Reklama

Reklama

Nabídka

(seriál)
Trailer 2
USA, 2022, 9 h 41 min (Minutáž: 51–69 min)

Epizódy(10)

Filmový a televizní producent Albert S. Ruddy se spolu s Francisem Fordem Coppolou v roce 1972 pouštějí do natáčení filmu Kmotr, a to navzdory četným produkčním neúspěchům a střetům s italsko-americkou mafií. (SkyShowtime)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (137)

BrooksW.Here 

všetky recenzie používateľa

"I'm gonna make him an offer he can't refuse." _____________ Jeden z najlepších a najpútavejších "seriálov o filme", aký som kedy videl! The Offer ma vcuclo už v prvých minútach pozerania a nepustilo ma to až do samotného konca. Takmer vôbec som sa nenudil, tempo rozprávania bolo výborné a ubiehalo neskutočne rýchlo... Okrem toho táto miniséria doslova srší bezchybnou feel-good, atmosférou, ktorá je však v niektorých scénach šikovne striedaná s tou dramatickou zložkou (niekoľkokrát mi dokonca dokázala nahnať husinu, najviac asi pri záverečnom odovzdávaní Oscarov). Herci sa predviedli v tom najlepšom možnom svetle, svoje postavy zahrali dokonale (prvú priečku u mňa s istotou obsadili Miles Teller a Mathew Goode) a spolu s nimi je aj v každom jednom zábere vidno, s akou láskou pre remoslo bolo The Offer tvorené... A samozrejme, príbeh o tom, ako vznikal (a takmer nevznikol) jeden z najznámejších filmov všetkých čias je tu spracovaný nesmierne zaujímavo a pri konci každej jednej epizódy som mal obrovskú potrebu pustiť si ďalšiu, aby som mohol vedieť, čo sa stane ďalej. Pokojne ma za to ukameňujte, ale práve tento fakt pomohol výslednému dojmu úplne najviac, a preto môžem s čistým svedomím povedať, že The Offer je pre mňa ešte lepším dielom ako samotný Krstný otec... Okrem toho je to spolu s finálnou sériou Better Call Saul asi najlepší seriálový počin roku 2022... Dávam 9,5 konských hláv z 10... PS: Tie úvodné titulky sú skvostné! _____________ "We need hits!" ()

vyfuk 

všetky recenzie používateľa

Nebyl jsem si jist, co mě čeká. První díl mě nijak extra nezaujal. Muselo si mě to získat postupně a nebýt mé oblíbené látky, ani nevím jestli bych se k tomu dostal ke konci. Seriál má později silnou dynamiku, dobré scény i dobrý náhled. Postavy jsou cokoliv jen ne vám lhostejné. Málokdo by se nadál, že takový film dostane takové dostupné doplnění. Asi v něčem dost přitažené za vlasy, ale na to už se asi historie nezeptá. Filmová určitě ne. Hezký příspěvek do diskuze. ()

Reklama

Soweek 

všetky recenzie používateľa

4,5* Po Babylonu pokračujeme Kmotrem aneb Once Upon a Time on Hollywood part 3 a opět o kousek lépe než to natočil Quentin. The Offer byl prvních 8 dílů jasná 5ti hvězdičková záležitost. Bohužel kvůli odfláknutým posledním 2 dílům nemohu dát s čistým srdcem 5 hvězd. Nic to ale neměnní na neskutečné feel-good jízdě, skvělém obsazení a celkovou výbornou chemií hlavních protagonistů. Všechny reálné postavy jsou navíc suprově obsazené a zahrané a je tak radost sledovat fejkového Branda s Pacinem, či Coppolu s Puzem jak si mnohdy notují ještě lépe než skuteční herci v Kmotrovi. Já se hlavně opět optám, proč o tomto seriálu nikdo neví? Proč se o tom nemluví? Kde jsou ty nominace na ceny? ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Ako sa točila legenda, keď nikto ani netušil, že sa legendou raz stane. Skvele odhalené pozadie toho, ako sa vlastne film robí vo všeobecnosti. Je to vojna egocentrikov, hereckých nafúkancov, ale aj presadenie sa totálne neznámych ľudí, ktorí by možno pri inom rozhodnutí nikdy nič neznamenali, no zrazu je z nuly Al Pacino. Výborne podaný príbeh toho, ako za každým záberom stojí veľká námaha, drina a polená pod nohami hádže tá pravá mafia. Ide o mimoriadny doplnok k celej Trilógii, veľa vecí divákovi dopne až teraz a vidí ich inak. Takže seriál vlastne ponúka možnosť pozrieť si Kmotra znova a iným spôsobom vďaka novým informáciám. Samozrejme, bez poznania filmu nemá seriál význam pozerať, ale Kmotra nevideli naozaj len v ústave pre nevidomých. Jediné, čo v seriáli bilo príliš do očí, ako očividný záujem pretláčať nejakú doktrínu z dnešnej doby, bol ten boj silnej ženy Juno Chrámovej o ženské práva. Neškodí, keď sa to spomenie, keď sa to ukáže, ale niektoré pasáže tu boli vyslovene len z toho dôvodu. ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

„TENHLE FILM JE JAKO HYDRA! JEDNU HLAVU USEKNEŠ A DALŠÍ…“   Tak tohle je neuvěřitelný! Víte, mám rád třeba „Tenkrát v Hollywoodu“ pro tu nostalgickou atmosféru, která z filmu vyzařuje. Ovšem tady…. kurva tady z toho cáká a cáká a …Možná jsem se před tím mohl znova mrknout na „Kmotra“, abych si víc užil ty vtípky či pomrknutí, kterých je tady hafo. „The Offer“ je 10ti hodinovej film o filmu, jakej svět neviděl. Politika, vliv mafie, filmovej byznys, ženská emancipace, odkazy na další filmy (Love Story, Útěk, Nejtěžší yard…), herce a herečky… prostě seroš pro filmový fandy (kde ti, co znaj Kmotra, budou mít výhodu).   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) The Godfather.  2.) Chci svoje jméno na plakátu.  ///  Thx za titule „dusanho“.                PŘÍBĚH  *****  HUMOR  *  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Galéria (199)

Zaujímavosti (21)

  • Skutočný Robert Evans (Matthew Goode) a Frank Sinatra (Frank John Hughes) sa vo filme Krstný otec (1972) nakoniec nespojili, spojil ich však zaujímavý osud v pokročilejšom veku. 6. mája 1998, počas večere na počesť režiséra Wesa Cravena, utrpel Evans mŕtvicu pri prípitku. Utrpel sériu troch mozgových príhod v rýchlom slede, zostal ochrnutý na pravú stranu a úplne neschopný hovoriť. Niekoľko dní po Evansovej mozgovej príhode Frank Sinatra zomrel na infarkt v jednej z priľahlých izieb v tej istej nemocnici. Evans, ktorý bol svedkom prevážania jeho tela, povedal, že to bola udalosť, ktorá podporila jeho túžbu zotaviť sa, čo sa mu nakoniec podarilo a začal opäť rozprávať. (Arsenal83)
  • Táto epizóda správne ukazuje, že Marlon Brando sa nezúčastnil na udeľovaní Oscarov v roku 1973, ale omylom je tu zúčastnený Anthony Ippolito ako Al Pacino - ten však bojkotoval v ten rok Oscary takisto. Brando poslal namiesto seba Sacheen Littlefeather (tu ju hrá neuvedená herečka), aby predniesla politický prejav proti hollywoodskemu zobrazovaniu domorodých Američanov a upozornila na patovú situáciu vo Wounded Knee. Pacino bojkotoval ako protest za to, že bol nominovaný na „Najlepšieho herca vo vedľajšej úlohe“, aj keď mal vo filme viac času na scéne ako Brando (ktorý bol nominovaný na najlepšieho herca a aj to vyhral). (Arsenal83)
  • V epizóde sa niekoľkokrát spomína scenár k filmu Čínska štvrť (1974), oceneného mnohými cenami, pretože je to všeobecne považovaný za jeden z najlepších scenárov všetkých čias. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2022

Ke konci roku opět nastal čas na pravidelnou bilanci toho nejlepšího, co na poli kinematografie letos vzniklo. Vybraní uživatelé se v předchozím příspěvku již podělili o svá osobní doporučení na… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (viac)

Miles Teller míří mezi mafiány

Miles Teller míří mezi mafiány

30.05.2021

Herec Miles Teller oficiálně nahrazuje odchodivšího Armieho Hammera v chystané minisérii The Offer na streamovací službě Paramount+. Ztvární postavu producenta Ala Ruddyho, který pomáhal režisérovi… (viac)

Reklama

Reklama