Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Komédia
  • Horor
  • Animovaný

Obľúbené filmy (10)

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Toto dielo sa v pamätiach zachová ešte mnohým nasledovným generáciám. Hanks svojim veľkým hreckým talentom vytvoril niečo, čo chytilo za srdce určite každého z nás. Forresta si hneď zamiluje každý divák a jeho životný príbeh inšpiruje celé masy.

Imaginaerum

Imaginaerum (2012)

Kiežby takýchto filmov bolo viac, no myslím, že to je len zbožné prianie. Na druhej strane si budem hneď aj protirečiť a to tým, že budem dúfať, že sa nikto nebude pokúšať toto dielo kopírovať, pokiaľ teda nechce pokaziť takýto kinematografický klenot. Som veľký fanúšik kapely a mám no na nej rád to, že nikdy neviem, čo mám od ich tvorby čakať, a týmto filmom si u mňa Nightwish túto mienku utvrdil. Krásny umelecký zážitok, zmes poetickej hudby a dramaticky silného príbehu, nádherné scenérie, ktoré v zladení s hudbou človeka ovládajú ako bábku na nitkách. Predstaviteľ hlavnej postavy predviedol grandiózny výkon, ktorým dopomohol k dokonalosti tohoto filmu. Rozprávanie príbehu je tiché, pekne rozpracované a rozložené a jeho vyvrcholenie je tak skvelé ako všetká tvorba kapely, čo je pre mňa veľmi inšpiratívne, a veľmi ma potešilo, keď som tam jej členov zazrel, aj keď len párkrát. Sledovanie tohto filmu mi prišlo ako zlúčenie všetkých druhov umení formovaných pre mňa jedným z najväčších umelcov dnešnej doby, Tuomasom Holopainenom.

Sedem

Sedem (1995)

Vďaka typickej temnej atmosfére, ktorá zapĺňa Fincherove trilery, je Se7en dokonale spracovaný kúsok, ktorý sa navždy zapíše do dejín kinematografie. Správne napínavé a pútavé až do poslednej sekundy.

Valkýra

Valkýra (2008)

Asi najpresnejšie spracovaná historická udalosť so všetkými detailami, ktoré ju formovali. Štaufenbergov pokus o zavraždenie Hitlera je pre každého, kto obľubuje bádanie v histórii druhej svetovej vojny, udalosťou ktorú nemôže vypustiť a ani len tak prehliadnuť. Začlenením toľkých historicky, podotýkam presných postáv, ponúka Singer divákom asi najkvalitnejší pohľad na Štaufenbergov pokus o atentát. Divák tak môže spoznať celú túto udalosť z celkom rozsiahleho spektra príbehov rôznych postáv, pochopiť zanietenosť, s ktorou sa tento pokus plánoval a spozorovať na plátne prostredníctvom starostlivo vybraných hercov, s akou vierou a snahou sa tento pokus o atentát uskutočnil. Neuveriteľne autentický snímok so všetkým, čo je k zobrazeniu vtedajšej doby potrebné. Klobúk dole pred Singerom a jeho výtvorom.

Marťan

Marťan (2015)

Všetko, čo chýbalo Gravitácii, doladili filmári v tomto filme. A samozrejme zdokonalili. Zatiaľ čo Gravitácia bola labužníckym dielom pre detailistov, v ktorej bolo prostredie vesmíru veľmi vierohodne zobrazené, Marťan prináša všetky tieto prvky s popretkávanejšou a chytľavejšou dejovou líniou. Väčšie množstvo postáv robí film (aspoň pre mňa) dynamickejším a viac napínavejším. Som si istý, že sledovanie príbehu len z pohľadu Marka Watneyho by neprinieslo divákovi dostatočne účinný pôžitok z filmu. Herecké obsadenie na vysokej kvalite (ako už to je u Riddleyho Scotta tradíciou), perfektné kolísanie krivky napätia, humoru a uvoľnenia a nechýbalo ani mnoho vtipných hlášok. Scott sa stal kapitánom správnej lode a ukormidloval ju k dokonale.