Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Horor
  • Animovaný
  • Komédia

Obľúbené seriály (10)

Death Note - Zápisník smrti

Death Note - Zápisník smrti (2006)

Osoba, ktorá písala príbehovú líniu tohto seriálu, by si zaslúžila Nobelovu cenu. Neuveriteľne premyslené do každého hlúpeho malinkého detailu, Death Note spája originálny temný hororový nápad s napínavou kriminálkou so zápletkou, akú som ešte nikdy predtým nevidel. Neustály boj dvoch hlavných, geniálnych postáv, je plný takých logičností, aké by asi nikto nečakal. Každý moment už len v tak krátkej stopáži jedného dielu, je nepredvídateľný a vynikajúco vymyslený, že to lepšie už snáď ani nejde. Jedno by som tvorcom však vytkol - seriál zbytočne natiahli až na 37 častí. Po prvej polovici už bohužial mierne poklesne ako aj napätie, tak aj samotná animácia a tie výborné úvahy a nápady sa už občas opakujú. Stále však trvám na piatich hviezdach, pretože takéto výborné anime som ešte nikdy nevidel.

Stranger Things

Stranger Things (2016)

Bezpochyby najväčšie prekvapenie tohto roka. Netflixová séria s dokonale zvládnutou poctou 80s spielbergovským a carpenterovským sci-fi hororom, v ktorej jednoducho nenájdete žiadny gýč. Dobová atmosféra so syntetizátorovým soundtrackom, štýl nakrúcania, dejová stavba - to všetko dokazuje, ako veľmi majú tvorcovia radi klasické sci-fi, a ako veľmi sa snažili vrátiť niečo podobné na obrazovky. Navyše keď funguje aj scenár, vzťahy medzi postavami a absolútne bezchybne hrajúci mladí protagonisti, máme tu možno aj najlepšiu sci-fi sériu poslednej doby. Až mi bolo ľúto, že sa dej zmestil do ôsmich epizód, no kto pozorne sledoval, všimol si zadné dvierka na možné rozvinutie príbehu do druhej rady, čo by bolo veľmi potešujúce.

Mestečko South Park

Mestečko South Park (1997)

Bezpochyby najlepší animák pre dospelých. Postavy nemajú chybu, predovšetkým Cartman a ich hlášky občas donútia človeka smiechom plakať. Stoneove a Parkerove nápady sa každou sériou len rozvíjajú (aj keď niekedy im aj výrazne dochádzajú) a svoje prvenstvo vo svete si už po tolko sérií neskonalo udržujú. Soundrack je boží a parodovanie všetkého možného čo do nás Amerika tlačí sa v tomto prípade nikdy neotrepe.

Simpsonovci

Simpsonovci (1989)

Simpsonovci sú proste klasika, ktorú každý pozná, a po to obrovské množstvo epizód a sérií, ktoré tvorcovia vytvárajú dodnes, majú svoje stále tempo a neustupujúcu zábavu. Paródia na americký štát spracovaná lepšie nikdy nebola, a pravdepodobne ani nebude, všedná americká rodinka čelí každodenne neuveriteľne nezmyselným spôsobom úplne bežným problémom a tomu ja hovorím prvotriedna zábava :) Podobne však ako u South Parku - série pribúdajú, no nápady a humor pomaličky dochádzajú a žmýkajú z posledného, zatiaľ to však má svoj štandart a snáď im to tak aj ostane.

Bratstvo neohrozených

Bratstvo neohrozených (2001)

Seriál, ktorý sa svojou kvalitou vyrovná Vojakovi Ryanovi a v mnohých ohľadoch ho dokonca i hravo prekonáva. Postavy sú úžasne stvárnené a ich osudy sa napínavo rozvíjajú až do samého konca. Lepší seriál či dokonca film s tématikou druhej svetovej vojny snáď ani nejestvuje. A ak aj áno, v tomto prípade ma to vôbec nezaujíma.

24 hodín: Dnes neumieraj

24 hodín: Dnes neumieraj (2014)

Jack Bauer sa vracia, a to v lepšej forme ako doteraz. Aj keď je Live Another Day "iba" polovičná séria, v plnom rozsahu prekonáva všetky predošlé. Od prvého dielu chrlia tvorcovia dokonalo vyšperkovaný scenár plný zvratov, napätia, zdrvujúcej akcie a výnimočných postáv, na ktoré sa nezabudne. Sutherland si svoju najlepšiu životnú rolu užíva naplno až do fantastického finálového dielu, ktorý jednoducho musí pokračovať. Bauera z obrazoviek proste nesmieme nechať odísť, čo sa však po tomto kúsku určite nestane.

Šingeki no kjodžin

Šingeki no kjodžin (2013)

Niet divu, prečo mal Shingeki no kyojin taký obrovský celosvetový úspech medzi anime sériami posledných rokov. Ohromne nápaditá historická fantasy, ktorá sa pýši najmä dokonalo fungujúcou chémiou postáv, uveriteľnými útrapami neustále prehrávajúceho ľudstva a neskrývanou brutalitou. K tomu všetkému majestátny soundtrack, ktorý spôsobuje zimomriavky. Najväčšími negatívami sú však fakty, že hlavné postavy sa k priazni diváka dostávajú veľmi pomaly, celé je to preplnené okatými logickými dierami, ktoré sú neraz veľmi podstatné, a pre moje sklamanie príliš rýchlo odbavený záver, ktorý nič nevyriešil. To je ale problém, ktorý sa dá odstrániť jedine očakávaným pokračovaním. Všetky nedostatky sú však viac menej mizivé v porovnaní s tým, čo seriál dokáže ponúknuť.