Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Animovaný
  • Krimi

Biografie (3)

Jon Foster (herec)

27.12.2011

Jon Foster pochádza z Bostonu, Massachusetts, kde sa narodil Gillian a Stevenovi Fosterovým, majiteľom reštaruácie. Jeho brat Ben (taktiež herec) svojich rodičov opisuje ako voľnomyšlienkárskych hippiekov. Obaja bratia vyrastali v židovskom náboženstve. Celá rodina sa presunula do Iowi po tom, ako zažili vlámanie v ich dome v… (viac)

Shona Auerbach (režisérka / kameramanka / scenáristka)

07.10.2011

Shona Auerbach je britskou režisérkou a kameramankou. Je vydatá za kameramana Graemea Dunna. Svoju kariéru odštartovala ako divadelná fotografka. Študovala film na univerzite v Manchestri a kinematografiu v Leeds pred tým, než sa stala magisterkou umenia na Poľskej národnej filmovej škole v Lodz. Jej prvým režisérskym pokusom… (viac)

Golshifteh Farahani (herečka)

06.10.2011

Golshifteh začala svoju kariéru v divadle ako šesťročná. Prvú filmovú rolu si zahrala ako štrnásťročná vo filme Derakhte Golabi (1998). Získala za ňu ocenenie za najlešiu herečku na iránskom Fajr Film Festival, čo ju okamžite urobilo hviezdou v iránskych kinách. Odvtedy hrala vo viac ako pätnástich filmoch a za mnohé z nich… (viac)

Reklama