Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Komédia
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Obľúbené filmy (7)

Pán prsteňov: Návrat kráľa

Pán prsteňov: Návrat kráľa (2003)

Keby som mal vybrať 1 film, ktorý by som si zobral z horiaceho domu tak by to bol tento. Tolkienové životné dielo zvečnené na filmovom plátne. Jackson ťaží z toho, že film sleduje líniu knižnej predlohy, lepšie ako by si ktorýkoľvek fanúšik vedel predstaviť. Som zvedavý či sa odváži pustiť do Silmarilionu, tam by mohol naplno ukázať čoho je schopný. LOTR fanúšik do smrti.

Elitné komando

Elitné komando (2007)

Kam sa hrabú NAVY seals, MI6 či Mosad. Toto sú borci svetovej triedy. Najviac sa mi páčí, že film nesmrdí za hollywoodskymi šablónami, na nič sa nehrá a pri tom vám už pri prvých scénach vyrazí dych. Kamera pre mňa unikátna, nestretol som sa s takýmto spôsob snímania replík. Vážne to stojí za to!

V ako vendeta

V ako vendeta (2005)

Zasadí semienko vo zváštnej paralele k dnešnej dobe. Aj ja by som chcel mať masku Guya Fawkesa a rád by som, tiež spominal na 5. November. No a samozrejme Natalie Portman, jedinečná s vlasmi alebo bez.

Osvietenie

Osvietenie (1980)

Perfekcionizmus v každom zábere. Kubrickova tvorba je špecifická, mnoho jeho filmov mi nesadlo, no tento snímok vás posadí na zadok a nechá ešte dlho sedieť aj po záverečných titulkoch.