Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Komédia
  • Dráma
  • Dokumentárny
  • Horor

Obľúbené filmy (10)

Indiana Jones a posledná krížová výprava

Indiana Jones a posledná krížová výprava (1989)

[10/10] Skvelá hudba, dokonalý námet, dosť dobrý humor, výborné herecké obsadenie, gradujúci príbeh do ktorého spadá bomba akcia! Najemotívnejší, najzábavnejší, dokonalý a pre mňa najoblúbenejší film z celej série. Neuveriteľne perfektný a najlepší film, aký som kedy videl.

Rocky Balboa

Rocky Balboa (2006)

[9/10] Dokonalosť sama o sebe v dvoch slovách - ROCKY BALBOA! Nádherne nostalgický film s úžasným prevedením na plátno.

Expendables: Nezničiteľní

Expendables: Nezničiteľní (2010)

[8.5/10] Výborne natočený akčný film ktorí spomína na 80.roky a na najlepšie časy ktoré zažil akčný žáner. Tak to je aj v tomto filme. Dej je jednoducho perfektný, aj ked´ predvídateľný, ale o dej v tomto filme nejde. Ide o to, zdať poctu 80. rokom a to sa aj podarilo. Všetci herci podávajú presne ten očakávaný výkon, Sly, Statham, Li, Lundgren, všetci sú výborní. Akcie je veľa - všetko natočené veľmi dobre, krv, zlomeniny, strelba, súboje. Minimum počítačových efektov, výborné herecké obsadenie, skvelý old school príbeh. Presne tak natočený akčný film ako tomilujem(e).

Expendables: Nezničiteľní 2

Expendables: Nezničiteľní 2 (2012)

[9/10]Moje očakávania od tohto filmu boli veľké, čakal som výborný akčný film a v podstate som to aj dostal .Toto je ukážkový príklad toho, ako má vyzerať poriadny akčný film, točený v klasickom štýle, tak ako sme to milovali v minulom storočí. A aj v roku 2012 sa to dá všetko obnoviť a funguje to na plné obrátky, Sly naverboval do týmu dalších starých psov a osamelého vlka Chucka Norrisa, ktorý pri každom zábere hviezdi. Nový členovia Hemsworth a ženská posila Nan Yu ma milo prekvapili, radšej som nič nečakal ale najmä Liam je dosť sympatický a ani prvá žena v tíme nezaostáva. Zvyšok tímu má svoj čas na plátne dobre rozdelený,až na Jeta Liho, ale inak sú všetci ostatní perfektný, všetkým som si v jednotke oblúbil a tu podávajú presne ten očakávaný výkon a ukazujú presne taký herecký charakter aký im sedí. Či už kostolný ninja Statham, kávičkujúci Crews, menej výrazný Couture, alebo neuveriteľne vtipný hláškujúci Dolp Lundgren ktorý tu dokazuje že jeho IQ je na vysokej úrovni. Arnie a Bruce sú takisto späť, vtipkujú, strielajú, kradnú si hlášky, proste každý jeden zo všetkých zúčastnených exceluje a nesklame. Nuž a samotný vodca tímu, veľký Barney Ross v Slyovom podaní je stále tá akčná ikona, ktorú už nik vo svete filmov neprekoná. Van Damme a Adkins sú presne také záporné postavy aké pre tento film treba, nekompromisný a tvrdý. Toto pokračovanie robí vlastne všetko lepšie ako jej predchodza a od úvodu nám servírujú ukážkovú akciu, kde sa laťka nastavila veľmi vysoko a tam sa aj udržala. Ako Sly sľuboval že akcie tu bude viac a všetko bude ohromnejšie, tak to Rambo nekecal a naozaj to tak je. Akcia je úplnej super, oproti jednotke je lepšia lebo tu je prakticky všetka akcia za denného svetla a Simon West je v strihoch menej zbesilý ako Stallone v jednotke. Akcia má úplne všetko, výbuchy, ručné súboje, prestrelky, nože, v rámci žánru ani nieje viac čo priať. Aj aj efekty sú dobré. Až tak ma netešilo že sa práve film natáča v prostredí kde sa točia béčkové videofilmy, ale tu si dali tvorcovia naozaj záležať a spravili perfektnú výpravu filmu, interiéry, exteriéry, lesy, všetko sa mi páčilo, do všetkého sa akcia maximálne hodila a letiskový finish je kvalitný masaker, ktorý si nemôže nechať ujsť žiadny akčnýu fanúšik, všetky legendy po kope a strelajú po všetkom čo sa hýbe, pre skutočného fanúšika akcie nebíčko na filmovom plátne. Čo aj viac k tomu hovoriť, úplná špička vo svojom žánri, ukážkové pokračovanie, skvelé hlášky, perfektná akcia, všetko čo treba. V podstate sam i tento film páči rovnako ako jednotka, ktorú ako celok prevyšuje iba o niečo, lebo je viac zábavnejšie. Jednotka je viac vážnejšia a má pevnejší príbeh, toto druhé pokračovanie je predsa len trošku iné, ale kvalitné, no musím povedať že po dalšom pozretí už nieje pocit kvality taký ako predtým, čo sa napr. u jednotky nestalo ani po 10tich pozretiach. Ale každopádne prvé pozretie EX2 v kine patrí medzi najlepšie zážitky.

Harry Potter a väzeň z Azkabanu

Harry Potter a väzeň z Azkabanu (2004)

[10/10] Harry Potter a Väzeň z Azkabanu, najlepší film v rámci Potterovskej ságy. Určite za o to postaral z veľkej časti menej známy režisér Cuarón, čo bolo veľkým plusom. Takisto aj scenár, ktorý je skvelý a narozdiel od prvých dvoch dielov Potter dospel takže tento diel pôsobí "dospelejšie" a vážnejšie ako jej predchodcovia. Nútena výmena riaditeľa za Gambona je tiež veľkým plusom, tu pôsobí riaditeľ oveľa lepšie ako v prých dvoch častiach, viac sviežejšie a celkovo ho Gambom zahral lepšie. Daniel Radcliffe v tomto filme podal najlepší výkon zo všetkých Potteroviek, v tomto filme pôsobí na mňa jeho postava najlepšia a najviac dôveryhodne. Výborne sa tu opäť ukázala herecké špička ako Rickman, Smith. Gary Oldman je v tomto filme "nováčikom", ale svoju úlohu zahral skvelo, podobne ako herec ktorý stvárnoval profesora Lupina. Dalším silným aspektom filmu je výborný pohľad na Rokfort, na jeho prostredie, na les.. Jednoznačne najlepšie zo všetkých dielov. John William zložil do toho všetkého skvelú hudbu ktorá vylepšuje dojem z tohoto dokonalého filmové zážitku. Spracovanie filmu? jedným slovom - úžasné. S filmu sa mi najviac páčili triky s Hipogrifom, metlobalové súboje, záverečný vrátenie času a veľa dalších úžasných scén, prepracovných úžasne. Nový nádych do sveta Pottera, ktorý zostane najlepším.

Rocky IV

Rocky IV (1985)

[10/10] Najlepšia klasika 80.rokov, najlepší film o Rockym, najlepšia športová dráma všetkých čias, to je Rocky IV. Človek si viac priať v rámci tohto filmu už ani nemôže, je to úžasný film ktorý má výborný príbeh o tom ako sa do Ameriky dostanú ľudia z Ruska a chcú vstúpiť do medzinárodného boxu a postavia sa proti Rockymu. Príbeh filmu je vynikajúci, zo všetkých šiestich filmov najlepší a najzaujímavejší, prepracovaný do najmenšieho detailu a spracovaný na filmovom plátne je tak skvelo, že zážitok z filmu máte aj po 27 rokov od vzniku filmu a aj po X pozretiach. Celých 91 je veľmi dobrých, film je dosť dynamický a má svižné tempo. Sem tam rozosmeje skvelý Burt Young ktorý v tomto filme exceluje a podá tu veľa vtipných hlášiek, dalej je tu aj Weathers alias Apollo Creed ktorého postava v tomto filme zomrie, čo je smutné ale naopak je to skvelá zámienka pre zápas Rocky vs.Drago. Po zápase Apolla a Draga, potom ako postava trvajúca v štyroch filmoch o Rockym zomrie sa film perfektne rozbehne, ponúkne veľa zaujímavých momentov zachytávajúcich Rockyho a Adrianu v rôznych ťažkých situáciách. Množstvo výborne napísaných dialogóv, štvrtý Rocky má všetko čo má mať, box, dramatické spracovanie, miestami humor, skvelé tempo a veľmi dobrú atmosféru. Dolph Lundgren zahral zlého ruského boxera skvelo, postava ktorá odštartovala jeho hereckú kariéru. Toto je jediný film kde hudbu nezložil Conti ale DiCola aj tak to neuberá na kvalite, naopak myslím si že táto hudba bola priam stvorená pre tento film, skvelo naň sedí a pripravovanie Rockyho na zápas pri pesničky Eye of the tiger je proste zážitok. Záverečný súboj Rocky vs. Drago je vynikajúci, najlepší v rámci série určite, s veľa dobrými momentami, nečakanými zvratmi a prekvapivým, dojemným záverom a so záverečným prológom Rockyho o tom, ako si Rusi zmenili jeho pohľad na neho a aj on na nich, veľmi dojímavé slová, vynikajúci záver filmu. ROCKY IV. je jeden z mojich najoblúbenejších filmov celkovo a spolu s Rockym 1/6 najoblúbenejšie filmy série. Som rád že vznikol tento film, skvelá klasika ktorá ponúka unikátny filmový zážitok.

Rocky

Rocky (1976)

[10/10] Silný začiatok pre Rockyho, ešte silnejší pre Stallone, ktorého slávna postava Rockyho Balbou dostala na vrchol kinematografie, postava vdaka ktorej dosiahol slávu. Prvý Rocky je skromná, ale zato veľmi uveriteľná, emotívne spracovaná dráma s miernou dávkou romantiky a boxu. Všetko do seba perfketne zapadá, rok 76 cítiť z každého záberu kamery, tento film sa stal nezomrierajúcou klasikou ktorá neuberie na kvalite ani po mnoho pozrietiach. Výborný štart tejto slávnej športovo dramatickej série, ktorú už nič neprekoná. Stallone,Shire,Young a množstvo skvelých postáv sa v tomto filme vytvorili, vypracovali si charakter, ľudia sa ich oblúbili a tak sa nečudujem že vznikli dalšie pokračovania začo dakujem Stallonovi a celému štábu ktorý sa podielali na tomto diele. A s tak malým rozpočtom, s tak malým filmom ako sa Rocky zdal, vznikol taký skvelý snímok, ktorý má všetko čo potrebuje. Spracovanie vynikajúce, hudba Billa Contiho úžasná a soundtrack Gonna Fly ktorý zložil pre tento film je dodnes skvelá motivačná pieseň.

Bad Boys 2

Bad Boys 2 (2003)

[9/10] Vo filme Bad Boys 2 dokazuje Michael Bay, že patrí medzi výborných režisérov. Druhé pokračovanie úspešnej jednotky má veľmi dobrý príbeh o Marcusovi a Mike-ovi, ktorí vyšetrujú drogovú záležitosť, ktorej vyšetrovanie ich sprevádza celou stopážou filmu, ktorá je primerane dlhá a nuda tu nemá šancu. Spracovanie filmu je veľmi dobré, nieje tu veľa vecí ktoré by som vytkol. Akcie je vo filme požehnane veľa, je natočená veľmi kvalitne a tak aj pôsobí. Na začiatku filmu sa nám ukáže fajn prestrelka ktorá začne slovnou prestrelkou hlavných aktérov Lawrenca a Smitha. Počas filmu je veľmi veľa dobrej akcie, s ktorou som spokojní. Naháňačka na diaľnici bola perfektná, veľa strelby, veľa zničených áut. Ale v tejto pasáži nepôsobí kamera príliš sebaisto, niektoré momenty sa mi trochu nepáčili, ale dali sa prehliadnuť. Konečná akcia na Kube obsahuje veľa slušných prvkov, ide tu hlavne o streľbu, výbuchy, ničenie armády a nádhernej fily. Akcia tu graduje naozaj výborným tempom, príde až na daľšiu naháňačku cez drogové mestečko až po sídlo americkej armády, kde sa tempo akcie spomalí no tu príde koniec filmu, takže zakončenie to bolo dobré. Do celej tejto akcie sa prebíjajú fajn hlášky Lawrenca a Smitha, osviežujú celý film, veľa dobrých hlášov zlepšuje dojem z filmu a veľakrát som zasmial. Film sa odohráva v dobrom prostredí, Miami je veľmi dobre zobrazované z viacerých pohľadov, uvidíme tu pláž, ulice atd. Prostredie Kuby je takisto dôveryhodné. Celková výprava filmu bola prekvapivo výborná. S hereckým obsadením som nadmieru spokojní, skvelá dvojka Lawrence a Smith, páčil sa mi aj záporák Jordi Molla a vedľajšie postavy tu síce nemajú veľký priestor, napr. Marcusova rodina. Výnimkou je jeho sestra ktorej postava bola do deja dobre zakompotovaná ale herecký výkon herečky nebol príliš oslňujúci, ale v konenčom dôsledku postava nevyšumela do stratena, čo je len dobre. Bad Boys 2 je jedna z najlepších akčných komédií, akú som kedy videl.

Temný rytier

Temný rytier (2008)

[10/10] The Dark Knight, najlepší film o Batmanovi, o jeho réžiu sa postaral osvedčený režisér Christopher Nolan. O deje filmu ani netreba hovoriť. Jednoznačne kvalitný námet, po scenáristickej stránke výborný film. Herecké obsadenie je veľmi dobré. Hlavná postava, Bale ako Batman je opäť výborný, hlavný záporák Heath Ledger perfektný, z hereckého obsadenie najlepší. Jeho postava je úžasná, temná.Ledger zahral svoju životnú rolu Jokera obdivuhodne, podľa môjho názoru najlepší záporák vo filmovej histórií, klobúk dolu. Aaron Eckhart je tiež veľmi dobrý, dôležitosť jeho postavy "bieleho rytiera" jeho herecký výkon len potvrdzuje. Z hereckého obsadenia poteší už klasika u Nolanových batmanoviek. Gary Oldman, Morgan Freeman a Michel Cain. Každý má svoju postavu, svoj priestor, svoju dôležitosť a nestrácajúcu charizmu. Z vedľajších postáv sa mi páčila úloha starostu, síce tu nemal veľký priestor a ani nejaký extra význam, ale hral ho celkom dobrý herec a takisto poteší aj Eric Roberts, očakávaný výkon a skvelá rola vo filme. Za daľšiu zmienku stojí zo ženského obsadenia sympatická a dobrá herečka Maggie Gyllenhall. - Čo je to tento film? 152 minútová ukážka perfektného spracovania komiksového námetu, ktorý má aj hlbší význam.. Film sa venuje osudom postáv, nenudí, dialógy sú perfektné. Je tu viacero tém, film načrtne politické problémy a mnoho daľších drobných vecí. Je to veľmi epický film,ktorého dej graduje výborne. 180 miliónový rozpočet je cítiť či už pri akcií, ktorej tu je dosť. Automobilové nahánačky sú výborné a dynamické. Ručná akcia už nieje tak skvelá, ale stále je mimoriadne dobrá. Dojem z filmu vylepšuje aj skvelá hudba od Hansa Zimmera. Tomuto filmu nemám absolútne nič vytknúť, každé jedno pozretie ma iba utvrdzuje, aké briliantné dielo Nolan natočil.Temný Rytier je najlepšia komiksová adaptácia a ak film beriem ako kriminálnu drámu, tak aj v tomto ohľade jasne vedie.

96 hodín

96 hodín (2008)

[9/10] Francúzske prostredie cítiť či už kamerou ale aj skvelo zvoleným prostredím, pekné prostredie v ktorom sa film odohráva a interiéry veľmi dobré. 96 hodín síce nemá žiadny prevratný scenár, ale výborný práve pre takýto typ filmu o únose dcéri a následne pátranie po nej bývalým agentom tajnej služby. Tento príbeh mi neprekáža, vyhovuje mi, aj ked´ ho človek vidí veľa krát tak neomrzí, pokiaľ sa do toho dá istý počet peňazí, vyberú sa dobrí herci a ak máme štastie na dobrého režiséra, tak z toho môže vzniknúť kvalitný snímok a takýmto 96 hodín naozaj je. Liam Neeson v hlavnej úlohe, ktorý sa tu hrá na akčného hrdinu a musím povedať že mu naozaj ide, zahral túto rolu perfektne. Za prvú pol hodinu sa vo filme ukázal ako milujúci otec a v druhej, "akčnej" polovici ako neúprosný pomstiteľ, ktorý chladnokrvne zabije každého, kto sa mu postaví do cesty. Ženské postavy Maggie Grace a Holly Valance sú takisto dobré a symaptické. A potom tu už nieje takmer žiadna väčšia vedľajšia úloha, až na Oliviera Rabourdina, ale nevadí, netreba tu veľa postáv, aj tak film skvelo graduje. Nedá sa zabudnúť na akčné scény, ktorých tu je požehnane veľa a sú skvelé. Nekompromisná streľba na živý terč a zneškodovanie protivníkov ručným-stručným, ale neúprosným spôsobom, veľmi efektívnym, a to v tom najmenšom časovom úseku, bitky aj skvelo zostrihané a dynamické. Nekompromisnosť, drsnosť a neúprosnosť, tak sa dá charakterizovať akcia v tomto filme a veľké plus má u mňa aj to, že všetky úmrtia sú veľmi reálne, nemajú žiadny efekt, dokonca ani počítačovú "umelú" krv, takže obrovská spokojnosť, nielen s akciou ale filmom samotným. A akcia je natočená v dobrých prostrediach, praktický dve tretiny filmu tvorí akcia a tá prvá tretina je slušný úvod a dobrý únos. Určite jeden z najlepších akčným filmov desaťročia, zásluha patrí najmä skvelému Neesonovi, veľmi dobrému režisérovi , dobré prostredie, skvelá akcia, perfekt.