Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Akčný
  • Dráma
  • Krimi
  • Dokumentárny

Zaujímavosti k filmom (12)

Počiatok

Počiatok (2010)

Vo filme sa viackrát “náhodne“ objaví skupina čísel: Číslo, ktoré Fischer (Cillian Murphy) dáva Cobbovi (Leonardo DiCaprio) / Arthurovi (Joseph Gordon-Levitt) je 528491. Dej sa odohráva v dvoch hotelových izbách s číslami 528 a 491. Číslo, ktoré Eames (Tom Hardy) ako žena dáva Fischerovi je 528-491. Kombinácia na pancierových dverách k trezoru začína číslom 52 a kombinácia na samotnom trezore je 528-491. Ďalšou zaujímavou kombináciou čísel vo filme: Na čelnej strane vlaku sa nachádza 3502, číslo taxíku je 2305 a číslo izby v hoteli 5302. Toto všetko má posilniť význam čísla v celom filme.

Počiatok

Počiatok (2010)

Exteriér “snežnej pevnosti“ Roberta Fischera (Cillian Murphy) je inšpirovaný, a v skutočnosti aj obsahuje niektoré prvky knižnice Geisel na University of California v San Diegu, ktorá je navrhnutá známym futuristickým architektom Williamom L. Pereirom.

Počiatok

Počiatok (2010)

V mestskej scéne v prvej úrovni sna s Robertom Fisherom (Cillian Murphy) majú autá na poznávacích značkách štátne motto "The Alternate State" (Alternatívny štát).

Počiatok

Počiatok (2010)

Meno postavy Marion Cotillard Mal je skratka z Malorie, ktoré je odvodené z francúzskeho slova "Malheur", čo znamená nešťastie. Skrátené "Mal" vo francúzštine, španielčine či iných jazykoch latinského pôvodu znamená zlo / zlý .

Počiatok

Počiatok (2010)

S hrubou osnovou filmu Inception prišiel Christopher Nolan do štúdia produkčnej spoločnosti Warner Bros. osem rokov pred jeho natočením, teda v roku 2002, a to počas nakrúcania svojho tretieho filmu Insomnia (2002).

Počiatok

Počiatok (2010)

Slovo "Cobol" z Cobol Engineering, spoločnosti, pre ktorú pracoval Dom Cobb (Leonardo DiCaprio), je v skutočnosti vysoká úroveň jazyka pre spracovanie obchodných dát.

Počiatok

Počiatok (2010)

Podľa Christophera NolanaCillian Murphy (Fischer) najzaujímavejšie oči, s akými sa kedy počas svojej filmovej kariéry stretol. Nabádal preto Murphyho, aby si pri detailných záberoch skladal okuliare.

Počiatok

Počiatok (2010)

Parížska kaviareň, v ktorej sa Cobb (DiCaprio) rozpráva s Ariadne (Ellen Page), je v skutočnosti tokijská pekáreň.

Reklama