Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Komédia
  • Horor
  • Fantasy

Obľúbené seriály (10)

The Haunting

The Haunting (2018)

Netflix sice s kvalitou svojich pocinov vie riadne kolisat, no v tomto pripade to vyslo na vybornu. Trochu ma na zaciatku rusili flashbacky, ale potom som si na to zvykol. Pre mna zatial kral hororovych serialov, ktore nie su len o lakackach, ale aj o kvalitne vystavanom pribehu a praci s postavami. V jeho tesnom zavese su Stranger Things, Hannibal a Penny Dreadful.

Sherlock

Sherlock (2010)

Toto je z môjho pohľadu kráľ všetkých seriálov. Presne takto si predstavujem dokonalý seriálový počin a pochybujem, že niekedy vzhliadnem niečo lepšie v rámci žánra. Seriál je geniálne natočený, chémia medzi postavami (možno až na Mary) funguje perfektne, fandím tam dokonca aj Moriartymu a Sherlockovej sestre. Každá z epizód prekvapí niečím novým a pre mňa je toto jediný seriál, ktorý nestráca tempo. Dialógy sú perfektné, tam nemám čo vytknúť. Nevýhoda je, že na každú sériu sa čaká tak dlho, no kvalita toho čo stále príde pochová akékoľvek pochybnosti. Samotným epizódam pomáha ich stopáž, aj že seriál je celkovo koncipovaný len do troch (alebo štyroch) epizód pri každej sérii. Hudba je maximálne precítená, atmosféra Londýna dokonalá, a priznám sa, že aj keď som sa na začiatku bál, či tvorcovia dokážu príbehy Sherlocka Holmesa zasadiť do súčasného prostredia s high-tech vecičkami, mikroskopmi, autami a všetkým ostatným, podarilo sa im bravúrne, takisto ako aj úprava pôvodných príbehov na súčasnosť (napr. Pes baskervillský). To, že zo Sherlocka spravili gaya mi nevadilo taktiež, lebo na rozdiel od ostatných počinov, tu to vôbec nebije do očí, Sherlock sa nijako gaysky nepredvádza a elegantne to celé zapadá do príbehu. Sarkazmus a ustavičné podpichovanie medzi Sherlockom a Mycroftom je tu zobrazené tak ako som ešte nevidel, prekonalo to podľa mňa aj knihy a skvele je tiež ukázané, ako by napriek všetkému tí dvaja pre seba všetko obetovali a majú sa radi. Čo sa týka samotných hereckých výkonov, nevybavuje sa mi nikto, kto by v rámci svojej postavy herecky zaostával za ostatnými, aj keď je evidentné, že celé to ťahal Benedict Cumberbatch, ktorý si tu strihol jednu zo svojich životných úloh. Ostatní sú viac-menej na jednej úrovni, úspešne mu sekundujú, aj keď seriál je predovšetkým o ňom. Ak ste tento komentár dočítali až dokonca, je vám jasné, že sa z tohto seriálu teším ako malé decko, a áno, nešetril som superlatívmi, pretože tu to jednoducho nejde.

Penny Dreadful

Penny Dreadful (2014)

Veľmi podarený seriál z prostredia viktoriánskeho Londýna. Pokiaľ máte radi mysteriózne počiny a nádych hororu, toto je pre vás. Všetci tu ospevujú výkon Evy Green, ktorý bol nepochybne dobrý, no mňa totálne dostal Rory Kinnear. To ako stvárnil bolesť, ktorou Frankensteinove "monštrum" prechádza pri tom, ako sa snaží začleniť do sveta, taký výkon sa len tak nevidí, a veľmi so sebou bojujete, aby ste ho nebrali čiernobielo, len ako antagonistu.

Prvých 100

Prvých 100 (2014)

Prvé tri série nebudem veľmi rozoberať, v prvej šlo o rozjazd a predstavenie charakterov, druhá s Mount Weather už začala šlapať a profilovali sa charaktery, kde sa jasne ukázalo že môžeš byť good guy a aj tak môžeš robiť badass rozhodnutia. Svet totiž nie je čiernobiely. Tretia séria ma bavila najmenej. Mocenské hry medzi klanmi a A.L.L.I.E išli mimo mňa, postavy sa začali chovať dementne, a hoci som mal veľa z nich rád, v priebehu tretej série kebyže sa reálne v tom svete vyskytnem, veľa z nich pre ich tuposť zabijem. No dalo sa to pozerať a osobne som to pozeral, aby som sa dopracoval k štvrtej sérii. PFUUU a to vám je niečo. Neskutočne našlapaný príbeh, všetky postavy sa až na malé zakuľhanie Clarke pekne vyprofilovali a nemenili sedemkrát za sériu kabát ako v predošlých (samozrejme v záujme "I just want to protect MY people"). Osobne mi liezol mega na nervy len Jaha, Jasper a jeho fellas. Finále série si ale tvorcovia náležite vychutnali a ja sa už mega teším na piatu sériu. Verím, že si zachová úroveň štvrtej. Obľúbené postavy: Bellamy, Octavia, Echo, Raven, Monty, Murphy ///EDIT po 5 sérii: Táto séria sa vliekla horšie ako tretia, napočítal som asi tri dobré epizódy, zvyšok bola otravná vata, počas ktorej som chytil instantnú averziu aj na to málo postáv, ktoré som si v predošlých sériách obľúbil...no potom prišla posledná časť Damocles 2...nejdem spoilerovať, ak máte tento seriál radi, odpustite mu asi najslabšiu 5. sériu a pretrpte ju...koniec za to naozaj stojí. 1.séria:80%, 2.séria:85%, 3.séria:75%, 4.séria:90%, 5.séria:70%.