Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Animovaný
  • Krátkometrážny

Zaujímavosti k filmom (9)

Východiskový bod

Východiskový bod (2014)

Jeden z dôvodov, prečo bola India vybraná ako krajina, kde Ian Gray (Michael Pitt) nájde dievča s rovnakými očami ako mala Sofi (Astrid Bergès-Frisbey), bol ten, že v Indii sa skutočne využíva technológia na zber biometrických dát prostredníctvom skenovania očí obyvateľov.

Donnie Darko

Donnie Darko (2001)

Magická osmička vo filme: Frank (James Duval) povie Donniemu (Jake Gyllenhaal), že svet skončí o 28 dní, 6 hodín, 42 minút a 12 sekúnd, čo v súčte čísel dáva 88. Keď sa Samantha (Daveigh Chase) pýta Donnieho, kedy môže mať deti, ten jej odpovie, že až od ôsmeho ročníka. Donnie povie svojej psychiatričke, že mu zomrel pes, keď mal 8 rokov. Podľa televízneho hlásateľa, dom Jima Cunninghama (Patrick Swayze) bol uhasený niekedy po ôsmej hodine. Vyvrcholenie filmu sa odohráva týždeň pred prezidentskými voľbami roku 1988. George Bush bol zvolený 8. novembra 1988.

Donnie Darko

Donnie Darko (2001)

V scéne, kde Donnie (Jake Gyllenhaal) berie kľúče od auta, je v pozadí vidieť halloweenska fotka jeho a jeho sestry Elizabeth (Maggie Gyllenhaal). Donnie je na nej oblečený ako králik.

Skins

Skins (2007) (seriál)

V 10. epizóde 3. série, po tom, ako James Cook (Jack O'Connell) vyhodí svojho otca z lode, je vidieť kameru a ruku kameramana vo vnútri lode.

Skins

Skins (2007) (seriál)

"Twin language", jazyk, ktorý Katie (Megan Prescott) a Emily Fitchové (Kathryn Prescott) v 2. epizóde 4. série používajú, si v skutočnosti v detstve aj samé sestry Prescottové, ktoré dvojičky hrajú, vymysleli.

Skins

Skins (2007) (seriál)

Režisér Harry Enfield si v seriáli zahral rolu Jima Stonema, otca Tonyho (Nicholas Hoult) a Effy (Kaya Scodelario).

Reklama