Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Sci-Fi
  • Krimi
  • Dobrodružný

Obľúbené seriály (10)

Domek z karet

Domek z karet (2013)

Fenomenálny výkon Kevina Spaceyho (Myslím,že od "Usual Suspects"neuveriteľný posun vpred)a Robin Wright (dozrela ako kvaltné víno) , ale tiež cítiť ruku mága Davida Finchera.Trvalo mi dva dni,za ktoré som seriálom žil a teraz neviem čo dalej pozerať.Laťka je nastavená v nebeských výškach.Jediná výtka a to záver 11-tej časti druhej série.To nemuselo byť. 2.séria-nie je čo komentovať,lebo je to to NAJ čo je možné dnes vidieť zo seriálovej tvorby.Istých 100 %.3.rada 100%.4.rada 100%.

Homeland - Zradca

Homeland - Zradca (2011)

Jeden z mojich najobľúbenejších seriálov vôbec.Po tretej sérii som si myslel,že to už bude len nahrážka,ale hlboko som sa mýlil.To čo predvádzajú Claire Danes a Mandy Patinkin v štvrtej sérii je hotová herecká mágia.Klaniam sa scenáristom za majstrovské dielo.Piata séria sa rozbiehala pomalšie,ale postupne to nabralo tie správne obrátky.Páči sa mi seriálová blízkosť realite.6.séria 90%.7.séria 100%.8.séria 90%

Impérium - Mafie v Atlantic City

Impérium - Mafie v Atlantic City (2010)

Fantasticky spracovaný seriál.V každej novej časti sa pomaly ale s neuveriteľnou profesionalitou odkrývajú charaktery jednotlivých postáv a vždy sa čaká prekvapenie a to sa určite dostaví.Zisťujem,že HBO robí seriály,ktoré sa dajú porovnávať aj s tými najkvalitnejšími filmami a postupne sa stanú tieto seriály kultové.Už sa teším na finále 3-tej série.Seriál sa skončil v parádnom finále a človek uvažuje,že čo dalej pozerať,ked kvalita už bola a len tak ľahko ju iný seriál nepokorí.

The Wire - Špina Baltimoru

The Wire - Špina Baltimoru (2002)

Tak som tomu venoval uplynulé 3 týždne a musím konštatovať,že je to jeden z najlepších seriálov,ktoré som kedy videl. Absolútna špička na čele s neuveriteľne kvalitným scenárom a hereckými výkonmi.Je pravda,že seriál je lepšie pozrieť vcelku a nie po častiach aby sa ukázali všetky aj tie najjemnejšie spojenia sveta politiky,polície a podsvetia.Je to krutá realita,ktorá sa na nič nehrá a predsa šokuje na každom kroku.Nezabudnuteľný Omar a Bunk.

Temný prípad

Temný prípad (2014)

Majstrovské dielo.Civilne možno až dokumentárne natočené s geniálnymi monológmi Matthewa o bytí,náboženstve, spoločnosti a jeho sekundujúceho parťáka Woodyho so zvláštnym zmyslom pre humor.Dalo mi to celkom zabrať. 2.séria bola len slabým odvarom prvej.Nezáživné,rozťahané,prepálené výkony dávam 2 hviezdy za finále.

Narcos

Narcos (2015)

Príjemné prekvapenie.Geniálne spracovanie vzostupu a pádu kolumbijského kráľa kokaínu Pabla Escobara z pohľadu a spomienok dvoch skutočných bývalých agentov DEA.Jednoducho som to pozrel za jeden deň,lebo to sa nedalo odkladať tak ma to vtiahlo do deja.Holá skutočnosť tu vyzerala ako neuveriteľná sci-fi.Netflix rules.2.séria 100%.Hudobná znelka mi ešte teraz znie v hlave.3.séria 100%.Darmo ked je dopyt,tak je aj ponuka.

Stranger Things

Stranger Things (2016)

Geniálny seriál,silný scenár,super hudba,pre sci-fi fanúšikov povinnosť.

Dark

Dark (2017)

Veľmi inteligentný a geniálny seriál zo scenárom premysleným až do nejmenších detailov.Zo začiatku je pravda treba byť trpezlivý a vnímať,lebo na diváka sa valí strašné množstvo informácií,ktoré nedávajú celkom zmysel.Ale s pribúdajúcimi dielmi začínajú kolečká zapadať a vo finále mi padla sánka.A to ani nehovorím o spúste múdrostí z bežného života,ktorými bol celý seriál prešpikovaný.Výborná kamera,hudba previazaná s obrazom perfektne vystihujúca náladu deja.Veľká spokojnosť.