plagát

Za borovicovým hájom (2012) 

Myslím, že tento film dobre vystihuje spojenie dvoch číslic, a to konkrétne 3 v 1. Prvá časť sa mi páčila azda najviac (motorka, zbrane a Eva Mendes :), no zaverečna kradež bola príliš predvídateľná. Akonáhle servisman zružil spoluúčasť na tejto akcií, bolo mi jasné, že Luke buď skončí v base, alebo ho zabijú. Druhá časť sa týkala všadeprítomnej korupcie, ktorá je fenomémom spoločnosti odkedy ľudia začali disponovať rôznou veľkosťou moci. Zhnitý policajný útvar a prílišný poctivec Cross, ktorému vadí 7 litrov ako vianočný bonus. Tretia časť bola pre mňa osobne asi najslabšia. Keďže menej je niekedy viac, a do tohto filmu sa viac toho už asi natrepať nedalo, davam 4*.

plagát

Hon (2012) 

Skvelý herecký výkon, téma bezprostredne sa týkajúca dnešnej spoločnosti. Tento film skratka vo mne zanechal pocit zúfalstva a súcitu. Záverečná scéna v lese len dokonale podčiarkla bezvýchodiskovú situáciu, s ktorou sa hlavný hrdina musel jednoducho vyrovnať. Aj keď väčšina ľudí dokáže odpustiť a zabudnúť na to čo sa stalo, stále sa najde niekto, kto sa s tým vyrovnať nevie a ani sa nikdy nevyrovná.

plagát

Kick-Ass (2010) 

Tak toto bol Kick Ass ako sa patrí. Nečakal som od tohto filmu až taký zážitok aký som v skutočnosti prežil pri jeho pozeraní. Mal všetko čo má kvalitný film mať: humor, akčnosť, priateľstvo, rodina, láska, sex..., fakt aj keby neviem ako chcem, tak nemám čo vytknúť, teším sa na zhliadnutie dvojky v najbližších dňoch, no trošku sa aj obávam že si nedokáže udržať až takú vysokú kvalitu ako to pri filmoch na pokračovanie býva. Krátke zhodnotenie hercov: nádherná Lyndsy Fonseca bola stelesnením krásy a vášne, Nicolas Cage pridal profesorstvo, Aaron Jonson ukázal, že byť superhrdinom nie je nemožné a behom filmu sa z neviditeľného loosera stal sebavedomý muž so závideniahodnou priateľkou a nakoniec skvelá Chloe Moretz pridala detskú tváričku, no bojové umenie Angelieny Jolie. Toto všetko pomohlo vytvoriť nezabudnuteľný a pre mňa výnimočný film, ktorý by som prirovnal k dokonale namiešanému drinku, ktorého keď sa napijem, tak stratím pojem o čase a zabudnem na všetko. Lepšie ako byť ožratý :)

plagát

Juno: Nezrelá na dieťa (2007) 

Krásny film s dokonalým hereckým výkonom v hlavnej úlohe, ktorý pojednáva o vôbec nie výnimočnej životnej situácii. Prípadov, keď otehotnie 16 ročné dievča je stále viac a viac a stalo sa to aj v mojej rodine. No má to aj svoje výhody. Človek zistí akých ľudí to má vlastne okolo seba, o koho sa môže oprieť a o koho nie. Osobne by som chcel mať takých rodičov, že keby im zdelím takéto na prvý pohľad nepriateľné posolstvo, tak by zostali triezvo uvažovať a namiesto toho aby mi vykričali to, čo už aj tak nikdy nezmenia, by ma podržali a a pomáhali zvládnuť túto ťažkú životnú situáciu. Na Junine rozhodnutie, dať dieťa na adopciu, som sa najskôr pozeral veľmi skepticky a bol som proti tomu, no tento film ma presvedčil o tom, že ak tým rozhodnutím urobí štastnou nie len seba, ale aj náhradnú matku, tak prečo nie? Každý si je zodpovedný za vlastné šťastie.

plagát

Drive (2011) 

Užasný príklad toho, že ticho dokáže niekedy poveť viac ako 1000 slov, vôbec mi neprekážala viaznuca komunikácia. Prave naopak, užíval som si to. Neviem čím to bolo, ale tento film ma uplne dostal. Strhujúca atmosféra, zrada priateľstva, sila rodiny, tajomnosť,... U mňa osobne sa zaraďuje spolu s filmom Nedotknutelni na prvé miesto top filmov roku 2011.

plagát

Klik (2006) 

Keď mám hodnotiť film ako taký, tak to je veľmi slabé, ale keď sa pozriem na myšlienku a posolstvo, ktoré nesie, tak to sa mi náramne páči. Svojským zobraním upozorňuje na riziká dnešnej rýchlej doby a keď už sa človek donúti nad tým zamyslieť, tak význam tohto filmu je nespochybniteľný.

plagát

Insidious: Kapitola 2 (2013) 

Keď si odomňa slečna predávajúca lístky v kine vypýtala 4,80€, tak sa mi skoro zahmlelo pred očami, no dúfal som, že po skončení filmu si budem môcť povedať, že to za tie peniaze stálo. A stalo sa. Určite jeden z tých lepších hororov, ktorý má divákovi čo ponúknuť nie len dejom, ale aj krásnym spracovaním. Jediné, čo sa mne osobne nepáčilo boli dva či tri pokusy o vnesenie komediálnej vložky do filmu v podaní bradatého pána. Vo chvílach, kedy sa tieto "vtipy" objavili, mali podľa mňa prevládať iné pocity, ktoré by som radšej nechal u diváka doznieť ako ich zabil nejakým fórom.

plagát

Lidská stonožka (2009) 

Ujo kamionista tak veľmi nechcel zomrieť, no napriek tomu to bolo asi to najlepšie čo sa mohlo v danej chvíli stať. Tak a teraz pár superlatívov: najodpornejšie, najnechutnejšie, najnepríjemnejšie a najzvrátenejšie dielo svetovej kinematografie, ktoré zhliadli moje úbohé oči. Myslím že máloktorý film dokáže človeku zdvihnúť žalúdok a vyvolať až extrémny pocit nenávisti voči hlavnéhu "hrdinovi" tohto príbehu ako tomu bolo u mňa v tomto prípade. Dokonalý výber herca stvárňujúceho psychopata a taktiež "článkov" stonožky. Po záverečných titulkách som bol znechutený sám zo seba, že niečo také som vydržal pozerať až do konca. Každopádne originalita tomuto filmu nechýbala a iba kvoli nej dávam tú jednu hviezdičku.

plagát

Iron Man 3 (2013) 

Nemožem dať 5 hviezdičiek, pre mňa tento "superhrdina" dosiahol svoj vrchol v Iron Manovi 1. Neprekvapil ma v podstate ničím. Lietajúci oblek je už trochu mimo môjho gusta. 4 hviezdičky davam iba kôli pár vtipným hláškam a samozrejme kôli Robertovi Downeymu. Potešilo ma ako správneho patriota účinkovanie slovenského neherca v tomto filme. Konkrétne zobrazenie gólovej radosti Martina Škrteľa a jeho spoluhráčov :)

plagát

Requiem za sen (2000) 

Z tohto filmu má človek hned od začiatku zmiešané pocity a rozmýšľa, či ho má vypnúť, alebo pozerať až do konca. U mňa však vyhrala zvedavosť a som veľmi rád. Nevídané spracovanie filmu, neustále sa opakujúce utržkovité momenty vytvárajú strhujúcu atmosféru, ktorá priam exponenciálne vrcholí v závere, ktorý je jeden z najemotívnejších, aké som kedy videl. Odstrašjúce momenty donútia zamyslieť sa každého nad svojimi činmi a určite ho raz pustím preventívne svojim deťom. 90%