Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Komédia
  • Animovaný
  • Dobrodružný
  • Dráma

Posledné recenzie (8)

plagát

Thor: Temný svet (2013) 

Ďalšia Marvelovka, ktorú si kedykoľvek a rád pozriem znovu. Thor II - temný svet ponúka presne to, na čo chodím do kina ak sa jedná o komiksák. Jednoduchý dej, zaujímavá kamera, fantasy scény (miestami som sa až obával že na mňa odniekiaľ vyskočí Darth Vader, našťastie nestalo sa). Dvojka postupne rozvíja a dovolí nám nahliadnuť i na iné miesta ako sú komnaty kráľovského paláca v Asgarde, Rozvíja charaktery jednotlivých postáv a spája to miestami s komickými scénami za ktoré by sa nemusela hambiť nejedna paródia. V postupne zvyšujúcom sa tempe deja divák dostáva bonusy v podobe mierneho chaosu okolo hlavných postáv, kde vlastne ani v závere nie je úplne jasné kto to prežil a kto nie, luxusná je záverečná bitka s prelínajúcimi sa svetmi. Je to skvelá kombinácia akcie, humoru a napätia v jednom. Filmu napriek všetkým vtipným momentom nechýba smutná/vážna sekvencia pohrebu kráľovnej a ostatných padlých doplnená výborným hudobným doprovodom. Druhého Thora považujem za jeden z najlepších marveláckych filmov, nakoľko som dostal viac ako som očakával a podľa reakcií sa bavila v určitých momentoch celá kinosála. Za mňa celkom jednoznačne 5*****, 95%, videl v kine 3D Malá poznámka na záver, 3D sú u tohoto snímku zbytočne vyhodené peniaze, stačí klasika.. :)

plagát

Gravitácia (2013) 

Neodolal som. Gravitácia cez všetky upútavky a výrazné komentáre dostala nakoniec aj mňa. Zámerne si vyberám filmy, kde dej plynie prirodzene a nenútene. Avšak, neskrývajúc svoju mierne slabšiu povahu sa musím spýtať, kto povolil tomuto filmu MP12???? Nebyť zopár nechutných záberov (ktoré prirodzene ale z deja vyplynuli) zaradil by som GRAVITY do svojej filmotéky... Film je ukážkou precíznosti s minimom chýb, dokonalým strihom a dokonalým ozvučením. 3D klasicky nevyužité, možno to bolo malým plátnom v Europa cinemas Zvolen.. Musím vyzdvihnúť herecké umenie Sandry, ktorú som si v takomto snímku nevedel predstaviť, ale fungovalo to skvele, navyše vďaka zopár pekným momentom som si uvedomil že má stále krásnu postavu.. :).. Tolko asi ku Gravitácií... Stroho precízne dielo o jednej postave v nekonečnom vesmíre... Videl v kine 4D, 70% ****.

plagát

Lietadlá (2013) 

Jeden z mála animákov, ktoré hodnotím ako slabé. Vzhľadom na to, že svet v oblakoch je mojim veľkým koníčkom, na lietadlá som sa tešil. Hneď po úvodných záberoch na Hornety som nechápal ako môže mať tento animák tak nízke hodnotenie. Vytriezvenie sa ale dostavilo veľmi rýchlo. Ďalší animák, ktorý vlastne ani nevie čím chce byť a pre koho je vlastne natočený. Animácia, kamerové uhly a zábery, technické hlášky a fungujúca aerodynamika sú všetko obrovské plusy. Naproti tomu, slabý dabing, slabé prepojenie na svet áut, scenár asi ani nemali, to vyzerá ako natočené nejaké letové zábery a zo srandy zostrihané a pospájané za sebou... Námet bol skvelý ale myslím, že pri tejto animácii sa z toho dalo vytrieskať oveľa viac. Nehovoriac o tom, že pre lietadlá tohto typu by boli lepšie závody typu Red-bull racing ako let na veľké vzdialenosti, ktorý technicky nemajú šancu zvládnuť. Chcelo to byť pre najmenších, ale kopec vecí deti nepochopia. (Videl v kine 3D, hodnotenie: 48%, ***)

Posledné hodnotenia (248)

Thor: Temný svet (2013)

13.11.2013

Gravitácia (2013)

14.10.2013

Lietadlá (2013)

25.08.2013

Ja, zloduch (2010)

14.08.2013

Nič nás nerozdelí (2012)

14.08.2013

Podfukári (2013)

14.08.2013

Áno, šéfe! (2012)

14.08.2013

Hitchcock (2012)

14.08.2013

Klik (2006)

14.08.2013

Reklama