Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Krimi
  • Dráma
  • Komédia
  • Dobrodružný

Recenzie (43)

plagát

Cesta (2009) 

Žiadne efekty, super hrdinovia s nadpozemskou silou a schopnosťami pre záchranu sveta, iba otec a syn v temnom svete pretĺkajúci sa temnotou nového veku a spomienkami. Pre mňa veľmi silný zážitok- na jednej strane krásne a silné puto medzi otcom a synom a na druhej brutálna realita, v ktorej celá ľudskosť zmizla. Niekedy proste záchrana sveta nepríde a vám neostáva nič iné ako len naučiť sa prežívať. Herecké obsadenie je úžasné- Viggovi verím všetok ten strach i lásku pre syna a malý Kodi Smit-McPhee je rovnako vierohodný.

plagát

Nová dcera (2009) 

Nie je to až tak zlý film, práve naopak. Existujú aj omnoho horšie filmy s podobnou tematikou a “Nová dcéra” je viac-menej dobre spravený priemerný film s koncom, ktorý nemusí potešiť každého diváka. I herecké výkony sú vlastne dobré, aj keď vekové kategórie, ktoré boli použité na deti, mi prekážajú, pretože je očividné, že herci sú starší ako vek, ktorý je im predurčený a aj preto ich správanie (hlavne mladšieho syna) vyznieva až miestami rušivo nelogicky.

plagát

Rosencrantz a Guildenstern jsou mrtvi (1990) 

Hľadať "zmysel" v absurdite sa proste nedá, tak prečo si proste neužijeme aj takéto chvíľky? :) Oldman a Roth perfektne zvládajú svoje roly (či vedia alebo nevedia kým sú) a napriek totálnemu výmyslu je fajn uvedomiť si, aké dôležité je naučiť sa povedať "nie".

plagát

Akty X: Chcem uveriť (2008) 

Pre mňa, na tak známy a kultový seriál, je to veľmi slabá úroveň. Na seriálový diel by to bolo celkom slušné, ale ako film to vyzerá ako lacnejšia detektívka na popoludnie.

plagát

Hugo a jeho veľký objav (2011) 

Keby som mala byť skutočne objektívna, moje hodnotenie by bolo nižšie. Príbeh má slabšie stránky, chýba mu trošku väčšia akcia a spád, prvá polovica filmu je miestami pre mňa až pomalá. Možno je to však hlavným zámerom, aby sme spomalili a lepšie sa prizreli Hugovi a jeho snaženiu, ktoré by mnohí označili za beznádejne zbytočné. Darmo, scéna plačúceho Huga (Asa je skvelý !) vás donúti sa zamyslieť nad tým, čo je pravým cieľom vášho života, vašej snahy a túžby zanechať po sebe posolstvo. A zrazu zistíte, že ste plným nasadením "vhupnutí" do celého diania, a popri laickom chápaní prostého príbehu si uvedomíte, že Hugo je vlastne pocta celému ľudskému snaženiu, nech je akékoľvek. Či už chcete svet pozmeniť a poopraviť ho opravovaním hodín alebo nakrúcaním príbehov pre polahodenie duše či len obyčajnú zábavu. Každý jeden z nás je dôležitou súčiastkou sveta a vy viete, že keď sa poškodí alebo chýba čo i len jedna, nič nemôže fungovať dokonale. +výborný Kingsley, Cohen a prekrásna vizuálna stránka filmu.

plagát

Deň, keď sa zastavila Zem (2008) 

Tak slabo rozvinutú a vskutku silnú myšlienku som už vo filme dávno nevidela, čo ma ako fanúšika filmov s "posolstvami" veru neteší. Najsilnejšou scénou je rozhovor o schopnosti zmeniť sa, keď sme zatlačení do úzadia a pre prežitie nám už neostáva nič iné, ako sa skutočne zmeniť a bojovať za prežitie. Plus skvelé výkony Connelly a Reevesa i malého Smitha a to je asi už všetko....Niečo mi tu chýbalo. A to je nepríjemný pocit :/

plagát

Crash (2004) 

Toto je Amerika. Pravý americký sen. Vitajte vo svete, kde sa "plnia" sny. Najkrajšie na tomto filme je, že jeho filozofia sa dá uplatniť všade. Aj u nás. Nezáleží na tom, či svoje "rasistické" presvedčenie dávate najavo pretože napokon môžete zistiť, že ste ešte väčší rasista ak to ukrývate ako zlodej žijúci vo tme. Krásny, múdry film, ktorý divákovi otvára oči o tom, aký naozaj človek je.

plagát

S Madonnou v posteli (1991) 

Toto je proste Madonna. Buď sa vám páči, alebo nie. Buď ju milujete, alebo nenávidíte. Inej cesty niet. Ja som si vybrala rešpektovať Madonnu takú, akou je.

plagát

Madonna: The Video Collection 93:99 (1999) (video kompilácia) 

Rozhodne patria tieto videoklipy k tým najlepším, aké kedy boli v 90. rokoch...stačí pozerať nezávislé ankety, TV relácie, udeľovania cien za videoklipy....a sú to rozhodne krásne práce, klobúk dole, kráľovná.