Reklama

Reklama

Dolores Michaels

Dolores Michaels

nar. 30.01.1933
Kansas City, Kansas, USA

zom. 25.09.2001 (68 rokov)
West Hollywood, California, USA

Biografia

Dolores Michaels sa narodila v Kansas City v Missouri Raymondovi Roscoe Michaelsovi a jeho manželke Esther Marie Holcomb. Jej otec hrával bejzbal a potom sa stal potravinovým maklérom.

Začala študovať balet v piatich rokoch a odišla do New Yorku študovať tanec a drámu, než zmaturovala na strednej katolíckej škole Hogan Preparatory Academy. Dolores bola objavená, keď robila scénu v hereckej triede v talentovej škole 20th Century-Fox. V hľadisku bola skupina producentov a režisérov a po skončení scén diváci hlasovali, kto podal najlepší výkon. Zvíťazila a získala zmluvu so spoločnosťou 20th Century-Fox. Na začiatku svojej hollywoodskej kariéry bojovala so svojou váhou, pretože bola nutkavou jedáčkou. Po vyskúšaní všetkých druhov diét si uvedomila, že problém je „duševný“. Preto navštívila aj psychológa a z tejto choroby sa z pomocou neho dostala.

Dolores pre jej krásny vzhľad brali ľudia vážnejšie ako sexsymbol, než ako herečku. Na to povedala: "Môj názor je na to úplne opačný. Nechcem byť sexsymbolom, v prvom rade som herečkou." Kariéra herečky bola pre ňu dôležitejšia. Jej herecká kariéra trvala iba 10 rokov, a to od roku 1953 do roku 1963.

Počas svojho života sa zoznámila, a začala chodiť s argentínskym hercom Alejandrom Reym, s ktorým sa zoznámila vo vojnovom filme The Battle at Bloody Beach (1961). Neskôr začala randiť s prozaikom a scenáristom Bernardom Wolfeom, ktorého si neskôr aj vzala a mala s ním dve dcéry dvojičky.

Dolores Michaels zomrela vo veku 68 rokov vo West Hollywoode v Kalifornii prirodzenou smrťou..

Marek "westerns" Hutira

Herečka

Reklama

Reklama