Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenzie (15)

plagát

Stranger Things (2016) (seriál) 

Tak aká je teda tá pravda? Pravda je, že aj ja som sa nechal úplne dobrovoľne namotať na tento príjemý seriálek v nostalgickom 80-tkovom retro kabátku. Tvorcovia odviedli dokonalú remeselnú prácu, atmosféra hutná, prostredie wow, herecké výkony príjemne vyrovnané. Tento namixovaný retro kokteil vrátane super úvodnej znelky, je prostě čistý reeelax. Nedalo sa nevšimnúť, že po celosvetovom úspechu, nemohlo nasledovať nič iné, ako oznámenie druhej série v roku 2017. Nie som fanúšik týchto rozhodnutí, ale na druhej strane v tomto prípade urobím rád výnimku a kľudne si dám kokteily dva. Dúfam len, že tvorcovia majú v rámci príbehu ešte čo povedať, aj keď mám trochu obavy, či si nenastavili laťku príliš vysoko. No tak či onak, súdiť predčasne sa nemá, takže sa nechajme azda milo prekvapiť. Moje ročníky a krvné skupiny musia dať palec nahor a ja osobne za úvodnú sériu plnú paľbu! Majte sa fajn :)

plagát

Herkules (2014) 

Wow! Tak toto sa nepodarilo! Jediné za čo by som vyplatil mzdu, tak strihačovi zodpovednému za trailer k filmu. Nechcem tu haniť kvôli obdivovateľom Rocka, pre ktorého to bola vysnená rola, ale i ten seriál s Kevinom Sorbom bol akosi straviteľnejší. Nemôžem povedať nič iné, len veľké sklamanie :(

plagát

Potulný samuraj Kenšin: Zrození (2012) 

Audiovizuálna pecka! Keiši Ótomo servíruje masterpiece po všetkých stránkach a Naoki Satou je hudobný génius! Epická skladba Hiten alebo Korosazu podbarvujúca scénú v daždi, kde Kenshin pod dáždnikom s výčitkami svedomia sleduje bez slova následky svojho krvavého činu, patria k absolútnym vrcholom filmu. Doporučujem v HD, pôvodnom znení s titulkami. Nádherný film!

plagát

96 hodín: Odplata (2012) 

Neskutočne kŕčovité a veľký průser. Ani Liam Neeson to nemohol zachrániť. Je pravda, že som sa tešil, ale aj podvedome tušil. Veľké sklamanie. Toto pokračovanie nemalo vzniknúť. Ak bude Taken 3, tak na 99,99% bez Neesona. Scenár bol otrasný!!!

plagát

Chladnokrvný (2012) 

Dnes už asi koniec sveta nebude. Je večer, predvianočný čas, vonku mrzne, deti spia a ja mám dovolenku. Tak čo s načatým večerom? Treba film? Áno, tento a musím konštatovať, že to bola dobrá voľba. Tento film je výborný jednoduchým príbehom, prostredím, atmosférou, tak sú výborní všetci herci, čo v ňom hrajú. Proste moja krvná skupina, ktorá ešte viac kontrastuje so snehovou kulisou. Režisér vynikajúco zvládol úlohu, zbytočne netlačí na akčnú pílu a v 90-tich minútach príjemne vykreslil dramatickú stránku všetkých postáv. Dej neškrípe, film odsýpa a Eric Bana ako charizmatický zločinec s malinkým kúskom citu, si vás skoro získa a vy sa musíte začať premáhať aby ste mu v určitých momentoch nezačali zobať z ruky. Pre mňa prekvapivo dobrý film a príjemne strávený večer.

plagát

Total Recall (2012) 

Ale áno. Tento remake sa podaril a rozhodne sa rovnako ako veľmi ale veľmi podhodnotený Prometheus R. Scotta nemá za čo hambiť, za čo srdce každého milovníka sci-fi iba zaplesá. Len tak ďalej! Veď preto máme radi filmy.

plagát

Šesť výstrelov (2012) 

Som rád, že Van Damma ešte stále baví točiť filmy. 6 Bullets je rozhodne príjemný akčný počin a svoj účel zabaviť a nenudiť u mňa rozhodne splnil. Takže ho milovníkom akčného žánru a odchovancom 80.-kových béčok môžem len doporučiť. Nudiť sa určite nebudú. Navyše ma u všetkých hercov prekvapil príjemný herecký výkon a to vrátane unesenej dcéry Joe Flanigana, čo sa rozhodne nedá povedať o jej náprotivku z "96 hodín". Joe Flanigan je veľký sympaťák a rozhodne by si zaslúžil nejakú väčšiu rolu.

plagát

Nočná mora z Elm Street (2010) 

Nie. Nemôžem súhlasiť s podpriemerným hodnotením tohto snímku. Každý režisér, ktorý dostane za úlohu vytvoriť remake, navyše kultového filmu, ide vždy do rizika, že bude publikom odmietnutý resp. prijatý veľmi vlažne. To sa horrorového žánru týka obzvlášť, pretože kto sa bojí na rovnakom mieste dvakrát? Na základe hodnotenia som dlho odkladal zhliadnutie filmu a musím konštatovať, že to bola chyba. Samuel Bayer odviedol skvelú prácu. Síce za použitia najnovších filmárskych techník iba kopíruje pôvodný Cravenov koncept, to však robí dokonale a vzdáva originálu hold. Všetky ďaľšie pokračovania od roku 1984 mali kvalitatívne zostupný pád, ktorý zastavil práve Bayer, čím si myslím skutočných fanúškov žánru a pôvodného snímku potešil. I keď je asi pravdou, že nahradiť Englunda v role Freddyho jednoducho nejde, ak sa dokážete odosobniť a brať veci s nadhľadom, može vás remake zabaviť rovnako dobre ako mňa.

plagát

Elitní zabijaci (2011) 

Po polhodinke som si fakt spomenul na starých profíkov Bodyho a Doyla z CI5, keď pár dobrých rokov dozadu v služobných angličákoch šantili po matičke Británii a vytierali zraky rôznym špeciálom. Ako jednoznačne akčná záležitosť pre účel relaxácie so špetkou akupunktúry, to funguje prekvapujúco viac než dobre. Statham a Owen si dali dobre do "Držky", potom si skoro dali pusu a vymenil pozvánky na "čajový dejchánek o páté". Gary McKendry to zfušoval veľmi šikovne a ja sa celkom teším na jeho ďaľší počin. Len keď pozerám na jeho filmografiu, dúfam, že to nebude znovu až o sedem rokov. Možno bol v Tibete, čo ja viem? Ja som sa bavil a verbal po svojom verbálnom zadosťučinení evidentne tiež :).

plagát

Komando (1985) 

Akční klasika, kde Arnold co by plukovník John Matrix je se samopalem zcela přesvědčivý. Ty makety vojáků, které se při výbuších lepenkové základny jen neochotně skládají k zemi, už méně. I tak zůstává tato VHS-ková nostalgie 80-tých let tou pravou akční jednohubkou pro upršené odpoledne.