Reklama

Reklama

Prekliata

  • Česko Zvrácená (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladé sluchovo postihnuté dievča Alice je po údajnej návšteve Panny Márie zrazu schopné počuť, hovoriť a uzdravovať chorých. Ako sa táto správa šíri, ľudia z blízkeho i vzdialeného okolia sa hrnú, aby boli svedkami jej zázrakov. Novinár (Jeffrey Dean Morgan), navštívi mestečko v Novom Anglicku v nádeji, že oživí svoju kariéru. Keď sa začnú diať desivé veci, začína pochybovať, či sú tieto javy dielom Panny Márie alebo niečím iným, omnoho temnejším. (Itafilm)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (126)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Námet dobrý, mám rád filmy kde sa mihnú čarodejnice. Dejová linka nebola najhoršia, ale zase ani žiadne terno. Hororových prvkov bolo strašne málo, človek to môže pozerať so zívaním, pred spaním a nepreberie ho k životu ani jedna scéna. Jediné pozitívum je slušná maska čarodejnice. Nič viac. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

PROCESOR 

všetky recenzie používateľa

Tak to bylo hodně slaboučký na horor. Oni většinou ty s církevní tématikou za moc nestojí-pokud se tam teda nevymítá ďábel. Těch pár lekaček co tam bylo, to rozhodně nezachrání. Je to škoda, stačilo si s tím trochu pohrát. Možná v osmdesátých letech minulého století by se někdo mohl bát, ale dneska, jako sorry. ()

Reklama

Giggo 

všetky recenzie používateľa

Film mě zaujal svými plakáty a možná i názvem než čímkoliv jiným. Od hororů mnoho neočekávám. Za sebe mám dva tipy 1. lekačka 2. Stará klasika == strach do morku kostí ... (např. The Omen 1976, který mě děsí dodnes). Toto je spíše první případ i když mnoho lekacích momentů nevyskočí, přesto těch pár mě donutilo přestat žvýkat. Přitom námětem by mohl být i dobrou starou klasikou. Jen jej trošku více vytěžit. Nápad dobrý i obsazení není vyloženě špatné. Bohužel většina hororu se odehrává za světla a ve dne což atmosféře dost ubírá. Závěr taky není z nejsilnějších přesto příběh je budován dobře závěr je příliš snadný. Chtělo by to trošku víc tmy, trošku více problémů a mohlo by to být skvělé. Hezké je ztvárnění Marie :) Takto neurazí, ale ani nenadchne. Spát půjdete určitě klidní. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Takýto priamočiary kresťanský horor námetom akoby vystrihnutý z osemdesiatok, prípadne vymyslený niekedy dávno v Hammeri, tu už dlhšie nebol. A som rád, že sa išlo hneď béčkovo na vec a tvorcovia vôbec neriešili, že ich kritika nemilosrdne priklincuje na kríž. Hráme sa tu síce aj na nejaké tie posolstvá, môžeme film chápať ako synekdochu sveta, kde je každým niečím iným, než sa tvári, pretože to ani inak nejde, ale vzal to čert, proste chceli sme (dobre, ako kto...) vidieť všetky béčkové a gýčové výjavy a tých sme sa dočkali. Takže odpísať tento film je ľahké, užiť si ho ako niečo, čo sa už netočí a kde si stále hovoríme, že Morganovu úlohu by kedysi hral Price, má svoje čaro. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Chcel som vnútorne veriť, že to nebude tak hrozné, no bohužiaľ, čísla v tomto prípade vôbec neklamú. Nerozumiem ako sa "The Unholy" dostal do kín. Myslím si, že mnohé filmy, ktoré sa tam nedostali vyzerali lepšie a podali lepší príbeh, kde sme mali aspoň nejaký náznak atmosféry. Pravdou je, že tento film je tak zlý, až sa cítim zle, že som toľko nadával na "The Banishing". Takže čo k tomu môžem povedať? Má to zaujímavý nápad a je fajn, že Jeffrey Dean Morgan, William Sadler a Cricket Brown to minimálne hrajú celkom dobre a nepôsobia ako mizerní herci. No čo viac sa dá na tom pochváliť? Atmosféru to dlho nemá absolútne žiadnu, príbeh je prevarené klišé a dokopy film neprináša nič inovatívne ani kreatívne a výsledok je dokopy len obrovské sklamanie a nedospeje to k ničomu. Úprimne si myslím, že keby sa naplní opačný scenár, tak by sme tu mali oveľa zaujímavejší film. Lenže to asi nejako tvorcovia nedomysleli. No pravdou je, že najväčším kameňom úrazu tohto filmu nie je jeho nudný príbeh ani jeho slabá atmosféra. Najviac zlyháva vďaka otrasnej produkcii, kde jednotlivé triky a skákačky pôsobia ako keby sme pozerali staré videá z niekedy roku 2008. Kde sme na celú obrazovku dostali strašidelný ksicht a vyplní to priestor... a bu. To je naše strašenie. Natočiť horory často nepotrebuje obrovské množstvo prachov a budget tohto filmu bol na podobnej úrovni ako mali filmy typu "Annabellealebo "Ouija". Tak ako je možné, že oprotí tým filmom toto nielenže je otrasný film, ale ešte aj vizuálne vyzerá, ako keby z toho skresali 80% peňazí? Neviem čo viac dodať. Ako horor to nefunguje, vyzerá to hrozne a štve ma, že ďalší skvelý nápad ostal takto hlboko pochovaný. Hodnotenie: D ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (8)

  • Španělský název filmu Ruega por nosotros („Modli se za nás“) odkazuje na „Ave María“ („Zdrávas Maria“), křesťanskou modlitbu o Panně Marii: španělsky: „Dios te salve María, llena eres de gracia. El Señor es contigo. Bendita tú eres entre todas las mujeres, y bendito es el fruto de tu vientre, Jesús. Santa María, Madre de Dios, ruega por nosotros pecadores, ahora y en la muerte de nuestra.“ česky: „Zdrávas Maria, milosti plná. Pán s tebou. Požehnaná ty mezi ženami a požehnaný plod života tvého, Ježíš. Svatá Maria, Matko Boží, pros za nás hříšné, nyní i v hodinu smrti naší. Amen.“ (LUKICKK)
  • Křestní jméno monsignora Delgarda (Diogo Morgado) ve filmu je Vincent. Takhle se mu ve filmu skoro nikdy neříká, nicméně biskup Gyles (Cary Elwes) o něm takto mluví během scény, kdy se setkávají s Gerrym Fennem (Jeffrey Dean Morgan), aby s ním projednali poskytnutí exkluzivního novinářského přístupu k Alici. (LUKICKK)

Reklama

Reklama