Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Komédia
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Obľúbené seriály (10)

Hviezdna brána

Hviezdna brána (1997)

Seriál, ktorý mi pomohol pretrpieť veľa nudných dní v škole, a ku ktorému som pravidelne o 15:00 usedával pred televíznu obrazovku. Jednoznačná srdcovka, ktorú asi už žiadny iný seriál v mojom živote neprekoná. Pre mňa nespochybniteľných 5 hviezd.

Sherlock

Sherlock (2010)

Sherlock Holmes zo súčasnosti a s atmosférou Viktoriánskeho Anglicka? Ako je to možné? Netuším, ale je to tak. Tá atmosféra na vás dýcha z každého záberu, dokonca aj keď na vás z obrazovky hladí obrovské ruské koleso. A teraz niečo k jednotlivým častiam. Pilot výborný, vtipný, svižný, inteligentný. Ústredná dvojica v podaní Benedict Cumberbatch a Martin Freeman perfektná. Záver azda trochu zdĺhavý, ale inak nemám čo vytknúť. Druhá časť ma trochu schladila. Oproti jednotke slabšie tempo aj scenár. Nádej, že sa mi pred očami rodí výnimočný seriál mierne pohasla. Dokonca mi trvalo pár dní, kým som si sadol k tretej časti. Tá však úspešne nadviazala na časť prvú. Jedine Moriarty mi nesadol. Iritovala ma hlavne jeho afektovanosť. To sa mu tie svaly na tvári nedokážu ani na sekundu zastaviť? No, to čo prišlo v prvej časti druhej série ma zrazilo do kolien. Tak prepracovaný televízny scenár s takým množstvom nápadov som už dlho nemal tú česť vidieť. Jednoducho úžasné. Úžasne zahrané, úžasne zrežírované, úžasne napísané. Len ten Moriarty! Ak nerátam začiatok, objavil sa hádam iba v jednej scéne a aj tam musel urobiť nejakú tú svoju hlúpu grimasu. Tak si proste zloducha nepredstavujem. Druhá časť opäť slabšia (už si na to pomaly začínam zvykať) a tretia... nemyslel som si, že v tejto sérií dokážu tvorcovia prísť ešte s niečím aspoň tak znamenitým ako to čo ponúkla časť prvá, no stalo sa. Klobúk dole, skláňam sa pred hercami, režisérom a najmä pred scenáristami. Po prvýkrát mi dokonca nevadil ani Andrew Scott v úlohe Moriartyho. Všetko bolo presne tak ako má byť. Dokonalý zážitok. A nesmiem zabudnúť na úžasnú hudbu, ktorá len potvrdzuje, že ide naozaj o výnimočné dielo. Jasných päť hviezd aj napriek slabším druhým častiam v sériách. 1x01 – 90%, 1x02 – 70%, 1x03 – 90%, 2x01 – 100%, 2x02 – 75%, 2x03 – 100%

Dámský gambit

Dámský gambit (2020)

Tak k tomuto seriálu mám len jedno slovo: Majstrštyk.

Geujeo barabodaga

Geujeo barabodaga (2009)

Úžasný seriál. Jasne, námet trochu pritiahnutý za vlasy, ale Kórejčania to vedia fakt nádherne podať. A od siedmej časti, kde sa to pohlo tým správnym smerom, to bola pre mňa nezabudnuteľná jazda plná čistej pozitívnej energie. Ah-jung Kim je nádherná a Jung-min Hwang to dal na pána. Toto si určite v buducnosti pozriem ešte raz.

18 Eogein

18 Eogein (2020)

Neskutočne krásny seriál. A ja som opäť raz podcenil Juhokórejčanov. Spomínam si na film, z ktorého seriál vychádza, a ten bol čistý priemer. Seriál ale z námetu vyťažil maximum. Bolo to vtipné, bolo to dojemné, malo to skvelých hercov a nádherný soundtrack. Po prvej časti som tušil, že sa dívam na svoju novú srdcovku.