Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Komédia
  • Dráma
  • Animovaný
  • Horor

Obľúbené filmy (7)

Počiatok

Počiatok (2010)

Tento film som videl už nespočetne veľa krát a pri každej projekcii som bol stále ohúrený. Christopher Nolan skĺbil v jednom filme precízny a premyslený scenár, epickú akciu, fantastickú hudbu, vynikajúce herecké výkony, tempo, pri ktorom som sa ani na sekundu nenudil a záver, ktorý ma totálne odrovnal.

Neľútostný súboj

Neľútostný súboj (1995)

Majstrovský počin režiséra Michaela Manna s dvoma hereckými velikánmi na čele. Film má realisticky natočené akčné scény a obsahuje jednu z najlepších prestreliek všetkých čias. Scenár je perfektne napísaný, a preto stopáž filmu ubehne ako voda. Atmosféra Los Angeles je zachytená vynikajúco a dopĺňa ju hypnotická hudba. Osobne radím tento film medzi špičku žánru.

Matrix

Matrix (1999)

Revolučný sci-fi snímok, ktorý bol v dobe svojho vzniku nadčasový a doteraz ostáva jedným z najlepších. Spôsob akým sú tu natočené akčné scény je neuveriteľný. Ohýbanie reality vyráža dych. Príbeh je dotiahnutý do dokonalosti. Má to štýl, tempo, spád, dynamiku, skvelých hercov a výborné efekty. Povinná jazda pre každého milovníka filmov.

Pán prsteňov: Návrat kráľa

Pán prsteňov: Návrat kráľa (2003)

Epické uzavretie trilógie a zároveň najlepšie fantasy všetkých čias. Film je naplnený vynikajúcim príbehom, prekrásnymi lokáciami, ohromnou akciou, geniálnou hudbou a skvelými výkonmi hercov. Záver, ktorý niektorí kritizujú kvôli zbytočnému naťahovaniu bol pre mňa neskutočnou katarziou a k filmu sa budem vždy rád vracať.

Temný rytier

Temný rytier (2008)

Jednoznačne najlepší film s Batmanom a jeden z najlepších komiksových filmov. Môže za to vynikajúca réžia, rafinovaný scenár a geniálne výkony hercov. Hudba krásne podtrhuje temnú atmosféru. Príbeh neustále graduje a nenechá diváka ani na sekundu vydýchnuť. Zvraty sú občas veľmi rýchle, ale každý má svoj význam. Christopher Nolan sa týmto filmom zapísal medzi režisérsku elitu.