Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Krimi
  • Horor

Posledné recenzie (13)

plagát

Hanba (2011) 

Drsný film, ktorý vás tak trochu emocionálne rozdrtí. Čo na tomto filme zbožňujem je už počiatočná filmová scéna v metre, ktorá má neskutočné čaro, náboj a doslova v nej cítiť sex. No, ale povedzme si kto by sa nerozpálil pri pohľade Fassbendera...Celý film v podstate stojí na výkone tohto neskutočného herca, ktorý sa tejto úlohe úplne oddal a v podstate vás tak vtiahne do deja, že ho ani nevnímate ako film. Sledujeme postupný väčší a väčší pád hlavného hrdinu na totálne dno a jeho zúfalstvo preskočí aj na vás. Je to film o téme sexu z iného pohľadu...z pohľadu čo je pre svet tabu, čo už je veľa a ako závislosť na porne, sexe prípadne zvrhlejších sexuálnych praktikách môže ovplyvniť váš život, váš svet a emocionálne vás zlomiť, pretože už neviete viesť normálny vzťah...v podstate je to aj o tom ako váš život ovplyvní v tomto filme tajomné a asi nie najľahšie detstvo a ako sa vami nesie celý život. Ďalšou krásnou a silnou scénou je aj to ako Carey spieva New York New York až máte na tele zimomriavky a cítite ten smútok až pod kožou...Čo dodať sláva režisérovi, hercom a neskutočne podmanivej hudbe.

plagát

Nymfomanka II. (2013) 

...pokračovanie recenzie..."druhú" časť som si pozrela hneď po prvej...a som v rozpakoch...Prvá tretina filmu ešte nadväzuje na prvú časť...stacy a shia pokračujú životom majú spolu dieťa, krásne logicky všetko na seba nadväzuje...prídu problémy a stále je film kvalitný, nápaditý a pútavý. Charlotte je skvelá herečka no tá "výmena" herečky ma vyviedla z konceptu. Neprejdú viac ako dva roky možno rok neviem :) a zrazu mladá herečka zostarne výzorovo asi o 10 rokov a Shia ostáva naďalej nádherný mladý. Možno pre niekoho je to nepodstatné, možno tým režisér chcel vyjadriť "zmenu" hlavnej hrdinky no pre mňa to ostáva nepochopené...Potom sa pre mňa film už vyvíja úplne zle...zrazu sa z hlavnej hrdinky stane akčná postava - vymáhačka, dieťa je hodené do decáku, a v závere filmu sa zo Shiu stáva totálny imbecil, ktorý po silnej láske ku svojej žene prejde totálnou zmenou (čo začalo už tým, že dal dieťa do decáku) - dokope ju na ulici a pod...neviem, ale táto fatálna zmena bola pre mňa veľmi nelogická tak isto ako trochu očakávaný, no aj tak kontroverzný záver filmu. No jednotka patrí z môjho pohľadu k jedným z najlepších filmov. Na druhý diel radšej zabudnem :) a tri hviezdičky dávam len z úcty k jednotke hercom a prvej tretine druhého dielu :)

plagát

Nymfomanka I. (2013) 

Lars von Trier patrí medzi neobvyklých režisérov so zaujímavým pohľadom na vec. Síce som nevidela 5 hodinovú verziu, no pre mňa osobne sú to ako dva odlišné filmy. Prvá časť bola pre mňa osobne geniálna a nemám jej čo vytknúť. Zvláštne prirovnanie sexu k muškárčeniu bolo naozaj až poetické a táto myšlienka sa niesla celým obsahom (prvej časti). Stacy Martin je zaujímavý zjav, neopozeraná tvár čo na kvalite filme naozaj len pridalo. Táto časť má napätie, myšlienku, atmosféru a tak zvláštne vás upúta a získa si vašu pozornosť, vaše myšlienky až sa tešíte na pokračovanie...(viď časť druhá) :)

Posledné hodnotenia (1 056)

The Haunting (2018) (seriál)

27.10.2018

Trestanec (2017)

08.10.2018

Vykúpenie z väzenia (2008)

08.10.2018

Blok 99 (2017)

08.10.2018

Uteč (2017)

08.10.2018

Po čom muži túžia (2018)

08.10.2018

Poldark (2015) (seriál)

08.10.2018

Veľké malé klamstvá (2017) (seriál)

08.10.2018

Príbeh služobníčky (2017) (seriál)

08.10.2018

Reklama