Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Krátkometrážny
  • Animovaný
  • Komédia
  • Dokumentárny

Biografie (6)

Alan Moore (spisovateľ / herec / scenárista)

04.01.2007

Ak by ste sa komiksových fanúšikov spýtali, kto je podľa nich najlepší komiksový scenárista, Alan Moore by sa umiestnil na predných priečkach. Počas svojej kariéry dokázal na "podradný" komiks aplikovať moderné literárne postupy, čím ho povýšil na skutočné umenie.Alan Moore sa narodil v anglickom Northamptone, kde žije dodnes.… (viac)

James O'Barr (spisovateľ / herec / scénograf)

13.05.2006

Autor kultového komiksu VRANA, James O'Barr má v rodnom liste napísaný dátum 1.1. 1960, ale v skutočnosti sa narodil niekedy medzi Vianocami a Novým rokom. Jeho matka si to nepamätala, pretože bola často pod vplyvom alkoholu. Už z tohto faktu by sa dalo dedukovať, že James nemal šťastné detstvo. Vychovávali ho rôzni pestúni,… (viac)

Barbara Nedeljáková (herečka)

13.05.2006

Hlavná ženská postava amerického hororu HOSTEL, Barbara Nedeljáková sa narodila v roku 1979 v Banskej Bystrici na Slovensku. Vyštudovala herectvo v Prahe a následne pracovala v bábkovom divadle. Popri práci na hrách ako Don Quijote de La Mancha či Figarova svadba stihla hrať malé roličky v Hollywoodskych filmoch. Jej prvým boli… (viac)

Terry O'Quinn (herec)

13.05.2006

Terry O'Quinn sa narodil 15. júla 1952 v Michigane ako člen rodiny írskych prisťahovalcov. Počas štúdií na strednej škole sa venoval hre na bicie a po vysokej škole istý čas pracoval ako profesionálny bodyguard či amatérsky boxer.Vo svete filmu debutoval v seriáli THE DOCTORS a herecký život sa mu očividne zapáčil. Odštartoval… (viac)

Clea DuVall (herečka / režisérka / scenáristka)

13.05.2006

Mnohí komerčne orientovaní filmoví diváci o tejto herečke pravdepodobne nikdy nepočuli. Ak si k nim aj prerazila cestu, kvôli tomu, že jej postavy sú väčšinou vedľajšie si ju zapamätal málokto. Kritici však obdivujú jej herectvo a hovoria o nej ako o druhej Claire Danes.Clea DuVall sa narodila sa 25. septembra 1977 v Kalifornii… (viac)

Dominic Monaghan (herec)

13.05.2006

Dominic Monaghan sa narodil v Berlíne, ale ako dvanásťročný sa spolu s rodičmi presťahoval do Londýna. Tu začal študovať anglickú drámu a literatúru. Jeho filmové začiatky sú spojené s britskou HETTY WAINTHROPP INVESTIGATES, ktorá bola preňho akýmsim odrazovým mostíkom k ďalším úlohám, predovšetkým v televízii. Objavil sa v… (viac)

Reklama