Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Animovaný
  • Dráma
  • Sci-Fi
  • Horor
  • Akčný

Recenzie (41)

plagát

Válka světů (2019) (seriál) 

Prvý diel, ako ostatní napísali, navnadí. Ale je to v podstate o ničom. Pobehovanie v prázdných budovách s dúfaním, že hlavní hrdinovia prežijú. Ale stupídne chovanie sa všetkých postáv.. Štvornohé roboty z predchádzajúceho desaťročia... Ako, takto zaostalá technológia dokázala dokázala docestovať na Zem? Spielbergova vízia bola asi najbližšie. Terror from outher Space. Dokonca aj tá z 2019 z produkcie BBC bola viac znepokojivá. Toto je len paródia, ktorá sa vôbec nevydarila. Nech sa ale nik na môj názor nehnevá a na tento paškvil sa rýchlo zabudne. Je to prázdne, ako vyliata konzerva do WC. Slabá jedna hviezda za prvú epizódu. Záver ešte k tomu postráda logiku.

plagát

White Wall (2020) (seriál) 

Označiť tento seriál ako odpad rozhodne nejde. To spraví len človek, čo sa rád pozerá na tuctové a efektné seriály. Ma to severskú atmosféru, postavy sa chovajú úplne logicky (nelogicky, iba pokiaľ sa stretli so stenou). Je to také spojenie Arrivals, Troška z Aliena a z Last of Us. Pochopíte, keď si to pozriete. Dáva to to totiž dosť priestoru k zamysleniu. Posledné epizódy dajú dosť odpovedí a otázok. Áno, je to pomalé, no od čoho je to horšie ako The Dark, kde ste v prvej sérii nechápali absolútne nič? Treba tomu dať šancu. A druhá séria, dúfam, to zapletie ešte viac. 1,8 miliardy rokov nie je jedno unudené popoludnie.

plagát

Vtedy na Západe (1968) 

Videné zas a znova kvôli nálade. ..ani neviem, koľkokrát som film videl. No teraz po rokoch, tie rozťahané scény a hudba, síce sa opakujúca... Je to skrátka klasika (Quentin sa silno inšpiroval). Akurát ma zarazil ten spoiler tu v popise. Odhaliť jadro pomsty, ktoré sa človek dozvie až na konci filmu, je celkom na zamyslenie (ja som si to nepamätal, tak som celkom bol prekvapený zo zápletky (pred prečítaním obsahu)). Ale chápem, dnes sa už z trajleru dozviete, že na film netreba už ísť do kina, bo je jasná pointa zápletky.

plagát

V sieti (2020) 

Poučný a veľmi dobre zahratý a zrežírovaný. Mal by to vidieť každý jeden rodič. A to povinne!

plagát

You're Next (2011) 

Nech sa nikto na mňa nehnevá. Ale z akého dôvodu má tento lacný balast tak vysoké hodnotenie? To už sa sem dostali ľudia, čo Oteckov a Panelák považujú za vrcholovú tvorbu? Veď scénáristicky katastrofa, hlavne rozhovorov čo sa týka achovaním obetí.... Poklona, aká žumpa uspeje tu na čsfd. Ale taká novodobá Nenávisť. Škaredá herečka so škaredým svetrom, ktorý furt na sebe nosí, no lepšie to zahrala ako 95% obecenstva v tomto paškvile. Toto nie je ani dobrý film za pár eur či dolárov. Osobne som sa v prvej pol hodine cítil trápne, bo slová, ako pekný, milý a krásny tam zaznelo snáď tisíckrát. Fakt odpad. Teda až na hlavnú hrdinku a tu pieseň. Jediné dve pozitívne ladené "veci" v tomto filme. Za to ta jedna hviezda.

plagát

Projekt Modrá kniha (2019) (seriál) 

Skvelé obsadenie, herecky zatiaľ výborná kvalita. Len mi vadí ta History pečať. Opakovať stále dookola známe veci. S tým má problém hneď niekoľko dokumentárnych staníc. Fakt ako pre blbcov. Za to hviezdu zatiaľ dole. Inak vynikajúci seriál. Držím palce, nech to dajú aj v druhej sérii (pozretá polka prvej série, no klobúk dole).

plagát

Operácia Anthropoid (2016) 

Milujem druhú svetovú. Film sám o sebe je zvládnutý perfektne, čo sa týka atmosféry, vystihol ju dobre. Strašne som bol zvedavý, ako bude spracovaná téma. Samozrejme trošililinku prikrášľená a kaľkulovane dramatická. Film mi sadol ako "riť na šerbel". Neviem prečo, možno farebnou kompozíciou, ...dosť mi to pripomínalo Hodiny. Akurát toto je o niečom inom. Je to dobrý film a treba si s ním pripomenúť krutosti druhej svetovej vojny. Jasné, nie je to Valkyria a ani Šindler. Ani Dunkirk, či Ryan. Ale má to zrozumiteľný dej a je to napínavé, má to atmosféru. Dnes môžete jásať nad nezmysľamy tejto doby. No vtedy ste mohli jásať len nad tým, že vám váš život prikazuje chorá myseľ, aby ste žili podľa "jeho" predstáv... Edit: Hudba bola inak nič moc, ako cez kopirák z Interstellar.

plagát

Candice Renoirová (2013) (seriál) 

Ako, nechápem to rozhorčenie v komentároch ku hodnoteniu. Na francúzsku produkciu nadpriemerne dobré. A je to predovšetkým satira na život každého z nás. Komédia a zároveň dráma vo vzťahoch. Do toho prymiešaná kriminálka. A celé to ide celkom ruka v ruke. Hlavná predstaviteľka je taká, aká je. Svojská. Viete, že svojskí sú ľudia, ktorí nie sú dokonalí? No, to nie je prípad marvelovských filmov, kde každá postava je až nechutne dokonalá. Sú samozrejme lepšie krimi seriály, no na francúzsku tvorbu to je celkom originálne a svojské (ako Climax). Zachováva si to svoju česť. Tak ako v 90tkách Krok za krokom. To bol fakt trhák svojej doby. Len teraz je toho fakt veľa, čo sa seriálov týka. A tento vyniká. Pripomína mi Poirota. Nie moc sexy pánko, obliecť a vymódiť sa na svoju dobu bol tiež jeho živel. Aspoň viete, kde autor bral inšpiráciu na svoj námet. Vydarený TV seriál. Lepšie, ako tie vážne sa tváriace americké sračkové TV série. Tiež ich je požehnane, no kvalita na bode mrazu.

plagát

Dirk Gently's Holistic Detective Agency (2016) (seriál) 

Škoda, že seriál nepokračoval. Bol fakt geniálny a bizarný, plný britsého humoru. Adamsovy by sa páčil. Všetky tri knihy sú super... Teda až na tú tretiu. Škoda, že Lososa nestihol..

plagát

Harry Potter a Dary smrti - 2. (2011) 

Hodnotím ako celok. Fakt sa mi nechce vypisovať ku každému dielu. Podľa mňa veľmi vydarené knižné spracovanie. Aj keby si niektoré knižné diely zaslúžili aj dvojdiely, ako tomu je u Darov/Relikvií smrti. Fakt jedna z mála vydarených filmových spracovaní, ktoré dávajú zmysel aj bez čítania predlôh (ktoré som samozrejme prečítal ešte pred filmovým spracovaním). Videl som ako slovenské, tak aj české zdabovanie. A tu mi trocha robil problém český dabing. Obsadenie skvelé, sedí na každú postavu. No už by ste si mohli odpustiť tie vlastné nezmyselné názvy. Bradavice? Ako vážne? Brumbál? Čo tieto názvy majú spoločné s tými pôvodnými, ktoré aspoň dávajú zmysel, no v českom preklade to je jeden veľký bordel. Dolámať ruky prekladateľovy, ktorý takýto pátos vypustil a ešte mu to niekto schváli. Jojó, poklona. A upravovať si aj vyznenie samotného scenára po svojom. No to už dvojitá. Ako hádzanie bobkov na celú predlohu. Smutné, no pravdivé.