Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Komédia
  • Sci-Fi
  • Dráma
  • Animovaný

Recenzie (16)

plagát

Love (2016) (seriál) 

Seriál má "zvláštnu" (awkward) dynamiku podobnú seriálu Louie (alebo do istej miery aj The Office). Občas sa dejú zvláštne, polo-trápne situácie (ale je tam určite menej trápna ako v spomenutých seriáloch). Hlavné témy sa točia okolo 30tnikov, ktorý majú problémy so vzťahmi (kto nemá?). Celé je to postavené na rozhovoroch, sexi-unavenej predstaviteľke, geek-awkward predstaviteľovi a uletených vedľajších postavách. Ak nemáte chuť na šablónovitosť krimináliek ale skôr "vzťahmi ťahanú" mladšiu a mierne na hlavu postavenú verziu Californication, toto je dobrá voľba.

plagát

Jupiter na vzostupe (2015) 

SPOILER ALERT! ... ... Film kde všetky deti jednej rodiny majú problémy s matkou a tak ich čosi o hodnotách naučí hlavná hrdinka, ktorý sa zamiluje do psa. Film končí happy endom - hlavná hrdinka prežila a môže ďalej (ale teraz už šťastne) čistiť záchody.

plagát

My sme Millerovci (2013) 

(po 2. pozretí) Neustály prísun vtipov, skvelo zahrané a dokonca aj scénar je výborný. Navyše tvorcom tu žeriem aj tie vzťahové alebo "rodinné" pokeci, čo je naozaj rarita v komédiach. Tu to na mňa funguje.

plagát

Šialený Max (1979) 

Skvelí herci, skvelí kaskadéri, príliš jednoduchý scenár, zbytočne naťahované.

plagát

Chappie (2015) 

Tento film sa ma dotkol. Všimli ste si koľko sa Chappieho ostatne postavy dotýkali? Strkali doňho, objímali ho a hrali s ním ručné gestá. Ešte nikdy som nevidel tak realisticky vyzerajúcu a s hercami realisticky komunikujúcu nereálnu vec. Žiadne pozeranie postav "približne do smeru jeho očí" ani pohyby hercov, ktoré jednoznačne prezrádzajú, že pri natáčaní za nimi je zelené pozadie. Ten Chappie tam proste bol.

plagát

Resident Evil (2002) 

Scenár a jeho zvraty ma milo prekvapili (keďže som očakával úplný akčný výplach). Latku zvyšuje aj brutálne sexi Milla Jovovich, ktorá tam ukáže viac ako by človek čakal :) ...a zároveň jeden z najlepších kopov z otočky, aké som kedy videl. Potešili aj vtípky a originálne akčné scény. Na druhú takmer všetky úmrtia (ktoré tam hrdinovia hrozne prežívajú) na mňa vôbec nefungujú. I tak mám chuť vidieť dvojku a dozvedieť sa kam sa dej vyvinie.

plagát

Poslední chlap na Zemi (2015) (seriál) 

Tento seriál ma prekvapil a neprestal prekvapovať celých 13 častí. Bol milý, zaujímavý, otravný, nenávidel som ho, potom opäť mal rád, čmachtal sa v emóciach nie zrovna priamočiarych a humore trápno-smutno-ľudskom a zvláštnom (podobne ako The Office alebo Louie). Jednoducho - oplatí sa pozrieť.

plagát

Sexy Evil Genius (2013) 

K filmu ma pritahli herci zo seriálu Buffy: Seth Green a Michelle Trachtenberg. Takisto prekvapila účasť Katee Sackhoff (Battlestar Galactica) i Williama Baldwina, takže som od filmu čakal kvalitu. No rozbeh je veľmi pomalý a len akési hlodanie v hlave ako sa to teda nakoniec vyvŕbi ma dotiahlo dopozerať (na tri krát) film do konca. Finále dokáže prekvapiť, ale celý film mi čosi vadilo - asi to, že som si častokrát uvedomil, že film pozerám a teda nie som "v ňom".

plagát

Lovec zločincov (2011) (seriál) 

Hodnotím po jeden a pol časti. Zaujimavý nápad seriálu aj hlavné postavy, no menej zaujímavé je obyčajné riešenie prípadu. Občas scénaristické skratky. Občas nejaký nadpriemerný nápad, čo poteší. Veľmi tesne pod hranicou môjho záujmu.

plagát

Interstellar (2014) 

[SPOILER ALERT] Objavovanie, vedecký prístup k životu, červie a čierne diery, hrdinstvo, zbabelosť, láska, pud sebazáchovy, udržateľnosť planéty, strach o deti, záchrana ľudstva. Veda a viera. Pustosť vesmíru. Krása vesmíru. Scifi feeling. Roboty, ktoré sa od človeka lišia len tým, že nie sú svine. Mcconaugheyho vykon. Kamera, triky, hudba, design rakiet... Iným režisérom by nestačilo ani 10 filmov. Nolan to dá v jednom a spraví to kompaktne, dojímavo, silno a naplní film myšlienkami, ktoré sa vám ešte niekoľko dní budú v hlave objavovať a zas miznúť. Ako my vo vesmíre. Inými slovami: Filmu Sunshine (2007) sa narodil mladší brat.