Reklama

Reklama

Hafsteinn Gunnar Sigurðsson

Hafsteinn Gunnar Sigurðsson

nar. 1978
Reykjavik, Island

Biografia (1)

Hafsteinn Gunnar Sigurðsson (1978, Reykjavík) se dostal k filmu díky lásce ke skateboardingu, když na začátku 90. let začal na Islandu natáčet skatevidea. Po získání bakalářského titulu v oboru literární komparatistiky na Islandské univerzitě odešel do New Yorku na Kolumbijskou univerzitu, kde byl přijat do prestižního filmového programu na SoA (School of the Arts). Jeho absolventský snímek z roku 2008 nazvaný Skröltormar získal ve stejném roce tři hlavní ceny na… (viac)

Videá (1)

Rozhovor  - Hafsteinn Gunnar Sigurðsson

Zaujímavosti (2)

Lietanie pre začiatočníkov (2023)

  • Variety napísalo, že Sigurðsson dokázal, že má schopnosti pracovať medzinárodne, ak sa tak rozhodne a treba oceniť, že kameraman Niels Thastum použil tesné rámovanie, aby zvýšil kvocient klaustrofóbie v mnohých uzavretých priestoroch filmu, zatiaľ čo pestrá partitúra skladateľa Daníela Bjarnasona zachytáva napätie a strach postáv“. (Arsenal83)

Lietanie pre začiatočníkov (2023)

  • Sigurðsson uviedol, že k napísaniu tohto filmu ho inšpirovali reálne kurzy na strach z lietania a že sám v sebe objavil človeka, ktorý má podobné obavy: "Zdalo sa mi to celkom fascinujúce a chcel som to použiť ako prostriedok alebo metaforu na vytvorenie filmového druhu existenciálnej komédie o veľkých témach, akými sú strach, smrť a život." (Arsenal83)

Reklama

Režisér

Filmy
2023

Lietanie pre začiatočníkov

2017

Pod jedným stromom

2013

Paříž Severu

2011

Doprava doleva

Seriály
2023

Afturelding

 

Stuðlarnir (E04)

 

Hvalreki (E01)

Krátkometrážny
2007

Skröltormar

Scenárista

Herec

Filmy
2001

Villiljós

Tvorca

Seriály
2023

Afturelding

 

Harpix (E08)

 

Herrakvöld (E07)

 

Slæmi kaflinn (E06)

  viac epizód (5)

Reklama

Reklama