Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenzie (6)

plagát

Čas nádejí (2024) (seriál) 

Aj napriek oprávnenej kritike o prirýchlom deji a časových skokoch sa pri sledovaní seriálu dá, pri troche pozornosti, bez problémov udržať dejová linka a aspoň to má dynamiku. Seriál necháva priestor na divákovu predstavivosť aj ohľadom konca niektorých postáv. Na slovenské pomery naozaj nevídaný počin a dobré herecké výkony. Turbulentné historické obdobie na príbehu jednej rodiny, ktoré výborne odzrkadľuje jednotlivé aspekty daných období (či už monarchiu, ľudákov alebo komunistov), bez príkras a realisticky. S maskovaním a starnutím niektorých postáv je to už trošku horšie, ale viem im to odpustiť. Výborne RTVS, prosím si viac takýchto počinov....

plagát

Za sklom (2016) (seriál) 

Mám pocit, že tvorcovia pozerajú priveľa seriálov typu CSI Miami. Slovenskí vyšetrovatelia chodiaci do bordelu a voziaci sa na Porsche? Vyobliekaní chodia tiež ako metrosexuáli prezentujúc svoje "hrudníčky"...A "Národna protizločinecká jednotka" je tiež top. Nezaškodilo by trochu slovenských reálií, navyše príbehom sa zabudli asi niekde v 90-tych rokoch. Niekoľko zbytočných scén, ako vojdeme autom do jednosmerky, zastaví nás hliadka, ukážeme preukaz a pustia nás ďalej. Na čo tam bola táto scéna nechápem. Dosť neuveriteľné, ale pozitívom je aspoň, že sa natočilo niečo nové.

plagát

Marťan (2015) 

Vizuál fantastický, príbeh skôr tuctový, pričom od samého začiatku tušíte ako sa to asi celé skončí. Dobrodružná romanca, plná patetických gest a amerického vytlieskavania. Celkovo ma tento film zásadne neoslovil a myslím, že podaný príbeh by sa dal vyrozprávať aj v o 60 minút kratšom príbehu. Nehovoriac o vedeckých absurditách pri ktorých by sa fyzici a astronómovia chytali za hlavu, veď predsa odstraňovač škvŕn je nevyhnutná súčasť výbavy každej kozmickej lode...

plagát

Jack Reacher: Posledný výstrel (2012) 

Začnem netradične celkovým hodnotením. Po dopozeraní tohto filmu som si skutočne povedal, že po dlhom čase naozaj výborná akčná kriminálka. Nemá zmysel porovnávať s knihou, ktorú málokto čítal. Aj keď Cruise už dlho akčných hrdinov hrať nebude, stále je však presvedčivý, dokonca aj v úlohe neomylného svetáckeho military police vyšetrovateľa. Zdatne mu sekunduje aj Rosamund. Scenár a príbeh je naozaj pútavo vystavaný, aj keď sa taktiež nevyhol viacerým wtf momentom. Celkový dojem z filmu to však nepokazí. Nesúhlasím s tvrdeniami, ktoré sa tu objavili, že človek vie po troch minútach odhadnúť ako sa to bude vyvíjať. 99 % to určite vedieť nebude. Film má svižné tempo a ani na okamih nenudí, až je človeku ľúto, že akčných scén nie je viac. V takomto podaní si v budúcnosti prosím aj dvojku.

plagát

Captain America: Prvý Avenger (2011) 

Človek, ktorý sa chystá si pozrieť takýto film, pravdepodobne vie čo od komiksového hrdinu očakávať a presne to aj dostane. Bohužiaľ infantilnosť týchto filmov môže skutočne presvedčiť len 12-ročných pubescentov. Scény typu, dám cez hubu strážcovi a on sa potom 20 minút nepreberie a nespustí poplach len dokresľujú nezmyslenosť všetkých akčných scén a končí to high-tech blbosťami v období druhej svetovej vojny. Film o komiksovom hrdinovi však asi taký má byť, nehovoriac už o americkom hrdinovi. A tak sa samozrejme bude opäť davovo tlieskať a jasať. Ničmenej hlavní hrdinovia nepresvedčia ale ani rozhodne nesklamú. Tupý scenár (najmä v druhej polovici filmu) však zabíja akúkoľvek charizmu. Tá Weavingova je navyše zabitá úplne tupou zmenou na "Darth Maula". No a koniec to už doráža absolútne. Potenciál hereckých mien zostáva nevyužitý. Zrejme nás čaká už len zmierenie sa s tým, že to nebol prvý a posledný film. Za štít z vibrancia a jeho efektné využívanie dávam hviezdu naviac. Ináč len podpriemerný blockbuster a strata času.

plagát

Super 8 (2011) 

Vzhľadom na promo k filmu by človek očakával bombastické sci-fi s premakaným scenárom. Bohužiaľ opak je pravdou, pretože jedinou akčnou scénou, pri ktorej zaplesá srdce filmového fajnšmekra je vykoľajenie vlaku. Hneď za tým nasleduje sled absolútne nelogických udalostí a wtf momentov scenára, počnúc prežitím vedca pri priamej zrážke s vlakom v plnej rýchlosti, a magnetickým odletom mimozemšťana s náhrdelníkom hlavného hrdinu končiac. Od oného osudného momentu sa nenájde ani jedna scéna, ktorá by vás udržala v napätí a dej je ľahko predvídateľný. Osvieženie v podobe občasných vtipných vsuviek je žalostne málo a často vás pri filme prepadne nepríjemná kamoška nuda. Hudba neublíži, ale žiadneho výrazného hudobného motívu sa tu nedočkáte. B-čkové sci-fi, ktoré nie je hodné mena jeho tvorcov. A verte mi druhýkrát by som to už vidieť nemusel a svojou priemernosťou, obsadením a zameraním mi to silne pripomína "Vojnu svetov". Kedy sa dočkáme ďalšieho úžasného sci-fi plného napätia je tak stále otázne.