Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Komédia
  • Dráma
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenzie (533)

plagát

Tvorca (2023) 

Prvotná myšlienka pre sci-fi žáner, ale celkom nevyužitá. AI je až príliš podobná ľuďom (fakt musia roboty spať?). Fandíte im len preto, lebo sú utláčaní - iný dôvod som nenašiel. Po filme zostalo veľa nezodpovedaných otázok (načo vlastne brali Joshuu späť keď im vlastne nemal s čím pomôcť?) ale aj veľa nevyužitých myšlienok (samotné zobrazenie AI). Film výrazne potiahla mladá Medeleine.

plagát

Armageddon (1998) 

Nebyť niekoľkých dlhých nudných scén v poslednej štvrtine filmu a prehnaného patriotizmu,  hodnotenie by išlo na 5 hviezd. Willis v najlepšej forme (po Poslednom skautovi) a geniálny Stormare. Soundtrack sa dá počúvať stále dookola.

plagát

Veľké preteky (2013) 

Ako amatérskemu cyklistovi sa mi absolútne nepáčila autentickosť závodu. Ak jazdí profesionál 21 dní v priemere 180 km denne, musí tomu podriadiť všetko - strava, regenerácia, spánok. A tuto nejaký amatér ešte odbehne na diskotéku, spí na zemi, cestuje autobusom. Na filme nie je veľmi čo schváliť. Oslovilo ma jedine prostredie.

plagát

Doctor Strange v mnohovesmíre šialenstva (2022) 

Cítim sa dosť oklamaný. Dobrý marketing vie spraviť svoje. Trailery navádzali na niečo úplne iné ako sme dostali. Z časti je to super (ustrelená Wanda, zombie Strange, ...) ale inde zavládlo trpké sklamanie. Ide najmä o najväčší ťahák filmu - Illuminati. Za celú sériu marvel filmov/seriálov by sme napočítali snáď na jednej ruke, koľko superhrdinov zomrelo. A tu ich je päť rozsekaných (v niektorých prípadoch doslova) za asi tri minúty.  Tento film slúžil len k predstaveniu postavy America, ktorá vie otvárať portály. Okrem tohto si za týždeň asi na viac nespomeniem.

plagát

Obi-Wan Kenobi (2022) (seriál) 

Očakávania a potenciál bol veľmi vysoké. Dostávame známe prostredie so známymi postava. K tomu niekoľko nových postáv, z ktorých ani jedna nezaujme. Najmä Reva bola katastrofálne zle spracovaná. Seriál sa snaží budovať napätie, ale ak dáte scénu s piatimi postavami, z toho o štyroch viete, že prežijú, napätie sa ľahko stráca. Postavy ožívajú/prežívajú jedna radosť (a Padmé zomrela na žiaľ). Súboje a strety miniarmár pomerne bez náboja. Zachránil to len záverečný boj bývalých spolupracovníkov. Nemilo ma prekvapila absencia aspoň náznakov hlavných hudobných tém hrdinov - dočkali sme sa ich až v záverečných scénach. Škoda toho, lebo v niektorých scénach by to mohlo navodiť správnu atmosféru. V prvých častiach som bol rozčarovaný z rozhodnutia opätovne privolať voice of Earl Jones. Toto bola dobrá príležitosť prekonať to a nechať už Haydena. Ale v poslednej časti som toto rozhodnutie nakoniec ocenil.  Najväčším tŕňom v päte je logika v sérii. Krížnik impéria nedokáže dohnať obchodnú loďku a následne vyslať sledovaciu loď... Malá Leia dokáže bez problémov unikať  na malých nožičkách nájomným lovcom. Tvorcovia ju nechali uniesť až dva krát aby v nás vyvodili strach?  Obi-wan je super postava s výborným hercom. Smerovanie postáv je obmedzené, nakoľko vieme ako dopadnú, ale napriek tomu cítim nevyužitý potenciál.

plagát

Nech je svetlo (2019) 

Film vykresľuje ťažkú tému a k tomu zodpovedá aj atmosféra, ktorá je pochmúrna a trpká, čo je super. Dej je dosť natiahnutý a keď už sa chystá rozuzlenie, tak prídu záverečné titulky. Prečo? Nie je to zlý film, ale nemá koniec...

plagát

Daredevil (2015) (seriál) 

Niekde v komentári som to tu čítal a súhlasím, že tieto tri série pripomínajú trilógiu Batman od Nolane. V prvej sérii sa z hrdinu stáva hrdina. Bolo tam všetko, čo mám rád - sympatické aj zákerné postavy, parádny záporák, temná atmosféra, ... Päť hviezdičiek. Druhá séria mala pôsobiť rýchlym tempom a záhadnými postavami, to ale na mňa veľmi neplatilo. Electra mi totálne liezla na nervy. K tomu bol predstavovaný mysteriózny záporák, ktorý v podstate ani neexistuje. Slabšia séria ale nebola to strata času. V tretej sérii musí hrdina znovu povstať a čeliť starému nepriateľovi - pecka. V sumáre výborný seriál, ktorý má všetko čo potrebuje.

plagát

Trója (2004) 

Áno, sú tam úsmevné až trápne scény a dialógy (Patroclus, Paris, náboženstvo, ...) ale tie bojové scény ... To sú jedny z najkrajších zážitkov. Najmä súboj Hectora a Achilla (vždy mi bolo tak ľúto Hectora - jediný rozumný vo filme a musel zomrieť).

plagát

Jozef Mak (2021) (TV film) 

Slovenské film veľmi nemusím. Skoro každý je vložený do šablóny nevýrazných dialógov a scén, slabej hudby, divokej kamery atď. Tuto sa to niekedy tiež vyskytlo, ale celkový dojem mi to nepokazilo. Vyťahujú to najmä emócie a to, že film donúti zamýšľať sa nad správaním ľudí (fakt som asi rád v akej dobe žijem). Najskôr som tu nechal 4*, ale čím ďalej tým viac som nad filmom premýšľal a pre mňa je to to najlepšie, čo zo slovenskej dielne vyšlo.

plagát

Kráľ Richard: Zrodenie šampióniek (2021) 

Nebolo to zlé, ale onedlho si na film ani nespomeniem. Vo filme nebola postava, ktorej by som fandil alebo ktorú by som si obľúbil. Kingovi a dcéram fandíte aj cez to, že viete ako to dopadne. Časom ale najmä King začne liezť riadne na nervy.