Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenzie (54)

plagát

Normal (2009) 

Konečne vznikol v česku ambiciozny film. Ševčík je zjavne veľký fanúšik Lyncha a aj toho Wong Kar Waia tam vidieť, ale nie je to na škodu.

plagát

Bathory (2008) 

Jakubisko je vo forme. Obával som sa čo z toho vylezie ale bol som nadmieru spokojný. Pravdupovediac nechápem výčitky typu televízny vzhlad alebo lacné interiéry. Prijde mi to hnidopichstvo zmietnuť čokolvek domáce. Film je obrazovo vyslovene kinový a velké plátno mu sluší a rozpočet je na výprave vidieť. Príbeh je zložitý ale zaujímavý, a dúfam, že sa dočkáme televíznych filmov ako v prípade Včely alebo Správy, ktoré dokresla niektoré postavy, ktoré boli teraz len načrtnuté. Nie je to naštastie typický blokbuster, Jakobiskov rukopis som tam videl a dúfam, že sa prachy do toho vrazené vrátia.

plagát

Odpočívej v pokoji (2001) (seriál) 

Asi najlepší momentálne bežiaci seriál v TV. Začal som to na svoju smolu sledovať až od 4. série, ale určite si to zoženiem od začiatku. Ten spomínaný humor, ktorý mnohý oceňujú z prvých sérií tu už takmer absentuje a ja to beriem viac ako dramatický seriál s dokonale vykreslenými postavami a vzťahmi. Každý jeden diel z piatej série kvalitatívne prevyšuje drvivú vačšinu kino a TV produkcie. Záver seriálu je podla mňa jeden z najbizarnejších aký som videl od posledného dielu Twin Peaks.

plagát

Válka barev (1995) 

Plagiát ktorý podľa mňa viac ako Antonioniho vykráda Lyncha. Najsmiešnejšie posobí hudba, ktorá je vlastne "remakom" soundtracku k Mestečku Twin Peaks. Takmer každá skladba z tohto soundtracku má vo Válke barev svoje škaredšie dvojča. Vrátane spievaných piesní s Julee Cruise. Podľa mňa to už je na žalobu.

plagát

Potomkovia ľudí (2006) 

Čistá dokonalosť, film roka 2006 a dalšie superlativy.

plagát

Černý Laponec (2003) odpad!

Prvy film zo severskej produkcie ktory ma absolutne sklamal. Strasna kravina, nevtipna, alebo skor nasilu vtipna. Podpasovy pseudohumor posuva u mna tento film na hranicu odpadu. Jedine co treba odporucit je soundtrack od Ulver, ale ten vo filme tiez odzneje len minimalne, na CD je hudby ovela viac a vybornej, vo filme skor budete pocut coutnry od Dolly Parton atd. Netreba vidiet.

plagát

Príliš dokonalá podoba (1988) 

Cronenberg vo svojej forme posadnutý kombináciou žvého masa, genitáliami a kovom. Výborný herecký výkon Jeremyho Ironsa, ktorý odohrá skoro celý film len sám so sebou.

plagát

Nezvestní (2004) (seriál) 

Bohužial po výbornom nástupe v prvých dvoch dieloch seriál už začal strácať a v polovici prvej série už takmer otravuje. Schematickosť každého dielu, flashback vs. akualna realita na ostrove už pomaly začína nudiť. Klišoidná minulosť každej postavy. Mnou absolutne nepochopený scenáristický ťah ukazovať stále iba 14 ľúdí a tvrdiť že ich tam je 48 a ked je potreba tak si do serialu pritiahneme novú postavu, ktorá sa tam predtým nemihla ani v jednom zábere. Neschopnosť vytvoriť zaujem o jednotlivé postavy. Keď niektorá z postáv zhebne, tak to nepohne nikým pred obrazovkou ani nikým z ostrova. Proste nie nie. Toto má až príliš veľa nedostatkov na to aby to mohlo byť perfektné..

plagát

O.C. California (2003) (seriál) 

Bez debaty najlepší seriál aký momentálne beží. Porovnávať s BH 902 10 je veľmi scestné. Snád možno keď človek vidí jeden diel tak sa nezorientuje a odsúdi to ako ďaľšiu teenagerskú sračku. Ale pozor, postavy sú tu oveľa prepracovanejšie, žiadna postava nie je výslovene pozitivna alebo negatívna. Dialógy sú častokrát vtipné a sarkastické. Hudobná kulisa je perfektná Kaiser Chiefs, Pixies atd. Casting sympaticky. Na rozdiel od velmi očakávaneho hitu LOST ma toto milo prekvapilo a nazačalo nudiť už v polovici prvej série.

plagát

Zvieracia kazajka (2005) 

Súhlas s Adrianom, o čo lepší začiatok o to slabší koniec. Musím povedať že všetky 4 alternatívne konce ktoré ponúka DVD verzia sú lepšie ako ten ktorý je použitý vo filme. Takto mi ten film prišiel absolútne prehľadný od začiatku do konca. Porovnávať ho s 12 opicami by bolo asi neférové, lebo by z toho vyšiel asi dosť mizerne, či už zložitosťou skokov v čase, alebo šírkou jednotlivých postáv alebo posolstvom zašitom niekde v druhom až treťom pláne. Tieto veci Kazajke chýbajú. Napriek tomu je to celkom príjemný filmík s výbornými hereckými výkonmi.