Reklama

Reklama

Kristina Prekopová

Kristina Prekopová

Biografia

Hudobníčka, speváčka, rozhlasová moderátorka hudobných relácií a herečka. Vyštudovala hudobné umenie v postgraduálnom štúdiu na Pedagogickej fakulte UK v Bratislave, v grantovom štúdiu absolvovala muzikálové herectvo na VŠMU v Bratislave.

Venuje sa spievaniu šansónov, džezu a skladaniu vlastných piesní. V r. 2002 svoj hlas a ruky (klavír) prepožičala Miss SR '98 Karolíne Čičátkovej v TV reklame pre výrobcu kožených búnd K Cero. Jej hlas znel v brandingoch známych rádiových hitov v slovenskom rádiu Expres a nadabovala aj postavičku supa v Dobe ľadovej 3. Ako speváčka a vokalistka sa predstavila v animovanom filme Premeny a v československom alternatívnom hip-hopovom projekte Režimy, ktorý mapuje politickú situáciu na Slovensku a v Čechách od konca 80-tych rokov až dodnes.

Na bratislavských divadelných doskách Malej scény (bývalého Divadla a.ha) sa pod taktovkou Jozefa Pražmáriho predstavila ako postava Prírody v divadelnej hre Květy Legátovej Nepriatelia, po boku slovenských hercov Vlada Jedľovského a Dana Fischera. V súčasnosti je členkou divadla Zrakáč – projektu vidiacich, nevidiacich a slabozrakých hercov pod režisérskou taktovkou Jozefa Pražmáriho. V komédii Študentove šibalstvá voľne spracovanej podľa diela Hansa Sachsa stvárnila postavu Sedliačky a pre predstavenie zložila aj scénickú hudbu. V Shakespearovej tragédii Rómeo a Júlia stvárnila postavu Dojky. Ako speváčka a herečka spolupracuje i s brnenským Divadlom šansonu a so skladateľom filmovej hudby a šansoniérom Patrikom Ulrichom.

V súčasnosti je speváčkou zoskupenia Swing that String a pokrstila už aj svoj debutový album Buď chvíľu môj. Vo filme Obchodníci si zahrala postavu Bibiany, priateľku Richarda Nedvěda (Richarda).

ČSFD.cz

Herečka

Filmy
2013

Obchodníci

Seriály
2012

Rodinné prípady

Reklama

Reklama