Reklama

Reklama

Katarína Smaczna

Katarína Smaczna

nar. 24.09.1979 (44 rokov)
Hnúšťa, Rimavská Sobota, Banskobystrický, Slovensko

Biografia

Katarína sa narodila v Hnúšti a svoje detstvo strávila v takzvanej “dedinke v údolí”, v Rimavskom Brezove. Už od detstva ju lákalo divadlo a preto nikoho neprekvapilo, že po strednej škole sa ubrali jej kroky na Akadémiu umení v Banskej Bystrici. Na Fakulte dramatických umení, odbor Herectvo, skončila s červeným diplomom a už počas svojho štúdia aktívne spolupracovala s Bábkovým divadlom na Rázcestí v Banskej Bystrici.

Po ukončení štúdia v Banskej Bystrici si šla rozšíriť svoje vzdelanie do Poľska. Akademia im. Zelwerowicza v Bialystoku ju pripravila na prácu bábkoherečky. Už počas štúdia na Akadémii sa vytvorila silná skupina hercov, ktorí si založili vlastnú nezávislú hereckú skupinu s názvom Kompania Doomsday. V úzkej spolupráci s Figurentheater Wilde-Vogel vytvorili figurálne predstavenia. Táto netradičná forma im pomohla získať pozvánky na najväčšie divadelné festivaly v Nemecku, Rakúsku, Švajčiarsku, Maďarsku či Poľsku.

Pracuje aj ako pedagogička na Súkromnom hudobnom a dramatickom konzervatóriu v Rimavskej Sobote ako vedúca Hudobno-dramatického odboru, zároveň učí na Cirkevnej základnej umeleckej škole v Lučenci a Brezničke. Donedávna bola súčasťou TV Rimava, kde pracovala ako redaktorka.

Na konte má ako spoluautorka nezávislé filmy 7829 km od Wu-Chanu (2021), OUCA-(NE)SKUTOčNí PRíBECH (2022) alebo #RimavskaPomahaUkrajine (2023).

peter "pepo" pavlík

Herečka

Filmy
2022

OUCA - (NE)SKUTOčNí PRíBECH

Seriály
2024

Mama na prenájom

 

Episode 45 (S03E45)

Dokumentárne
2024

Odkazy starého sveta - rozprávač

Scenáristka

Režisérka

Dokumentárne
2023

#RimavskaPomahaUkrajine

Reklama

Reklama