Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Akčný
  • Dobrodružný
  • Animovaný
  • Dráma

Posledné recenzie (5)

plagát

Jeden deň (2011) 

Ťažko slovami popísať, aký úžasný herecký výkon tu podala Anne Hathaway, ktorá v mojej hlave vždy rezonovala ako nešikovná princezná z Denníka princeznej. Po jej boku sa vyníma očarujúci Jim Sturgess, ktorý si ma okamžite získal svojou bezprostrednosťou a šarmom. Jedeň deň nie je typický lacný romantický film. Naopak, jeho tvorcovia sa šikovne pohrali s motívom platonického priateľstva medzi mužom a ženou v horizonte dvadsiatich rokov. Útržkovitý príbeh je pretavený do koktejlu pocitov, emócií a nečakaných zvratov, ktoré vás držia v napätí až do konca. Už len samotný začiatok, kde očarujúci, nezodpovedný a zazobaný Dexter a seriózna, jednoduchá Emma pod vplyvom alkoholu strávia spolu nezáväznú noc, ma donútil pousmiať sa nad tým, že mi to celé prišlo ako scéna vystrihnutá z bežného života Talianov, no zároveň vo mne vzbudil zvedavosť a očakávanie, či sa stanú aspoň milencami alebo ich spojenie sa časom vytratí. Napriek tomu najlepšou časťou filmu bolo hlavný párik sledovať v dobe, keď neboli spolu. Ako si sami razili cestu úspechmi a pádmi v profesionálnom živote ako aj vo vzťahoch, až kým po rokoch nezistili, že patria k sebe aj napriek ich kontrastným povahám.

plagát

Harry Potter a Kameň mudrcov (2001) 

Film môjho detstva, ktorý som videla hádam už aj 100 krát a ktorý ma naviedol na čítanie potteroviek a na čítanie ako také, keďže do desiatich rokov som čítanie priam neznášala. Rowlingová nepochybne prišla s revolučným príbehom zasadeným do vymysleného sveta fantázie, stvárnenie ktorého muselo byť veľkou výzvou pre tvorcov filmu, no vydarilo sa. Hýbajúce sa obrazy, lietajúce sviečky, kúzla a ostatné efekty ma okamžite dostali. No ešte viac ma očarili podarene stvárnení hlavní hrdinovia a posolstvo filmu o hodnote kamarátstiev a lásky, ktoré zmôžu viac než nejaké čáry máry. Hoci motívom je typická rozprávková črta – dobro víťazí nad zlom – Harry Potter a kameň mudrcov túto myšlienku zapracoval šikovne a epicky. Ešte ako malá som celý film takmer nedýchala a s Harrym som nadšene prežívala jeho dobrodružstvá na Rokforte a tajne som dúfala, že aj mne sova donesie list do Rokfortu, no musela sa niekde stratiť, keďže doteraz nič neprišlo. Dokonca aj keď si ho pozriem znova a znova s odstupom dekády, stále vo mne zanechá silný zážitok a úsmev na tvári nad sladkou detskou naivitou a bezstarostnosťou.

plagát

Spoveď nákupnej maniačky (2009) 

Musím sa priznať, že som úplne podľahla tejto vydarenej romantickej komédii, ktorá ma okamžite vtiahla do sveta Gucci, Prady a Luis Vuitton, ktorému kraľuje Becky Bloomwoodová. Isla Fisher dokonale stvárnila Becky – je originálna, vynaliezavá, zábavná, naivná a má sklony vymýšľať si. Je závislá na nákupoch a veci sa začnú komplikovať, keď ju vyhodia z práce a nemá ako splácať už aj tak monumentálny dlh. Sníva o práci v módnom časopise Allette, no ironicky skončí ako reportérka pre magazín Úspešné šetrenie a zaľúbi sa do svojho šéfa Lukea Brandona, v ktorom našla muža svojich snov. V práci aj vo vzťahu sa zamotá do pavučiny malých bielych lží, ktorú si sama utkala vymýšľaním výhovoriek a nepravdivých príbehov o jej živote. Jej hlavné povahové nedostatky jej život však premenia v úplné fiasko, až je nakoniec Becky nútená odvážne čeliť svojej závislosti. Film je popretkávaný vtipnými dialógmi a poznámkami, ktoré ma rozosmiali aj pri štvrtom pozeraní filmu. Za spomenutie stojí aj výborne odvedená práca Lucasfilms' Industrial Light & Magic s figurínami vo vitrínach. Od tohto filmu sa nedá očakávať strhnujúca love story kalibra Titanicu alebo One Day, no napriek tomu je sentimentálny, no zábavný. Čo však musím skritizovať je, že film kombinuje dve knihy od Sophie Kinselly a príbeh obracia hore nohami, napríklad zasadením do New Yorku namiesto Londýna. Napriek tomu ma však film očaril myšlienkou, že sa netreba vzdávať a že každý set-back prináša so sebou zrnká come-backu.

Posledné hodnotenia (209)

Hon (2012)

15.04.2013

Atlas mrakov (2012)

13.04.2013

Anjeli a démoni (2009)

31.03.2013

Pomáda (1978)

27.03.2013

Dvanásť do tucta (2003)

27.03.2013

Cesta okolo sveta za 80 dní (2004)

27.03.2013

Mačacie zlato (2008)

27.03.2013

Sahara (2005)

27.03.2013

Hriešny tanec 2 (2004)

14.03.2013

Reklama