Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Komédia
  • Animovaný
  • Dokumentárny

Zaujímavosti k filmom (5)

The Invitation

The Invitation (2015)

Scény odohrávajúce sa na dvore boli vo filme jediné natáčané za skutočnej tmy. Ilúziu večernej atmosféry vnútri domu produkcia vytvorila tak, že okolo domu postavili obrovský stan.

Joker

Joker (2019)

Vyobrazenie vraždy rodičov Brucea Waynea (Dante Pereira-Olson) sa aj v tomto filme drží komixového originálu, kedy k vražde došlo v bočnej uličke za divadlom a zobrazené bolo aj ikonické pretrhnutie perlového náhrdelníku Marthy Wayne (Carrie Louise Putrello).

Avengers: Endgame

Avengers: Endgame (2019)

Počas záverečnej bitky dokázala Thanosovi (Josh Brolin) spôsobiť najväčšie problémy v boji aj jedna z najsilnejších postáv – Wanda Maximoff / Scarlet Witch (Elizabeth Olsen). Nielenže pomocou svojich magických schopností rozložila Thanosove brnenie, taktiež zničila aj jeho sekeru z materiálu Uru. Z neho boli napríklad ukované Thorove (Chris Hemsworth) legendárne zbrane Mjölnir a Stormbreaker. Tento materiál bol predstavený vo filme Infinity War (2018) a je ho možné nájsť na neutrónovej hviezde Nidavellir, ktorú za účelom ukovania novej zbrane navštívil spolu s Thorom aj Rocket (Sean Gunn).

Avengers: Endgame

Avengers: Endgame (2019)

Na začiatku filmu Tony Stark (Robert Downey Jr.) spomenie, že je to ich 21. resp. 22. deň strávený vo vesmíre. Odkazuje tak na poradie záverečného dielu (rozdeleného na dve časti – Infinity War – 2018 a Endgame – 2019) v rámci MCU.

Reklama