Reklama

Reklama

Shona Auerbach

Shona Auerbach

Biografia

Shona Auerbach je britskou režisérkou a kameramankou. Je vydatá za kameramana Graemea Dunna. Svoju kariéru odštartovala ako divadelná fotografka. Študovala film na univerzite v Manchestri a kinematografiu v Leeds pred tým, než sa stala magisterkou umenia na Poľskej národnej filmovej škole v Lodz.

Jej prvým režisérskym pokusom bol krátky film Seven, za ktorý dostala ocenenie na filmových festivaloch v Mníchove, Španielsku a v Taliansku. V ďalších rokoch sa venovala réžii reklám a pripravovala sa na svoj debutový film Milý Frankie, ktorý bol odprezentovaný na mnohých festivaloch v roku 2004 a komerčne vydaný v roku 2005. Do týchto filmov sa zapojila taktiež ako kameramanka.

Film Milý Frankie bol nominovaný na BAFTA Award ako najlepší najnovší film a na BAFTA Scotland Award za najlepšiu réžiu. Získala zaň mnoho menších ocenení, ako napríklad WinFemme Film Festival Award za najlepší film alebo TV show režírovanú ženou, the High Falls Film Festival Audience Award za najlepší film, the Los Angeles IFP/West Film Festival Audience Award za najlepší medzinárodný film a mnohé ďalšie.

diane, "just a child" dancing with the doves

Režisérka

Filmy
2023

Rudy

2004

Milý Frankie

Krátkometrážny
1996

Seven

Kameramanka

Filmy
2004

Milý Frankie

Krátkometrážny
1996

Seven

Scenáristka

Filmy
2023

Rudy

Producentka

Filmy
2023

Rudy

Strihačka

Filmy
2023

Rudy

Reklama

Reklama