Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenzie (10)

plagát

Mechanik (2004) 

Aj keby bol ten film totálne o ničom, oplatí sa pozrieť si ho už kvôli Baleovi ! To, čo tu ten na kosť vychudnutý chlapík stvára nie je normálne, vážne pred ním klobúk dolu. Samozrejme, Bale nie je jediným plusom filmu. Atmosféra je úplne "vťahujúca", neviem presne povedať prečo (a som si istá, že nie len kvôli chodiacej mŕtvole Balea), ale počas celého filmu som mala veľmi nepríjemný pocit, a ostal mi aj po filme, možno keby bol ten koniec lepšie zaklincovaný, zotrval by tento pocit aj dlhšie. A tu sa už dostávam k tomu, čo ma trošku sklamalo a to podľa môjho názoru ľahko predvídateľný dej.

plagát

Nie je z teba až tak paf (2009) 

Možno je to zapríčinené mojim momentálnym citovým rozpoložením, ale mne sa to proste páčilo. Milý, jednoduchý romantický film, ktorý sa v mnohom, čo sa týka lásky a medziľudských vzťahov prinajmenšom podobá realite. Vzhľadom na 66% tu som ostala veľmi milo prekvapená :)

plagát

Mulholland Drive (2001) 

Ja takéto teda nemusím..páčilo sa mi to vizuálne, páčila sa mi atmosféra...páčilo sa mi to, kým to malo ako-tak hlavu a pätu..čakala som ako to dopadne..bola som skutočne zvedavá..a potom ma tá posledná polhodina úplne odrovnala (a to nie v dobrom slova zmysle), možno na Lyncha musím ešte dozrieť..a tak si povyberám, čo sa mne osobne na filme páčilo, poskladám si z toho vlastné vysvetlenie a dám si zaň 3*

plagát

Bláznivá, hlúpa láska (2011) 

"Seriously? It´s like you´re photoshopped!" Nie som milovníčkou romantických filmov a ani komédie nemusím. Ale táto má niečo do seba, pár epických momentov. A keby aj nie, má Ryana Goslinga!!

plagát

V zajatí osudu (2007) 

Ja osobne mám rada tieto "LEGO" filmy. Jednotlivé kúsky skladačky, sú sem-tam síce trochu nudné a strnulé, no ak vydržíte pozerať do konca, v úplnom závere do seba pekne zapadnú. Tieto príbehy boli navyše celkom originálne a film sa pozeral veľmi ľahko. A ďalším veľkým plusom je herecké obsadenie. Pre mňa 80%.

plagát

Okamih zlomu (2007) 

Neurazí ani nenadchne..určite nie je jedným z filmov, ktoré vám budú behať v hlave ešte pár dní, no nie je to ani zbytočne zabitých 108 minút života. Primal fear to síce nie je, ale na vyplnenie nudného večera fajn voľba. Trošku zbytočná mi prišla love story s šéfkou... Pôvodne som dala 3* ale nakoniec, vďaka dvojci Goslin & Hopkins, som sa rozhodla pre 4*.

plagát

Mesto tieňov (2008) (seriál) 

Mesto tieňov je dôkazom, že aj Slováci vedia urobiť dobrý seriál! Bohužiaľ je toho zrejme jediným dôkazom...

plagát

Lovci nacistov (2010) 

Je fajn, raz za čas si pustiť film bez akýchkoľvek očakávaní. Nemala som ani tušenia o čom to bude a dej ma celkom vtiahol. Čo sa týka minulosti je to skutočne dobré. Nevadí ani naivná romantická zápletka, dokonca by som povedala, že je plusom tohto filmu. Postavy sú typizované a v rozmedzí asi štyridsiatich rokov, počas ktorých sa film odohráva ani jedna z nich (okrem Rachel, ktorá sa počas filmu vyvíja) nezmení svoj postoj. David je dobrák, ktorý proste verí v spravodlivosť, Stephan je nesympatiký egoista a Vogel je dôkazom, že sviňa zostane sviňou. S príbehom odohrávajúcim sa v súčastnosti je to už trošku horšie. Plynie z toho dojem ako keby niekto spojil 2 rôzne filmy. A ten koniec?! Ten by som najradšej odignorovala ale bohužial nedá sa to...a tak musím citovať Marlina (Hľadá sa nemo): "A dobrý pocit je fuč..."

plagát

Muži, ktorí nenávidia ženy (2011) 

Ja, neovyplyvnená knižnou predlohou ani jej prvým švédskym sfilmovaním hodnotím čisto tento film. Musím sa však dopredu priznať, že Finchera považujem za najlepšieho režiséra tejto doby a tak teda som sa na tento film už dlhšiu dobu tešila. A veru nesklamal ma. Už úvodné titulky ma v kine priklincovali k sedačke a skvele ma pripravili na ponurú atmosféru celého filmu, ktorá bola dotváraná skvelou kamerou a hudbou, a ani miestami úsmevné dialógy neuberali na vážnosti témy. Neviem ako úloha Lisbeth sadla Noomi ale Rooney sa mi tam hodila, alebo prinajmenšom nebola aboslútne rušivým elementom.. Celkovo herecké obsadenie bolo veľmi slušné. Ako pozerám, tak pozerám no po druhom zhliadnutí nenachádzam nič, čo by sa mi na "Mužoch" nepáčilo. Možno miestami ľahko predvídateľné pokračovanie deja..no to sa na celkovom dojme nijako neodráža.

plagát

Pozemšťan (2007) 

Prvú polhodinu som čakala, kedy konečne opustia tú chatrč a začne sa niečo diať. Ja osobne mám radšej namakaný dej, akciu, proste pohyb...No po nejakej (nie veľmi dlhej) dobe ma filozofovanie hŕstky profesorov tak vtiahlo, že som prestala čakať na nejakú zápletku a každú chvíľu sledovať časomieru...film sa mi nejakým zvláštnym spôsobom dostal pod kožu. Neviem, či poznáte ten pocit, keď na konci máte zimomriavky všade kde sa dá a ešte pár minútiek po skončení záverečných tituliek hladíte "do blba". Nechce sa mi zamýšľať sa nad tým, koľko "faktov" by nesedelo keby sa v tom trošku povŕtam - je to proste film! Do plusu mu značnou mierou nahráva aj minutáž, myslím, že pozerať sa na toto 2 hodiny by bola neskutočná nuda. A ten záver :) u mňa je to zatiaľ na 5*...uvidím, či to tak zostane aj po ďalšom pozretí (ktoré určite bude nasledovať...)