Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Animovaný
  • Akčný
  • Krimi
  • Komédia

Recenzie (4)

plagát

Vojdi do prázdna (2009) 

Úvodné titulky sú super a prvých cca 30-40 minút je skvelých. Je to atmosférické, temné, nepríjemné a vizuálne podmanivé, skrátka funguje to. Prostredná časť je síce  relatívne obstojná, ale zároveň v nej filmu začne dochádzať para. Problémom je, že v prvej časti filmu zistíme, kam sa bude dej uberať, a čo v nasledujúcich desiatkách minút uvidíme, tým pádom film, aj napriek svojej pútavej vizuálnej stránke začína trochu nudiť. Posledná hodina je skrátka čisté utrpenie, ktoré pochováva celý film. Je to obrovská nuda v ktorej sledujeme poletujúcu kameru nad nočných neónovým Tokyom a postavy, ktoré sa snažia dostať z bodu A do bodu B, aby to už mohlo konečne skončiť, ale opakovane sa ocitajú v prekérnych situáciách, ktoré sú dopĺňané samoúčelnými flashbackmi. Nedeje sa tam už nič zaujímavé, film ide na zotrvačnosť a forma, ktorá bola na začiatku pútavá vám začína liezť na nervy... Keby niekto prestrihá druhú polovicu filmu a skráti ju minimálne o 40 minút, tak by to ako celok mohol byť relatívne obstojný film. Je to škoda, pretože sa nepochybne jedná o výnimočný počin, ktorý ale režisér žiaľ nezvládol.

plagát

Modrooký samuraj (2023) (seriál) odpad!

Celých 8 epizód nám tvorcovia dávajú najavo, že majú absolútne nulový rešpekt pre japonskú kultúru. Chcel som dať aspoň 1*, ale nie je za čo.

plagát

Chlapec a volavka (2023) 

Najväčším problémom Chlapca a volavky je Miyazakiho neustále odkazovanie sa k  predošlej tvorbe. Tých odkazov je tam toľko (rovnaké lokácie, scény 1:1, podobné postavy atď....), že film stráca akúkoľvek vlastnú autenticitu a stáva sa, len  veľmi divným zlepencom s "nejakým príbehom". Ako keby autor už nevedel prísť s ničím novým/iným a vďaka tomu Chlapec a volavka pôsobí  veľmi ťažkopádne, umelo a stráca všetky aspekty, ktoré robili  predošlé filmy pútavými. Animácia je pekná, ale ani tá to žiaľ nezachráni. Možno sa do toho autorovi vlastne ani nechcelo a nechal sa k tomu dotlačiť, alebo na staré kolená na to už nemá. The wind rises pri tom mohol byť tak krásnym posledným filmom. Veľmi smutná projekcia...