Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Krimi
  • Mysteriózny

Recenzie (6)

plagát

Mr. Robot (2015) (seriál) 

More than good ! Videla som prvy diel a som velmi prekvapena nasadenou latkou. Az dufam ze nebude klesat. Elliot je viac nez symaticky a este aj pracuje v IT :) kto by sa uz v dnesnej dobe nestotoznil s jeho vnutornymi monologmi? urcite budem sledovat dalej.

plagát

Vlk z Wall Street (2013) 

Scorsese je môj obľúvený režisér a na jeho nový film som sa skutočne tešila. Prvá pol hodina sa rozbiehala viac ako slušne. McConaughey exceloval a jeho preslov bez pozlátka skonštatoval holú pravdu ako ju všetci poznáme. Potom sa ale začala farebná a pomerne šialená jazda plná párty, zábavy a nechutného rozhadzovania peňatí :) Ale týmto to žiaľ pokračovalo až do konca (samozrejme s výnimov pár skromných scén z vyšetrovania). Nevravím že ma to nebavilo. Bola to zábava a pri pár scénach som sa dosmiala ako už dlho nie. Do konca filmu som však čakala na samotnú pointu a tá žiaľ neprišla. Nechápem ako si Scorsese mohol vybrať práve takúto tému. Toto sú idoly dnešných dní? Tri hodiny na glorifikáciu tohto spôsobu života mi prídu neskutočne veľa a celý dej sa dá pritom zhrnúť do pár viet. Viem že mužské oko zaplesalo ale naturálnosť scén a ich celková vyhrotenosť mi časom začali vadiť. Prišlo mi to zbytočné a priehľadne účelové. Trochu ma šokovala 15 ročná hranica pre tento film. Nie kvôli nahote (tej je všade dosť). Ale neviem si predstaviť vysvetľovať svojmu mladému synovi že toto nieje tá správna cesta a šťastný bude keď si nájde poctivú prácu a žienku čo ho bude ľúbiť pre to aký je a nie preto koľko má na konte. Alebo to už v dnešnej dobe neplati?

plagát

Najväčšie kriminálne prípady Slovenska (2006) (seriál) 

Nikdy som nebola fanúšikom násilia vo filmoch keďže je mnohokrát zbytočné. V prípade tohto dokumentu má svoje nezastupiteľné miesto kde dotvára atmosféru hrôzy a vytvára tak reálny obraz zločinu. Fascinujúci dokument ktorý ma zaujíma a zároveň desí. Skvelý počin slovenských filmárov, ktorý môžem jednoznačne odporučiť.

plagát

Requiem za sen (2000) 

Tento film som si dlho nechávala ako jeden z posledných v prvej 50tke v top rebríčku. A... prišlo veľké sklamanie. Je to šokujúce? Áno. Je to reálne? Áno. Je to poučné? To už závisí od toho ako veľmi sa necháte vystrašiť. Ale načo sa na to pozerať? Uvedomujem si že takto nejako to momentálne frčí vo svete. Ale ja sa na to nechcem dívať. Nechcem si to pripomínať a film ma dostal do vyslovene depresívnej nálady. Hudba mi ešte dlh hrala v hlave. Ide o film na ktorý asi nikdy nezabudnem takže asi splnil svoj účel ale jedno viem isto. Ten film už nechcem nikdy znova vidieť.

plagát

Hon (2012) 

Ooo áno tieto severské filmy ja môžem. Mrazivá atmosféra, tiché scény, ktoré povedia viac ako kopec ukecaných scén. Celý film som mala chuť tú malú zaškrtiť ale čo už keď dnešné deti sú také „nevinné“. Celkovo skvelá štúdia uzavretej komunity ktorá by sa dala aplikovať na ktorékoľvek menšie mesto aj u nás. Film kladie mnoho otázok a dáva len málo odpovedí a núti človeka ešte dlho premýšľať aj po tom čo film skončí. P.S: posledná scéna je skvelý zlatý klinec.

plagát

District 9 (2009) 

Pre mňa veľké prekvapenie. V pozitívnom slova zmysle. Tento film nemal u nás viac menej žiadnu kampaň. Aj keď vždy keď sa chystá nejaké sci-fi zbystrím pozornosť. Začiatok zaujímavý ale hlavný protagonista mi strašne liezol na nervy. Hovorím si no toto nevyzerá dobre keď mi nieje sympatický hlavný hrdina. A potom BENG a už to šlo. Neuveriteľná jazda so všetkým čo k tomu patrí. Na konci som si už ohrýzala nechty ako som mu držala palce. Som rada že nebolo pokračovanie (aj keď sa tak mohlo zdať). Tým sa utvoril dokonalý celok ktorý bude navždy jedným z mojich top v žánri.