Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Krimi
  • Dobrodružný

Obľúbené filmy (10)

Matrix

Matrix (1999)

Atmosfera, herci, cgi, farby, vsetko vrchol. Asi prvé sci-fi, ktoré ma tak veľmi bavilo.

Gran Torino

Gran Torino (2008)

Najlepší film aký som za poslednú dobu videl, tá nenávisť a rešpekt, čo ide z Clinta Eastwooda je najlepšia súčasť filmu. Film, ktorý som videl 3-krát a stále mám chuť si ho pozrieť a jeden z najlepších a najepickejších koncov, aký som kedy videl.

Scarface

Scarface (1983)

Spolu s filmom Mafiáni je tento film najväčšou antikampaňou na biznis s kokaínom. Zničený ostávam sedieť a hrá hudba tituliek. Tá hudba ma robí melancholickým a som smutný, za nešťastný osud Tonyho Montanu. Našťastie viem, ako neskončiť. Dúfam, že nikdy nezabudnem.

Eyes Wide Shut - Spaľujúca vášeň

Eyes Wide Shut - Spaľujúca vášeň (1999)

Čo k tomu len napísať.. je to geniálne. Tie údery do kalvíra a celkovo zvuk, herci, zápletka, napätie, záverečná scéna, chraktery. Celé toto dielo je vrcholom umenia.

Čistá duša

Čistá duša (2001)

Wow, úplne top film, po konci som sa zamyslel, či je všetko skutočné.... a toto je neskutočne TOP!

Sedem rokov v Tibete

Sedem rokov v Tibete (1997)

Filmy o budhizme ma moc nebavili, až kým som nevidel tento, Sedem rokov v Tibete má v sebe taký oddych a porozumienie. Dej sa spočiatku odvíjal okolo Brada Pitta, potom sa chvíľu riešil Tibet a Dalajláma a nakoniec to znovu prešlo k Pittovi a k štátnemu koncu. Ľudom chýba porozumenie. Vo filme som našiel únik od reality a pozitívnu energiu. Možno zaradím medzi svojich TOP 10. PEACEE.

Vtedy v Amerike

Vtedy v Amerike (1984)

Film začal na nule a postupom času sa dostal na sto. Skoro štyri hodiny, ale udržal moju pozornosť. Veľmi zaujímavo vyrozprávané. Western v gangsterskom prostredí. Jediné negatívum je, že tá DeNirova životná láska mi pripadala trochu ospudzujúca.

Leon

Leon (1994)

Je to pravda, je to strhujúce. Síce som si myslel, že tu bude Viktor čistič a nie Leon, ale nakoniec je to lepšie. Postava Leona je dokonalá, jeho láska K rastlinám A jeho výzor je zvladnutý na 100%. Postupom času sa mi film páči čoraz viac. Tento film vyzerá, že je len o zabíjaní, ale ide hlavne o pocity, emócie a vzťah medzi Leonom a Mathildou, kvôli ktorej sa Leon obetuje. Tiež by som vypichol skvelý výkon Natalie Portman, ktorá dostala nezvyčajnú rolu (na jej vek) a zahrala ju nezvyčajne dobre. Keď si spomeniem na jednotlivé scény a premietnem celý film V hlave tak výsledný dojem je jednoducho skvelý. Je tam aj kopec nečakaných zvratov, čo Z filmu robí jeden Z najlepších filmov. Ešte raz. Strhujúce.

Pravdivá romanca

Pravdivá romanca (1993)

Zamiloval som sa a preto som sa zamiloval do tohto filmu, strašne sa mi páči. A z hudby ma doslova odjebalo.