Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Animovaný
  • Krimi

Obľúbené filmy (10)

V koži Johna Malkovicha

V koži Johna Malkovicha (1999)

100% - no, toto nemusi kazdy prekusnut, ale pre mna je to asi uplne najlepsi film z najlepsich. Toto dielko ma uplne vsetko: ak chcete umenie, dramu, komediu, Sci.fi, Psychadeliu, muzikal, alternativu, mainstream, slzy, plac, hlbku, povrchnost,...a pokial to chcete dobre namiesane, tak to najdete v Malkovichovi.

Magnólia

Magnólia (1999)

100% - za svoj zivot som videl len velmi malo porovnetelnych filmov, nie je tomu co vytknut, je to etalon filmoveho umenia. Napriek tomu, ze je to film hlboky, duchovny a filozoficky, nie je to nudne, ma to dynamiku - 3 hodiny ubehnu ako voda, a naviac je to Hollywood, takze tento film je aj mementom pre vsetkych pseudointelektualnych milovnikov "francuzkeho" filmu: ano, najlepsie filmy su z Ameriky a Magnolia je koruna dôkazov.

Jednoducho formalita

Jednoducho formalita (1994)

100% - skvely film, Depardieumu som prepacil, ze robil svojo casu (1998 myslim) kampan zločincovi Mečiarovi. Je to fakt skvely herec, Polanski je tiež nielen vynikajuci reziser. Pouha formalita ma dostala uplne celeho a hned na prvy krat, potom som to videl este aspon 10 krat a neprestaval som zasnut nad tym, ako je mozne natocit film o rozhovore (vysluchu) dvoch ludi a nenudit sa pri tom ani po 10. krat. Hlboky film, nic pre plytke duse.

Od súmraku do úsvitu

Od súmraku do úsvitu (1996)

100% - jeden z najgenialnejsich filmov vsetkych cias. skoda, ze Rodriguez uz dokopy neurobil nic pozeratelne (snad Desperado, hlavne prva polovica fimu). Od sumraku do usvitu je vsak uplna vynimka vo filmovej tvorbe, nie len Rodriguesovej. Dej filmu zaujme hned, ked krajsky psychopat - uchylak Richie Geco / Tarantino sa zacne odbavovat na nevinnom predavacovi v Texaskom zapadakove - scenka z toho kramku by mala vojst do dejin kinematografie - je to plne napatia, humoru, akcie, genialnych dialogov a samozrejme hereckych vykonov. Dej pokracuje tak, ako vacsina hollywoodskych filmov tohto zanru zvykne koncit - sympaticki zlocinci na uteku pred zakonom sa dostanu do Mexica. V tomto pripade vsak film iba zacina. Zanrovo sa film premeni z akcnej ganksterky na absurdny horor, hlavne je to cele strasna sranda. Je mi luto, ze aj ludia s inak dobrym vkusom toto veldielo nepochopili. Tu nejde o dokonale masky a vymakane zvukove efekty, prave naopak, cele je to nadsazka a velmi spravne namiesana. Hlavne neberte film vazne. Podla mna je najtazsie urobit dobru komediu a este tazsie ak sa to robi formou (kvazi) parodie, Rodriguez to dokazal na 100 bodov.

Matrix

Matrix (1999)

100% - nikdy nezabudnem na ten pocit, ked som vychadzal z kina. Okrem toho, ze som mal pocit, ze ma niekto prefackal, tak som sa chcel vratit do saly a pozriet si to znovu, isiel som "az" na druhy den a potom este dvakrat. Je to film, ktory som asi najviac rozoberal a skladal, aby som sa ubezpecil ci bratom Wachowskim nieco neuniklo. Jedine slabe miesto je snad iba podzemne mesto Zion, teda jeho historia a vobec fakt, ako mohlo vzniknut pocas vonjy so strojmi, a tiez ze stroje, pri vsetkej svojej vysokej inteligencii a sile, potrebovali nejaky pristupovy kod, ale povedzme ze sa to da odpustit. Jedina vec, ktora sa neda odpustit je mierna vykradacka japonskeho animaku Ghost in the shell http://www.csfd.cz/film/34300-kokaku-kidotai/, ale ten som nastastie videl az po Matrixe, takze tvam na 100%ach.