Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Animovaný
  • Komédia
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenzie (25)

plagát

Avengers: Endgame (2019) 

"You could not live with your own failure. Where did you bring you? Back to me!" Nemám čo viac povedať. Tento film je presne tým čím má byť, čím som chcel aby bol. Plných 5 hviezdičiek bez mrknutí oka.

plagát

Leví kráľ (2019) 

Nevadí mi, že to bolo takmer na chlp rovnaké ako originál, ja som si osobne film užil. Ale začo musím strhnúť jednu hviezdičku je ten problém, že každá sieť slovenských kín priemietala film lev v slovenskom dabingu. Čo by mi zasa tak nevadilo, keby sa vo filme nespieva. Lebo posledné čo chcem počuť je falošný spev slovenských celibrit. Áno, je to film zameraný pre deti, ale z tých 20 hraných časov za deň, mohli byť aspoň 3 večer v originálnom znení. Inak nemám na srdci absolútne nič.

plagát

Spider-Man: Ďaleko od domova (2019) 

Jedna z lepších Marvelovek, ktorá zakončuje jednu veľkú ságu, čo bude po nej? Nikdo nevie. Ako fanúšik som vlastne celý film zhltol ako jednohubku a bol koniec. Dej je dosť predvídaťelný, ale to čo sa vyklube z Mysteria a celkovo jeho dejový zvrat som teda absolútne nečakal a kto to čakal, tak klame. Inak je to klasická marvelkovka. Marvel vie čo nám sype a stále mu to vychdáza. Potešil easter egg na prvého Iron Mana s Back in Black a taktiež Cameo jedného nemenovaného reportéra. Určite spokojnosť, uvidíme kam nás Marvel zavedie ďalej.

plagát

Captain Marvel (2019) 

Aj keď som veľký fanúšik Marvelu, tak som k tomuto dielu pristupoval skepticky. Predsa len ženská overpower hrdinka mňa už sklamala raz (Wonder Women). Prakticky som išiel do kino len kvoli podtitulkovej scéne a zaujímalo čo je tzač tá mačka. Ale za to som bol prekvapený, že čo zase Marvel dokázal spraviť. Až na začiatok, ktorý pokulháva a pre človeka, ktorý nebol s postavou zoznámený natoľko sa to može javiť celkom nonsense. Ale prakticky je to len asi 20/30 minút na začiatku a od doby čo sa dej odohráva na zemi ide film len hore a hore. Humor, akcia, príbeh, hrdinka spoznávama sama seba. Do toho musím vyzdvihnút herecké výkony Brie a Samuela a tiež mačky Goose. Hlavne Samuela, ktorý je fo filme zahraný výborne. Jeho odlahčené scény sú to najvtipnejšie na filme. Poteší dobový soundtrack ako u GOTG. Suma sumárum je tu ďaľšia výborná marvelovka, ktorá poteší skalných fanúšikov, ale aj širokú verejnosť. Podtitulkové scény sú dve, jedno doležitá a druhá len taká pikoška.

plagát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Tak ako pesnička Bohemian Rhapsody, tak aj film sa u mňa radí k tomu najlepšiemu čo som videl a počul. Vynikajúce, excelentné, neuveriteľné, jednoducho bloody masterpiece! Až neuveriteľné ako máte chuť Freddyho zabiť za to aký excentrický lifestyle si nastavil a potom ako s ním súcitite, keď sa to po*ere. A potom začne "Its just a real life" a cítite sa ako na koncerte. Bez pochýb jeden s najlepších filmov čo som kedy videl. Prvý raz čo som videl plné kino a vobec sa tomu ani nedivím.

plagát

Venom (2018) 

Je*em vaše recenzie, je*em aj nominácie. Veľkí kritici dali na na rotten tomatoes filmu nejakých 30%, ale pritom neviem začo. Film je podľa mňa a ako vidím aj podľa druhých celkom dobrý. Aspoň ja som sa v kine bavil neskutočne. Má to v celku pomalší rozjezd, ale to sa dalo čakať, keď to bol len prvý film o Venomovi. Takže áno treba "pretrpieť" prvých asi 40 minút filmu. Lenže akonáhle sa Venom spojí s Eddiem, tak film, akcia, príbeh a tempo dostáva nový rozmer, ktorý nepoľavý až do konca. Výborný Tom Hardy exceluje z castu, ale to sa tiež dalo čakať. A ešte keď sa k nemu pridá Venom s černým humorom, tak je zábavy až až. Venomové poznámky patria k tomu najlepšiemu vo filme. Akcia neurazí, aj keď finálny fight mohol byť dlhší a lepšie natočený. Veľmi potešil song od Eminema a hlavne podtitulková scéna. Po podtitulkovej scéne chcem dvojku. PS: Najlepšie so Spider-manom. :D

plagát

Avengers: Nekonečná vojna (2018) 

No, kde začať. Prvé vyvrcholenie je tady. Lepšie to snáď ani nemohlo byť. Všetko klape ako švajčarské hodinky od toho najlepšieho majstra.Už od prvej scény je jasné, že film nebude hlúpe kecanie alá Batman vs Superman, ale pôjde sa pekne z ostra a nikto sa z ničím nebabre. Niektoré postavy majú viac priestoru, niektoré menej, ale to sa dalo predpokládať, ale aj tak je to vo filmu nehraje najlepšie husle, pretože tie hraje náš fialový 4 metrový kamarát Thanos. Každú scénu kde, je si kradne svojím neuveriteľným charakterom pre seba, každá zmienka o ňom mrazí na chrbáte, každý jeho čin buď pohne srdcom alebo nervami. Od Jokera z Temného rytiera je to asi ten najlepší záporák, ktorý sa vyskytol v komixe, ba možno aj vo filme. Je až neuveriteľné ako s ním súcítite a tak rovnako ho chcete vidieť mŕtveho. Celý film vidíte ako si hraje s každým Avengerom ako je takmer vždy krok vpred. Neni záporák, ktorý chce vidieť vesmír v plameňoch, ale chce vidieť ako vesmír kvete k lepším časom, len svojím egoistickým spôsobom. Keby mám vyzdvihnúť postavy, ktoré zanechali najviac silný a nejlepší dojem, okrem Thanosa, tak je to určite Star-Lord. Sebaegoický zlomený muž, ktorého nezaujíma nič len jediné. Thor, ktorý v tomto filme ukázal svoju charakterovú silu, tak ako v Ragnoraku. Gamora, u ktorej je neuveriteľne vykreslený vzťah ku Thanosovi. A v neposlednej rade musím vyzdvihnúť romancu medzi Wandou a Visionov, ktorá je veľmi krásne vykreslená. Ostatné postavy sú tiež skvelé, ale tieto u mňa zanechali najlepší dojem. Humor vo filme je, hlavne v podaniu strážcov, u ktorých sme na to zvyklí. Je to krásne odľahčenie popri temnejšiemu a citovo silnejišemu deju filmu. Dobrý sountrack, ktorý nepokazí dojem z filmu. Suma sumárum, Máme tu asi najlepší , najepickejší film, komixový film, ktorý zatiaľ vznikol. Ktorý sa bude ťažko prekonávať, ale ja verím Bratrom Russovým, že laťku, ktorú si nastavili presne takto o rok prekonajú. Takže trz neostáva nič len rok čakať. Fňuk. :(

plagát

Čierny panter (2018) 

Postava Black Panthera ako aj T´Chally mi prišla vynikájuca už v Ciwil War a tady som sa v tom len ujistil. Páčilo sa mi, že film nebol len o tom ako chce niekto zničiť svet, ale mal aj viac hlbšiu myšlienku čo je len dobre.Africká kultúra ide na filme poznať a vďaka tomu nám Marvel servíruje zasa iné rozmanité prostredie z rozmanitými nápadmi. Film nekulhá a ide priamo vpred aj keď celý príbeh sa dá odhadnúť do predu až na Killmongera, ktorý je najlepšia postava vo filme a je jeho chovanie vo filme nejde prečítať do predu. Určite jeden z najlepších záporákov v Marvelu.. Klaw ako sekundárny záporák tiež neostáva pozadu, čo je len a len dobre. Celkovo nemám asi čo vytknúť čo sa týka postáv..Soundtrack je hlavne pojatí v style africkej hudby, čo aj sedí, pretože právažna časť filmu sa odohráva na starom kontinente. Až na pesničku od The Weeknda a Kendricka Lamara, ktorá tiež neni špatná.. Filmu hraje do kariet aj dramatické ukončenie, ktoré je zatiaľ asi najsilnejšie čo sa Marvelu týka. Co možem filmu vytknúť sú podtitulkové scény..Prvá bola o tom čo bolo úplne zjavné, že sa stane. A druhá čo malo byť navnadenie na Infinty War, bolo to čo bolo asi každému jasné od konca Ciwil War..Takže celkom sklamanie..Marvel mohol naservírovať pred Infinity War, nejakú úplnú pikošku, ale bohužiaľ nie.

plagát

Vikingovia (2013) (seriál) 

Ako aj pri GoT je treba pretrpieť prvý celkom nudnú sériu, ale za to potom vám dá seriál to čo by ste očakávali. Brutalitu, krv, sex, špinavosť, intriky, výborne spracované bitky a veľa ďaľšieho. Spor, na ktorej neni kladnej postavy a všetky strany majú svoje zápory aj plusy, dáva seriálu nový rozmer, kde raz fandíte kresťanom a potom zase "pohanom" Postavy sú napísané vcelku dobre (neni to ako v GoT, kde vám 30% postáv lezie na nervy už len pre to, že sú na scéne. Arya). Na čele všetkého je výborne strárnení Ragnar Lothbrok, ktorý sa až po 4. sériu druhú časť správa ako absolutný imbecil, ale akonáhle (spoiler) zomrie, tak vtedy si uvedomíte ako výborna postava on je. Ďalšie za ním nezaostávajú, čo je len dobre. Sú veci, ktoré je aj treba vytknúť, napr. náboženstvo je niekedy vážne na extrémnej úrovni, čo sa niektorým nemusí páčiť (áno, athelstan myslím teba). No som zvedavý ako sa toto vyvrbí, zatiaľ som nadmieru spokojený. RAGNAR LOTHBROK: "It gladdens me to know that Odin prepares for a feast! Soon I shall be drinking ale from curved horns. This hero that comes into Valhalla does not lament his death. I shall not enter Odin’s hall with fear. There, I shall wait for my sons to join me. And when they do, I will bask in their tales of triumph. The Aesir will welcome me. My death comes without apology. And I welcome the Valkyries to summon me home!"

plagát

Thor: Ragnarok (2017) 

KORG: Another Day, Another Doug. Posledná Marvelovka do roka je aj tá najlepšia. Thor nebol tak oblúbený ako Iron Man alebo Captain America, ale po tomto filme sa to zmení. Ako sa povie, do tretice to najlepšie a to tretí Thor splnuje na 100%. Azda najlepší marvel film. Hulk a Thor sú ťahúnmi filmu, ich pošťuchovani medzi nimi je dokonalé a všetko toto predchádza z vynikajúceho súboja v aréne. Načo nestačí Hulk a Thor, v tom ich výborne doplnuje alkoholička Valkýria, zákerný Loki, sexy Hela, pripečený Grandmaster, nerozhodný Skurge a neuveriteľne vtipný Korg. Už len jeho hlas a mám sa chuť smiať. Film nekončí "happy endom" čo beriem ako veľké plus, pretože u marvelovek sme zvyknutí na "happy end". Záporák filmu parí k tým lepším u Marvelu, a za to je na 100% ten najviac sexy. Dúfam, že si Marvel Waitito nepustí, pretože pokiaľ by jeho další Marvel počin mal byť podobný tomuto, tak to chcem.. PS: Bol som na 4D. Filmu to dáva neuveriľne grády.