Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Akčný
  • Dráma
  • Animovaný
  • Dokumentárny

Zaujímavosti k filmom (21)

Mafiáni

Mafiáni (1990)

Skutočný Henry Hill (Ray Liotta) zomrel 12.6.2012 na srdcové problémy spôsobené celoživotným fajčením.

Riddick

Riddick (2013)

Vina Diesela (Riddick) k nakrúcaniu snímky dohnali slová fanúšikov, z ktorých každý chcel prispieť na Riddicka 10 americkými dolármi.

Riddick

Riddick (2013)

Vin Diesel (Riddick) riskoval pri snímke Riddick, že príde o dom. „Musel som založiť svoj dom. Ak by sme nedokončili film, bol by som bezdomovec," prezradil vtedy 46-ročný herec.

Popoluška

Popoluška (1950)

V pôvodnej verzii od bratov Grimmovcov sa sestry Popolušky snažia dostať do črievičiek, ktoré sú im príliš malé, tak, že si začnú odrezávať prsty na nohách, aby sa do nich zmestili. Keď to nestačí, začnú si odrezávať aj päty.

Pepek námořník potkává čtyřicet Alibabových loupežníků

Pepek námořník potkává čtyřicet Alibabových loupežníků (1937)

Tvorca Pepka námorníka, E. C. Segar, sa nechal pri vymýšľaní postáv inšpirovať niekoľkými skutočnými ľuďmi. Samotného Pepka námorníka obkreslil podľa miestneho drsňáka Franka "Rockyho" Fiegela. Fiegel síce nebol žiadny silák, ale zato bol naozaj šeredný. Bola to taká miestna legenda, rád sa po krčmách bil a veľmi ho bavili bitky s niekoľkými ľuďmi naraz.

Mlčanie jahniat

Mlčanie jahniat (1991)

Zámotky motýľa boli vyrobené z gumových medvedíkov a čokoládových cukríkov.

Vitajte v džungli

Vitajte v džungli (2003)

Žiadne ovocie "konlabos" ani nijaké iné ovocie, ktoré by dokázalo dočasne paralyzovať človeka, neexistuje.

Titanic

Titanic (1997)

Pri príležitosti premiéry 3D verzie sa hlavní protagonisti opäť stretli pred filmovými plátnami a obaja priznali, že sa na svoj prelomový film dívajú neradi. Vidia na sebe totiž množstvo hereckých neduhov, ktoré rokmi zmizli. Spomínajú s nostalgiou na nakrúcanie, no hotový film pozerať vraj nedokážu.

Titanic

Titanic (1997)

Pri jednej zo scén, keď režisér snímal detail rúk herečky Kate Winslet (Rose), bol obraz nasvietený tak, že sa nedokázali zbaviť odlesku drobných chĺpkov na jej predlaktí, a celý problém tak v priebehu niekoľkých sekúnd vyriešila žiletka, ktorou vizážistky oholili Kate ruku. Dnes sa na celej situácii herečka smeje.

Titanic

Titanic (1997)

V kuloároch sa povrávalo, že režisér nechcel hercov z vody púšťať na toaletu. To však James Cameron popieral a tvrdil, že na pľaci panoval zákaz močenia do nádrže s vodou, ktorý však podľa neho aj tak všetci porušovali.

Titanic

Titanic (1997)

Obrovská vodná nádrž, v ktorej Titanic vznikal, bola naplnená vodou o teplote 27 stupňov Celzia. Dokonca aj mrazivé záverečné scény, kedy Jack (Leonardo DiCaprio) a Rose (Kate Winslet) mrznú v ľadovom oceáne, sa nakrúcali vo vode s bazénovou teplotou a para, ktorá im vychádzala z úst, bola dorobená postprodukčne.

Titanic

Titanic (1997)

Leonardo DiCaprio (Jack) si dával záležať na tom, aby sa vyhýbal úlohám tradičných romantických hrdinov, preto ho musel režisér James Cameron dlho presviedčať. Cameron dokonca vyhlásil, že presvedčiť Leonadra, aby úlohu prijal, bola najťažšia časť celej produkcie.

G.I. Joe 2: Odveta

G.I. Joe 2: Odveta (2013)

Pri nakrúcaní zomrel po páde nožnicovej plošiny na pľaci v New Orleans kaskadér Mike Huber.

Súboj titanov

Súboj titanov (1981)

Keď Perseus (Harry Hamlin) hodí pri súboji s Medúzou svoj štít na skamenelého vojaka, ktorý sa na ňom zachytí, vidí v ňom svoj odraz. Keď sa na štít pozrie Medúza, taktiež vidí jeho odraz, čo však nie je možné. Perseus by mal v skutočnosti vidieť odraz Medúzy.

Zlý poliš

Zlý poliš (2009)

Nicolas Cage (Terence McDonagh) sa vyjadril, že nedroguje a nikdy nedrogoval s výnimkou pár víkendov pred 25 rokmi. Odvtedy je čistý a proti drogám. No keď bol v Austrálii, dostal sa k nemu scenár k tomuto filmu a v Austrálii je bežné, že keď doktor zavádza pacientovi sondu, dostane roztok s istým percentom kokaínu, aby sa mu rozšírili cievy a sonda s kamerou mohla prejsť. Cage dostal takúto dávku a následne si písal poznámky o tom, aké mal stavy (sucho v ústach, prehĺtania, pocity nepremožiteľnosti), pretože mu to pripomenulo stavy spred 25 rokov. Následne si po "vytriezvení" poznámky prechádzal a na ich základe hral.

Môj otec je šialenec

Môj otec je šialenec (2012)

Adam Sandler obdržal za svoj výkon Zlatú malinu v kategórii Najhorší herec. Túto anti-cenu získal aj vlani, keď film Jack and Jill (2011) pretavil všetkých desať nominácii.

Jackass 3D

Jackass 3D (2010)

Počas natáčania “Rocky triku“ zlomil Bam Margera Steve-Ovi nos, avšak konkrétny záber bol nepoužiteľný, a preto sa vo filme nenachádza. Po roku od incidentu mu nos napravil inštruktor Kung Fu.

Reklama