Reklama

Reklama

Jeepers Creepers: Reborn

  • USA Jeepers Creepers 4
Trailer 1

Obsahy(1)

Film se odehrává v době, kdy festival Horror Hound pořádá svou vůbec první akci v Louisianě, kam přitahuje stovky geeků, šílenců a zarytých hororových fanoušků z širokého okolí. Mezi nimi je Chase, doprovázený svou přítelkyní Laine. Během cesty Laine začíná zažívat nevysvětlitelné předtuchy a znepokojivé vize spojené s minulostí města a zejména s místní legendou The Creeper. Když festival začíná, věří, že na místo bylo přivoláno něco nadpřirozeného a že ona je středem toho všeho. (TommyZR)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (61)

SidneyP 

všetky recenzie používateľa

Oh boy. Here we go.... Už od začátku, kdy bylo jasné, že nový přírustek zrežíruje někdo jiný, že se nebude navazovat na předchozí díly, a že Creepera bude hrát nový herec, tak si každý z těch šesti fanoušků, co tahle série má asi pomyslel, že to nebude stát za nic. A trefili se. Nejprve tedy pozitiva: 1) sympatická ústřední dvojice, kterým sice úplně nefandíte, zároveň vám však nejsou totálně u prdele, 2) oceňuju snahu o jiné pojetí látky, o jiné atmosféře snímku, která sice nikdy pořádně nevygraduje, ale zároveň máte pocit, že se snažili scenaristi o něco jiného. Mno, to by asi tak bylo vše. A teď negativa: 1) tvůrci evidentně STÁLE neumí vyslyšet fanoušky, kteří chtějí vidět zrod Creepera, proč je takový, jaký je, kdy se stala jeho proměna, proč funguje tak, jak funguje... nebo přinejmenším co se stalo po těch 23 letech ve druhém díle, KURVA. To je to takový problém konečně jednou vidět, jak se Creeper probouzí? Jak zápasí s taťuldou z druhého dílu? 2) Creeper. Když unikly na povrch fotky samotného Creepera tak rok zpátky, producenti to setřeli s tím, že je to jen cosplay. Hovno, nevěřil jsem tomu ani tehdy. Creeper má vypadat strašně, má vyvolávat strach - do dnešní doby mě první díl straší, jak z "ničeho" udělali tak temnou atmosféru. Creeper vážně vypadal nechutně. Tady Creeper zápasí s člověkem a ten ho porazí. Dokonce několikrát. A to tak pičoidním způsobem, že se tomu musíte smát. Tohle by se v původní sérii takhle snadno nestalo... Tam byl Creeper alfasamec, na vrcholu potravinového řetězce, nezastavil by ho nějaký kus klády. Prostě trapas, tomuhle herci absolutně nežerete nějakej strach, neumí to prodat, neumí být "creepy" - což je prostě u monstra, kterému říkají Creeper nemalý problém. 3) CGI - všude, všechno, nic není pravý, scéna na hřbitově jsou jen jedničky a nuly, prý ani TEN BARÁK nebyl celý real a je jen naklonovaný v compu. No wtf panstvo. 4) Příběh - když si přečtete režisérův Twitter, jak tam nadává na snímky typu Duna, Tenet a já nevím, kdo ví co, člověk by si řekl, že on sám dokáže vytvořit film, který dokáže diváka zaujmout. Hovno z toho. Je to céčkový režisér s céčkovým scénářem. Neumím si představit, jak tohle má být první díl trilogie. Navíc, pokud chcete vidět akci, doporučuji přeskočit prvních 50 minut filmu, neděje se tam nic podstatného. Jsou tam dějové linky, které nejsou vysvětleny (takže si to šetří až na případný sequel??), takže vůbec nevíte, co si o tom filmu máte na konci myslet... což mi připomíná - 5) WTF ending? Suma sumárum: Myslel jsem si, že trojku nic nepřekoná, ale tohle dílko to překonalo. Strašný. Nechte Creepera spát, nikdo z vás tu látku neumí dobře uchopit. I normální fanoušci by napsali lepší scénář. ()

Kudly4 

všetky recenzie používateľa

O něco snad lepší, než předchozí Fantasmagorický třetí díl, ale stále se jedná o levnou, děsnou sračku. Důchodcovský, nostalgický úvod byl ještě fájn + celkem hezká hlavní postava, ale to je asi tak vše. O Gore se tu nedá moc mluvit, neherci, příběh nudný, otřesný green screen, amatérský look, rozklepaná kamera. Špatný. Tohle už je zřejmě nadobro, mrtvá značka. Někdy si budu muset z lítosti připomenout první díl. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Pamätám si to, akoby to bolo minulý týždeň, hoc reálne od návštevy kina ubehli dve desaťročia. Keď som na jar 2002 vychádzal z kina, bol som spokojný. Jeepers Creepers Victora Salvu bol staromódny a pritom šikovný, sympatický a nepredvídateľný (všetkého schopný bodycount) horor predstaviaci skvelé univerzum ako stvorené pre sequely, prequely, rip-offy a spin-offy. Vravel som si, že som sa možno práve stal svedkom zrodenia novej slasherovej série á la Piatok 13. Neviem, či je horšie to, že v nasledujúcich desaťročiach vznikli len 2 pokračovania (Jason v 80. rokoch stihol 8 + seriál) alebo to, že najlepší bol druhý a už ten bol mizerný. Rozčarovalo ma to a v neposlednom rade znechutilo z prehajdákanej možnosti natočiť kvalitnú hororovú ságu. Následne bola kariéra duchovného otca série Salvu zničená jeho sexuálnymi zločinmi. Keď v r. 2022 došla rada na čosi ako reboot, na režisérsku stoličku zasadol nováčik Timo Vuorensola (Iron Sky). Fajn je, že to nie je remake, ale sa v rámci možností pokračuje v nastolenej dejovej linke. Už menej fajn je slabý kasting, nezaujímavé postavy, absolútne nudné vzťahy a zjavná nízkorozpočtovosť hmatateľná a prítomná temer na každom kroku. Takisto sa mi nepáčila zápletka vychádzajúca z toho, že všetci naokolo o Creeperovi vedia, ale považujú ho za urban legend a pri tej príležitosti vznikol festival oslavujúci beštiu. Samozrejme sa na scéne zjaví skutočný Creeper a začne masaker. Hrozne mdlo natočené a nezáživne napísané. Vôbec ma to nebavilo. Najlepší mi pripadal úvod s postarším párom. Prečo niekto nenatočí takýto horor? Prečo to zas a znova ponímať ako mdlú vyvražďovačku? Prečo nie ako tiesnivý, komorný a atmosférický horor s dospelými pre dospelých? Zázrak som nečakal, ale aj tak ma mrzí, ako hlboko sa spočiatku tak sľubne sa javiaca séria prepadla. Dúfam, že do desiatich rokov konečne príde komorný a tiesnivý remake. ()

TERRORDROME 

všetky recenzie používateľa

Čo svet potrebuje je dalšie pokračovanie/remake/reboot/ ktorý je absolútne tupý a kompletne nezmyselný. Hlavný hrdina je dementný konšpirátor čo verí aj na bigfútov prd, ale v tomto svete je creeper náhodou skutočný, takže všetky tie rozmazané videá majú nakoniec pravdu. Z neznámeho dôvodu creepera uctieva akýsi kult v štýle susedskej hliadky z Hot Fuzz a predhadzuje mu obete. Parta postáv sa tak dostáva na cintorín v rámci súťaže úniková miestnosť, akurát je evidentné že nikde nič nie je, lebo produkcia tohoto filmu serie na všetko, okrem špatného green screenu ktorý pchajú všade. Zrejme preto že je to jediná skutočne hororová vec akú tu uvidíme. Monštrák musí zožrať nenarodené dieťa aby si zaistil nesmrteľnosť, čo je samozrejme z prstu vycucané a navyše hrdinka ešte ani len nevie že je tehotná, takže ten zárodok je pravdepodobne veľký ako hrášok. Jej vidiny taktiež nemajú žiadnu pointu, je to úplne náhodný bulšit, rovnako ako to že perfektne ovláda creeperovské ninja hviezdice. Vo finále zhodia na creepera z veže domu železnú tyč rovno do úst, pričom je jasné že aj podľa ich vlastných slov ho niečo také obyčajné proste nemôže zabiť, ale napriek tomu majú za to že je mŕtvy. A to najlepšie príde na koniec, keď sa na creepera znesie kŕdeľ vrán, zožerú ho a potom niekde inde zasa vyserú, takže je ako nový, ešte úplne ružový. Nič z toho čo sa v celom filme stalo nedáva zmysel ani čo by sa do parlamentu vošlo, všetko je komplet náhodne za pochodu vymyslené bandou sfetovaných mamlasov. Len tak ďalej, určite môže byť ešte horšie, dokážete to! ()

ARI50 

všetky recenzie používateľa

Tohle nemá ani kapku společného s jeepeers, hrozný film, hodně špatný scénář. Vůbec nebyl děsivý a už vůbec ne jako dřív, jediné co se ki zamlouvalo byl začátek a auto jinak cely film hrozná nuda. Takhle pokazit dobrou sérii kdy 1 a 2 byly dělo 3 už byla na vážkách a tady tímhle to totálně pokazily. Zbytečně natočený film. ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (4)

  • Jedná sa o reštart série a zároveň o prvú časť plánovanej novej trilógie. (tXtX)
  • Film mal pôvodne opäť režírovať tvorca prvých troch častí Victor Salva. No kvôli kontroverznej minulosti amerického režiséra sa štúdio obávalo kritiky. Salva nakoniec tlaku okolia podľahol a z projektu vycúval. Žezlo nad filmom prevzal Fín Timo Vuorensola, ktorý celý koncept prerobil a z regulárneho tretieho pokračovania, ktoré plánoval Salva, nakoniec urobil reštart. (tXtX)

Reklama

Reklama