Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Horor
  • Krimi

Obľúbené filmy (10)

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Je to môj najobľúbenejší film. Pozerám sa na to keď som doma a mám chrípku, pozerám sa na to cez upršané jesenné nedele, pozerám sa na to na štedrý deň. Na Forresta Gumpa sa pozerám zdravý aj chorý, v časoch dobrých i zlých. (pozn. autora: prebrané a upravené z How I met your mother :-)

Šiesty zmysel

Šiesty zmysel (1999)

Snímok s najgeniálnejšou filmovou pointou všetkých čias a čím dhlšie ho odkladáte, tím viac riskujete, že Vám ju niekto prezradí (prezradili ju napríklad aj v seriáli Scrubs). Film by bol kvalitný aj keby bol zakončený normálne, pretože taká nepríjemná mrazivá atmosféra sa len tak nevidí, ale koniec Vás presvedčí, že ste boli svedkami neskutočne premysleného a dokonalého nadfilmu, ktorý musíte vidieť znovu. Keď som to videl prvý krát, zostal som ticho sedieť dobrých pár minút po záverečných titulkoch. Šiesty zmysel som si jednoducho musel zaradiť medzi mojich Top 10 filmov.

Pravdivá romanca

Pravdivá romanca (1993)

Hlášky vo filme: "Uvedomuješ si, koľko koksu máš?" "Nie, povedz mi." "Neviem, ale je to skurvene veľa." I=I "Nemám hrniec, do ktorého by som to vyšťal, alebo okno, ktorým by som to vyhodil. Mám jedine pojebaného Floyda." I=I "Povedal si mu, že som herec?" "Áno, povedal." "Povedal si mu, že som dobrý?" "Áno, klamal som." I=I "Je lepšie mať zbraň a nepotrebovať ju, ako potrebovať zbraň a nemať ju" I=I "Väčšina filmov, ktoré vyhrajú veľa oskarov sú príšerné. Sú úplne bezpečné, staromilské a vyvetrané." I=I "Vyzeráš ako plešatý Frankenstein!" I=I "Môj otec bol majster sveta v ťažkej váhe sicílskych klamárov." I=I "Mauri toľko šukali sicílske ženy, až navždy zmenili celú krvnú líniu." I=I "A vaša pra, pra, pra, pra, prababka pojebala černocha. A mala polo-černošské dieťa."

Podfu(c)k

Podfu(c)k (2000)

Hneď pri prvom stretnutí sa stal Podfu(c)k jedným z mojich naobľúbenejších filmov. A tak to zostalo aj po mnohých ďalších zhliadnutiach, či už s dabingom, alebo v originále. Podfu(c)k spĺňa všetko, čo musí kvalitný film obsahovať: vypointovaný scenár, poriadny príbeh, skvelú a atmosféru dotvárajúcu hudbu, brilantnú kameru, neprehrávajúcich hercov a režiséra plného nápadov. Mimochodom, je to jeden z mála filmov, ktorý odporúčam vidieť so slovenským dabingom. Korunu mu nasadzuje najmä nezabudnuteľná hláška v slovenskom podaní: "Tak a sme v piči!"

Gauneri

Gauneri (1992)

Ak by sa ma niekto spýtal, ktorý Tarantinov film je najlepší, asi by som musel chvíľu rozmýšlať. Nakoniec by som však vybral Gaunerov, pretože v ňom Quentin snáď najviac ukázal svoj talent pre réžiu a písanie scenárov a stačil mu na to len malý rozpočet a jeden sklad. Zároveň to je pre mňa dielo, ktoré ma ani na sekundu nenudí a zo všetkých Tarantinových celovečerných filmov ubehne najrýchlejšie.

Večný svit nepoškvrnenej mysle

Večný svit nepoškvrnenej mysle (2004)

Na tomto filme je dobré snáď všetko, neviem nájsť jeho slabinu. Pri druhom pozretí je to ešte lepšie, všetko už chápete a môžete si tak film ešte viac vychutnať.

Requiem za sen

Requiem za sen (2000)

Requiem for a Dream odpozerané na veľkom plátne patrí k mojim najväčším filmovým zážitkom. Soundtrack Clinta Mansella je dnes už síce trochu prefláknutý, ale v tomto filme neomrzí. Snáď žiadny iný film som neprežíval ako tento a myslím, že za to môže práve hudba v spojení s dokonalým strihom.

Klub bitkárov

Klub bitkárov (1999)

Fight klub je spojením dokonalého audiovizuálu, dokonalého príbehu a dokonalej atmosféry. A záverečná scéna sprevádzaná skladbou "Where is my mind" od Pixies je len dokonalou čerešňou na torte.