Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Horor
  • Komédia
  • Animovaný

Obľúbené filmy (10)

Americký ostreľovač

Americký ostreľovač (2014)

Dokonalé. Jedným slovom dokonalé. Film, ktorý nemôže nechať nikoho chladným. Láska, priateľstvo, rodina a na druhej strane vlasť, vojna a posadnutosť alebo skôr nemožnosť ujsť pred minulosťou, to čo vás zasiahne tak silno, že nad tým 24 hodín 7 dní v týždni premýšľate a snažíte sa nájsť cestu ako by sa to mohlo spraviť inak, ako by sa to dalo napraviť. A po tak dlhom čase prídete na to, že sa to nedá. Príbeh hrdinský, samozrejme sú tu odporcovia, ktorí nenávidia Ameriku a štát ako politický subjekt, ktorý sa snažiť vydobiť základne pomaly všade na svete. Ale o tom tento príbeh nie je. Na týchto filmoch zbožňujem ako sa jednotlivci snažia ísť za tým, čo je im tak blízke (a stále nechávajú diváka v tom, že všetko sa dá urobiť lepšie) resp. čo považujú za správne a tak by mali jednať a konať všetci ľudia na tomto svete (a hneď by bol svet krajší). Chris Kyle bol presne takýto hrdina, ktorého dobehli spomienky na tie dni, kedy boli brat vedľa brata na bojisku a bojovali za vlasť, ale hlavne jeden za druhého. Týmto chcem apelovať na náš štát, ktorý by sa mal poučiť z tých nekonečných chýb, ktoré spravil a predstaviť si USA ako štát, kde je sloboda, kde ľudia si cenia osobnosť človeka a spôsob jeho konania, kde úspech sa cení viac jak v ktorejkoľvek inej krajine. Milujem Slovensko ako krajinu, prírodu, zvyky ale presne tak ju nenávidím ako štát politický, kde s mocou rastie korupcia a nie to čo by malo rásť - schopnosť pomáhať ľuďom. Videl som film a teraz po veľa rokoch chcem prečítať aj knihu. Eastwood je boh a Cooper má môj obdiv po tomto filme.

Harry Potter a Dary smrti - 2.

Harry Potter a Dary smrti - 2. (2011)

Film plný očakávaní, ktorý zavŕšil celú túto perfektnú a dokonalú sériu. Pre mňa ako pre fanúšika HP bol tento koniec dokonalý, emocionálne ma to zasiahlo zo všetkých strán, a to hlavne vďaka tomu, že nie som z fanúšikov, ktorý majú prečítanú aj knihu, keďže pre mňa má väčšiu cenu, ak som pri filme prekvapený a nepotrebujem počítať s tým či to v knihe je alebo ne. Proste si to chcem užiť naplno. Celý život budem spomínať na HP, pretože si predstavím moje dospievanie, moje detstvo(ešte pamätám ako som zo školou išiel na 1.film a ako sa mi veľmi páčil), ktoré bolo ovplyvnené touto mega sériou, kedže som veková kategória práve 3 hlavných hercov. Je mi ľúto, že to končí, ale musím povedať, že sa to končí u mňa so 6*(aj film aj séria)(aj keď to tu nejde). Neviem ešte stále nechápem, že je tomuto koniec, predsa len keď niečo máte radi 10 rokov a odíde to od vás, tak vás to mrzí , ale taký je život bohužiaľ. Naj-emotívnejší film zo všetkých, aj to vďaka J.K.Rowling, ktorá to takto krásne aj keď miestami smutne zakončila a Yatesovi, ktorý to dokočíroval úžasne. Taktiež pre mňa najlepší film tejto série. No ale k filmu. Celý tento film nemá nejaké dlhšie voľnejšie tempo, stále sa niečo deje a to dáva filmu dravosť a rýchly spád. Stret Severusa Snapa a profesorky McGonagallovej potešil. Pri prvom rozhovore Harryho a McGonagallovej som si spomenul na ich prvý moment, kedy sa navzájom stretli - bolo to pred veľkou sieňou, tam kde sa stretli aj v poslednej časti avšak už HP bol oveľa lepší, silnejší a odvážnejší. Napínavé do poslednej minúty a záverečná 3/4 hodina je vskutku nabitá, tým čo má kvalitný film obsahovať - akcia, emócie, láska a smrť. Strašne som sa na to tešil a nemôžem len ďakovať. Mne sa v poslednom diele z hercov najviac páčil Radcliffe, po ňom ide Emma Watson, Rupert Grint a Alan Rickman a jeho myslomyseľ, pri ktorej som až vyronil slzy a vôbec sa za to nehambím, pretože som cítil bolesť Severusa, ktorý veľa obetoval aj keď to nebolo vidieť po celý priebeh HP(vrchol filmu) a to nehovorím jak som u niektorých scénach bol napnutý a nedýchal som. Vôbec mi nevadil epilóg, ktorý u niekoho vytvorí otázku "Je to naozaj koniec alebo Voldemort znova vstane?". 3D ak sedíte v druhej rade je celkom dobré. No čo dodať, dúfam, že takýchto sérii a filmov bude len viac a viac aj keď HP svojou originalitou nepredbehne žiadny film. Už len nápad, ktorý osloví milióny divákov na svete má cenu miliardy. A takéto filmy by mali oceniť aj takýto trošku namyslený kritici ako sú tu. Čakám, že tržby a aj toto hodnotenie bude veľmi vysoké. Zbohom krásnych 10 rokov s HP. Ale stotožňujem sa s komentárom Jacinda.

Bojovník: Brat proti bratovi

Bojovník: Brat proti bratovi (2011)

Jeden z najlepšie režisérsky zvládnutých filmov, ktoré som kedy videl: klobúk dole pred Gavinom O'Connorom, ako dokázal naložiť s takým jednoduchším dejom. Film, ktorý vzbudí v človeku ešte väčšiu lásku k rodine aká doposiaľ existuje. Myslím, že si tento film 5* určite zaslúži. Pri prvom zhliadnutí som bol asi tak šokovaný, že som tomu dal len 5*, po druhom je medzi mojimi TOP 10 najlepšími filmami.

Polnočná láska

Polnočná láska (2018)

Smutne, vystizne, romanticke a brutal pravdive. Skvele dynamicky natocene a prekvapivo aj zahrane, Niekto v tom vidi len beckovu teen romanticku kravinu, ja v tom vidim nieco co prezivaju miliony ludi denne bez toho, aby o tom o nich svet vedel. Bohuzial, nie kazdy ma to stastie. A musim sa priznat, nakonci som plakal.