Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Horor
  • Akčný
  • Animovaný

Obľúbené filmy (7)

Podivný prípad Benjamina Buttona

Podivný prípad Benjamina Buttona (2008)

Benjamina Buttona som videla naozaj dávno ale zanechal vo mne hlboký dojem. Pomerne dlhý film. Má všetko, čo som od tohto filmu očakávala, keď som si čítala recenziu, a má aj dokonca niečo naviac. Herca Brada Pitta vôbec nemusím, zásadne nepozerám filmy, kde sa objavuje, pretože mi nie je sympatická jeho hra. No tu to zahral úplne profesionálne. Chystám sa pozrieť si ten film ešte raz a obnoviť si ho. Skvelý dej, ešte lepší koniec. Jedným slovom: nádhera.

Chlapec v pruhovanom pyžame

Chlapec v pruhovanom pyžame (2008)

Tento film sa mi dostal do rúk úplnou náhodou. Priniesol mi ho kamarát a vôbec som netušila, čo od neho môžem čakať. Je to prvý film s filmovou tematikou, ktorý som videla a vôbec to neľutujem. Od začiatku ma film zaujal a trvalo to až do jeho konca. Je veľmi smutné ako film skončil ale zobrazuje to realitu detskými očami, čo dodalo tomu filmu akúsi zvláštnu atmosféru. Obzvlášť sa mi páčilo obsadenie matky Bruna. Vera Famiga je šťastnou voľbou. Dala som päť hviezdičiek, pretože tento film vo mne niečo zanechal a kvôli nemu som si vyhľadala pár ďalších, podobných.

Ctihodný občan

Ctihodný občan (2009)

Vzhľadom na to, že som tento film videla v blízkej minulosti tak ho mám ešte v pamäti veľmi dobre. Thrillerom som na chuť moc neprišla, je ich pár a tento čestne patrí medzi ne. Je to film so všetkým, čo film má mať. Skvelé herecké obsadenie, naozaj by som lepšie nevybrala. Trošku masochistické s tým rozsekaním človeka ale to patrí k tomu. Päť hviezdičiek za dokonalosť. :-))

Colditz

Colditz (2005)

Ak už to bolo v minulosti akokoľvek, filmové spracovanie sa mi viac než páčilo. Dala som štyri hviezdičky, pretože sa mi tam páčilo pár zásadných vecí. Dĺžka filmu je tak akurát, pretože dej sa pekne rozvíjal a nebolo by pekné, keby tento film napratali do jednej hodiny a dvadsiatich minút. Výber Damiana Lewisa jednoznačne skvelý. Je vidno, že sa vie stotožniť s hocijakou postavou, v tomto prípade s tou zlou, takmer som mu to uverila. Tom Hardy je pre mňa novinka ale nesklamal. Sophia Myles, jej postava ma trochu pobúrila, pretože sa dozvedela o smrti priateľa a o pár dní už viacmenej milovala Nicholasa M. To je trochu nedomyslené, ale neviem ako to bolo v tej dobe, takže tak. Koniec je typický. Dobro vyhráva nad zlom a Nicholas umiera v objatí svojej milovanej, ktorá mu šepká slová "Ty parchant!". Efektné. :-PP A nakoniec, mám vhradu. Neverím, že by nemci boli takí benevolentní a prizerali sa ako utekajú a dali by im ďalších tridsať šancí na to aby sa polepšili a aby neutekali. Na tom by som popracovala.