Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Krimi
  • Dokumentárny

Obľúbené filmy (7)

Brazil

Brazil (1985)

Jedinečné spojenie skvelej psychologickej protitotalitnej drámy s humorom v štýle Monty Pythonovcov, ktorý mu iba pridáva na dusnej atmosfére. "Give my best to Alison and the twins." "Triplets." "Triplets? My how time flies.."

Čierna krv

Čierna krv (2007)

Daniel-Day Lewis hrá opäť v (celo)životnej forme .. tomuto filmu sa nedá hádam nič vytknúť .. v žiadnom smere.

Muž na Mesiaci

Muž na Mesiaci (1999)

Láska na prvý pohľad. Geniálny biografický snímok zobrazujúci život Andyho Kaufmana. Film o pohľade na svet okolo nás, o tom, že nie všetko je vždy také, ako sa na prvý (a v tomto prípade druhý či tretí pohľad) zdá. Film o komikovi, ktorý nemal problém unudiť plnú sálu divákov len preto, aby pobavil sám seba. Nekŕmil ich lacnými vtipmi, ale hral s nimi hru, manipuloval a klamal. Považovali ho za kreténa,hulváta či nafúkaného idiota. A on sa len zabával. Film veselý a smutný zároveň. Námet a jeho skvelé, verné a najmä citlivé spracovanie sú samé o sebe na 5 hviezdičiek, no najmä herecký výkon Jima Carreyho (a vôbec celé herecké obsadenie), skvelá hudba a hlavne záverečných 15 minút filmu a veľmi silný záver robia z Muža na Mesiaci pre mňa niečo úplne výnimočné. Skvelé DVD s bonusmi. 100%

Je treba zabiť Sekala

Je treba zabiť Sekala (1998)

Najvernejší obraz našej povahy zobrazený na jednoduchom príbehu. Hudba, kamera a výprava z tohto filmu nemajú v domácej kinematografii konkurenciu. Zážitok do konca života.

Láska a smrt

Láska a smrt (1975)

"Isn't all mankind ultimately executed for a crime it never committed? The difference is that all men go eventually, but I go six o'clock tomorrow morning. I was supposed to go at five o'clock, but I have a smart lawyer. Got leniency." Neskutočná komédia, obohatená Allenovskou poetikou a jeho filozofickými úvahami na témy lásky, života a hlavne smrti.