Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Krimi
  • Dobrodružný

Zaujímavosti k filmom (4)

Shake Hands with the Devil

Shake Hands with the Devil (2007)

Uniforma, vrátane medailí, ktorú má herec Roy Dupuis vo filme, je tá istá, ktorú nosil Roméo Dallaire v Rwande v roku 1994. Dupuis sa o tom dozvedel v deň premiéry filmu v Kanade od samotného Dallairea, ktorého vo filme stvárnil. Obaja sa spriatelili už počas príprav filmovania.

Kulečníkoví blázni

Kulečníkoví blázni (2002)

Mars Callahan je v realnom zivote uspesny poolovy hrac. On a Chris Corso (ktory s nim napisal scenar) sa raz stretli v poolovej herni, zacali spolu hrat snaziac sa jeden druheho oblafnut. Po krutej a nerovnej hre (ani jeden neprezradi kto vlastne vyhral) sa stali najlepsimi priatelmi. Po vymene gansterskych historiek z ich predosleho hrania poolu, sa rozhodli napisat scenar zalozeny na ich spolocnych skusenostiach a pozorovaniach. Po dvoch tyzdnoch bol scenar hotovy, no trvalo dalsich desat rokov, kym sa dostal na velke platno.

Kulečníkoví blázni

Kulečníkoví blázni (2002)

Vo filme neboli pouzite kamerove triky, ani specialne efekty na ziadnen z uderov. Vsetky "trick shots" (okrem tej Christophera Walkena s ciernou) boli prevedene legendou biliardu Robertom LeBlancom, ktoreho je mozne vidiet vo filme ako profesionalneho hraca "Bobbyho LeBlanca".

Kulečníkoví blázni

Kulečníkoví blázni (2002)

Posledny film Roda Steigera, ktory hral majitela herne Nicka (v NY siltovke s okuliarmi).

Reklama