Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Akčný
  • Dráma
  • Krimi
  • Horor

Obsahy (4)

Marcelino, chlieb a víno

Marcelino, chlieb a víno (1991)

Příběh opuštěného chlapce Marcellina se odehrává v době renesance ve Španělsku. Osiřelého chlapce se hned po narození ujali mniši blízkého kláštera, v jehož celách pak prožil své dětství. Nejoblíbenějším místem na hraní se pro něj stal chrám, a tak není divu, že se jednoho dne stal zázrak...

Veselé panie z Windsoru

Veselé panie z Windsoru (1980) (TV film)

Hrdinom televíznej inscenácie nakrútenej podľa komédie W. Shakespeara je Sir John Falstaff, poživačník a záletník, ktorý sa dvorí raz pani Fordovej, raz pani Pageovej. Sú to síce veselé, ale aj počestné panie, a preto si vymýšľajú kúsky, ako starého kocúriska potrestať, aby ho odnaučili nemorálnym ponukám a záletom.

Moskva-Kassiopeia

Moskva-Kassiopeia (1973)

Film vypráví o příhodách kosmické lodi s dětskou posádkou. Iniciátorem je žák osmé třídy Viktor Sereda, autor projektu cesty ke hvězdě Alfa v souhvězdí Kasiopea, odkud přicházejí modulované rádiové signály. Vzhledem k tomu, že let bude trvat 65 let, měla by startovat posádka mladší 15 let. Projekt je vědci schválen, začíná výběr posádky, ale nejdůležitější je souhlas rodičů. Nakonec jsou vybráni tři chlapci a tři dívky, spolužáci a odborníci v některém vědním oboru. Raketa startuje. Při letu se zjistí, že je na palubě černý pasažér - ztřeštěný spolužák Feďa. I když všichni dávají pozor, aby něco nepokazil, právě on způsobí, že se rychlost lodi zvýší na nadsvětelnou a zároveň se přeruší spojení se Zemí. Než se podaří snížit rychlost a obnovit spojení, uplyne na Zemi 27 let. Vědci mezitím rozluštili signály přicházející ze souhvězdí Kasiopea: Na jedné z planet došlo ke katastrofě hrozící zničením tamější civilizace. Vědci vyzvou posádku, aby se pokusila o jejich záchranu.

Fatima

Fatima (1997) (TV film)

Panna Mária sa v roku 1913 zjavila trom malým chudobným deťom: Lucii - tá bola najstaršia, Hyacinte a Franciskovi. To sa stalo pri dedinke Fatima, kde pásli dobytok. Ľudia začali prúdiť na miesto zjavenia, ale čoskoro to začalo prekážať miestnej polícii, ktorá deti šikanovala. V tej dobe v Portugalsku totiž vládol diktátor, ktorý nebol kresťanstvu naklonený. Dedinčania sa začali búriť po tom, čo mali zakázané vykonávať procesie.
Počas zjavení Panna Mária deťom zverila rôzne posolstvá tykajúce sa budúcnosti sveta. Nie všetky však mali povolené oznámiť. Niektoré predpovede sa týkali toho, že čoskoro vypukne tragédia aká nemala obdobu v dejinách – I. svetová vojna. Že Európu ovládne komunizmus na dlhé desaťročia. A samotné Rusko sa jedného dňa zasvätí Panne Márii. Že jeden z pápežov bude na námestí sv. Petra vo Vatikáne postrelený a Panna Mária ho ochráni od smrti.
Vládna moc prestala našťastie tieto tri deti šikanovať. Cirkev po niekoľkých rokoch uznala Fatimu ako Mariánske pútnické miesto, keďže sa tam udialo množstvo dokázateľných zázrakov. Francisko a Hyacinda krátko na to zomreli. Lucia vstúpila do kláštora, dožila sa ešte stretnutia s pápežom Jánom Pavlom II., ktorý sa prišiel poďakovať fatimskej Panne Márie, že ho zachránila. On bol ten postrelený pápež z proroctva.

Reklama