Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Animovaný
  • Komédia
  • Sci-Fi

Recenzie (838)

plagát

Kick-Ass (2010) 

Ani z ďaleka tak prdel nakopávajúce ako som očakával. Viacmenej všetko to najlepšie bolo v podstatne chytľavejšej forme prezentované v traileroch. Film ako taký funguje parádne, má drive, nápady, atmosféru, s postavami nie je problém stotožniť sa, ale jednotlivosti sú také akési nedopečené, skratkovité a vôbec celkovo je to vážnejšie než je potrebné... (●)

plagát

Iron Man 2 (2010) 

Príjemne dôstojné a decentné pokračovanie, ktoré však mohlo byť o kus hutnejším a nadupanejším rozšírením celého univerza Tonyho Starka... Bolo by fajn keby prípadný tretí diel režíroval niekto iný a Favreau dozeral na tvorbu len z pozície producenta. Nová krv je totiž priam nevyhnutná... (●)

plagát

Na dotyk (2004) 

Jeden z najmimóznejších filmov, aké som kedy videl - vykonštruované blúdenie v kruhu s tak neuvertiteľne nereálnymi postavami a dialógmi, že sa z toho občas až zastavoval rozum. Ale zas len aby som nehanil, tak herci sa naozaj snažili a pomohli tomu aby celá táto spatlanina bola aspoň znesiteľná a dopozerateľná... (●)

plagát

Svitanie (2009) 

Dokonalý chlapčenský komplement k dievčenskému Twilightu v rámci dialógovo a logicky natvrdlých upírskych filmov... (●)

plagát

Proposition (2005) 

Dejovo žiaden inovatívny počin, ale plýživou melanchóliou a dokonale pasujúcou atmosférou sa dokáže dostať pod kožu. Z trojice "špinavých" filmov, ktoré som si pozrel tesne po sebe (Valhalla Rising - Solomon Kane - Proposition) mi tento rozhodne sadol najviac... (●)

plagát

Princ z Perzie: Piesky času (2010) 

Škoda, že sa niekde v polovici vypol plyn a celý film šiel už len na zotrvačnosť, čím sa postupne odstavila logika udalostí, činov a zmien správania postáv. Mrzí to o to viac, že rozbeh bol viac než slušný. Ale otvorene priznávam, že pre veľkofilmy z exotických krajov mám slabosť a dokážem im mnohé odpustiť. A aj preto dávam nakoniec kryštalicky presné aj keď horko-ťažko zaslúžené 3*... (●)

plagát

Twilight sága: Nov (2009) odpad!

"Your filthy hair made me hundreds of millions of dollars and sent my fat-ass kid to space camp four times!" - presne kôli tomuto a ničomu inému bol tento film natočený. A kľudne sa mohli aj herci pri natáčaní tváriť, že im je z toho nevoľno - viď zmučený Pattinson a zúfalá Stewart. Ale financmajstrom zo Summitu môže byť úplne ukradné, že väčšina ľudí ich výplod považuje za nestráviteľný zvratok, hlavne keď ich cieľové publikum je dostatočne veľké a natoľko sfanatizované, že im to zbaští ako najväčšiu delikatesu. Navyše tým, že tam strčili scénu, pri ktorej sa jedna z postáv povracia pri akčnom filme spravili gesto stuídnejšie než výroky všetkých twilight-haterov po celom svete dokopy, a len ma tak utvrdili v domnienke, že celý Twilight nikdy nebol o láske, ale len o utrpení a vyvolávaní nenávisti. Tragická komédia. Ale miestami som sa naozaj schuti zasmial... (●)

plagát

Súboj Titanov (2010) 

Ono pekná výprava, snaživý kameraman a zaujímavé univerzum sú fajn atribúty každého filmu, ale čo z toho keď chýba akokoľvek uchopiteľná motivácia postáv a zničoho nič sa objavujú postavy a objekty? Nový Súboj titánov je len ďalší film, ktorý utvrdzuje dojem, že súčasní scenáristi veľkofilmového Hollywoodu by si zaslúžili lámať prsty aby nemohli znásilňovať klávesnice a tobôž aby im niekto ustupoval a oni štrajkovali? Za čo kurnik chcú/chceli vyššie platy a percentá zo zisku keď práve oni sú často najväčšou slabinou filmu? Tento film musel byť na papieri chabý už aj predtým ako doňho začala vŕtať ďalšia obrovská zloba filmu - nenásytní producenti... (▲)

plagát

Légia (2010) 

Ako mohol niekto príčetný toto pustiť aj do kín? To že vo filmoch činy a udalosti často nedávajú zmysel je už akýsi štandard, pri ktorom sa viacmenej len stoprvýkrát pokrúti hlavou, utrúsi sa štiplavá poznámka a ide sa ďalej. Ale keď už niečo také vlezie na plátna, tak aspoň to vyzerá k svetu. Lenže Légia je vyslovene hnusná a najmä fádna a to až tak, že aj Blu-ray je na ňu pridobrý formát. Jedna hviezda z milosti za nápad s bojovnými anjelmi (ten mi celkom šmakuje, len čo z toho, že je podaný tak kreténsky)... Buď si debutant Steward zachráni reputáciu Priestom alebo ho čaká veľmi úspešná kariéra ako režiséra teleshopingu... (●)

plagát

Lietam v tom (2009) 

Je úžasné koľko životnej energie dokáže sálať z filmu, ktorý stavia na tak veľmi negativistickom zázemí. Prvé dve tretiny preplnené nádherne živými dialógmi, ktoré zo seba s obrovskou nonšalantnosťou súkajú rovnako žívé postavy, sú jednoducho fascinujúce a už dlho som sa tak spokojne pri filme neuchechtával s pocitom absolútneho vtiahnutia a súcitenia s postavami. Lenže potom začínajú prichádzať klasické a očakávateľné obraty, ktoré výsledný dojem zrážajú o level nižšie. Majú zmysel, sú trefné a výstižné, ale nie sú tak ľahkonoho podané ako zvyšok predtým, a teda o to viac potom vyčnievajú. Je to trocha škoda, ale nič to nemení na fakte, že Up in the air stojí za pozornosť a možno ho bez váhania odporúčať... (▲)