Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Horor
  • Thriller

Obľúbené filmy (9)

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

"Život je ako bonboniéra..." tento film je úžasný po všetkých stránkach a preto je aj medzi mojimi obľúbenými filmami na prvom mieste. Toľko skvelých nápadov spojených do jedného úžasného, neuveriteľného ba priam bláznivého príbehu som ešte nevidel a už asi ani neuvidím. Skrátka jedno úžasné dielo.

Mlčanie jahniat

Mlčanie jahniat (1991)

Film, kvôli ktorému, alebo vďaka ktorému som sa stal vášnivým fanúšikom hororov a thrilerov. Skrátka klasika, ktorú pozná každý správny filmový nadšenec. Niet čo dodať.

Klik

Klik (2006)

Komédia, dráma, fantasy, romantický. Tento film naozaj obsiahne všetky žánre. V jednom momente dokáže človeka rozosmiať, o pár okamihov neskôr zasa vháňa slzy do kútikov. Aj keď sa niekomu môže zdať prvá polovica filmu trochu nezáživná, u mňa to tak rozhodne nebolo. V každom prípade sa oplatí film dopozerať do konca. Mimochodom Kate je v každej scéne očarujúca.

Ja, legenda

Ja, legenda (2007)

Téma s vírusom, ktorý vyničí takmer celé ľudstvo zaujíma režisérov a scenáristov už dlhé roky. Vírus vyskytujúci sa v tomto filme mal pôvodne slúžiť na liečenie rakoviny, jeho zmutovanie však prinieslo skazu pre celé ľudstvo. Iba niektorí boli voči vírusu imúnni, väčšinu z nich však dostali ostatní hladní spoluobčania. Ako posledný občan New Yorku sa doktor Robert Neville pokúša za pomoci svojej krvi nájsť protilátku. Film má podľa mňa úžasnú atmosféru i príbeh, ktorý ešte skvalitňuje svojim hereckým výkonom Will Smith. Všetky scény sú veľmi ľahko uvriteľné a pri trochu lepšom konci to mohol byť jeden z najlepších filmov vôbec.

Sedem životov

Sedem životov (2008)

Jeden z najkrajších filmov, aké som doteraz videl. V skutočnom svete by sa však také niečo asi nemohlo stať. Will Smith podal excelentný herecký výkon a všetci, čo sa na filme podieľali si zaslúžia môj obdiv.

Crash

Crash (2004)

Film plný rasizmu, pričom máme možnosť na tento problém nahliadnuť z oboch strán. Viacero malých, ale silných príbehov postupne do seba zapadá a na osudoch obyčajných ľudí z rôznych kultúr môžeme vidieť, čo všetko dokážu predsudky spojené s farbou pleti napáchať.