Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý námorný kapitán James McKay prichádza na Západ so svojou snúbenicou Patriciou, dcérou najmocnejšieho muža v kraji Henryho Terrilla, ktorý je majiteľom obrovského ranča. Terrillovi muži musia často bojovať s kovbojmi jeho najväčšieho konkurenta o vodu, ktorú obaja rančeri potrebujú pre svoj dobytok. Nenávisť medzi oboma konkurentmi vrcholí a schyľuje sa k vojne. (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (319)

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Veľkú zem som po prvýkrát videl v rámci brnenského Filmfóra v roku 1963(?). Bol som ohromený nielen cenou vstupenky, ktorá pri dnešných cenách vzbudzuje povýšenecký úškrn, ale aj panoramatickým plátnom, na ktoré sa film premietal. A Veľká zem bola nepochybne určená pre veľké plátno. Uvedomil som si to aj pri tejto projekcii, pri ktorej sa LCD obrazovka akéhokoľvek rozmeru zdá malá. Inak, film za polstoročie nezostarol, ale nezmizli ani jeho nedostatky, viditeľné už pred polstoročím. ()

Snorlax 

všetky recenzie používateľa

Dle mého je tento film ucelenou encyklopedií westernových klišé. Hlavní hrdina je čestný, spravedlivý, sympatický rek, lumpové jsou řádně lumpoidní, pomýlení pochopí, kde je jejich správná strana a vše přenáramně dobře dopadne. Určitě je to zábavnější povzbuzení řadového občanstva, když kouká na Pecka, jenž se se šarmem sune k nejšťastnějšímu ze šťastných konců, než koukat na kohokoliv jiného, kterak bojuje o zrno, či roztáčí frézku, svou krasavici. Ale umělecky to má stejnou hodnotu. A hlavně ty socialistické agitky byly o hodinu kratší. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby USA $10,000,000Tržby Celosvetovo $-║ To je až neuveriteľné na taký komornejší príbeh ako rýchlo tie 2,5hodiny ušli. Skvelý herci na čele s Gregory Peckom a čarovnou Jean Simmons, k tomu režisér William Wyler z minima ťaží maximum a s počiatku banálny príbeh posunie do veľkolepej a silnej drámy, prekvapenie s úžasnou témou, pôvabom a dôvtipne poskladanými dialógmi. /80%/ ()

Padme_Anakin 

všetky recenzie používateľa

Tento western má jednu ohromnou přednost a tou je charismatický Gregory Peck, hlavní postava je nesmírně sympatická od první chvíle, jde si totiž vlastní cestou, nenechá se manipulovat, dělá vlastní rozhodnutí s rozvahou a s čistým svědomím.. Jean Simmonsová je krásně uhrančivá a potěšili mě i pánové Charlton Heston, Burl Ives a Charles Bickford, umí očima parádně metat blesky.. Vypadá to, že William Wyler už mě má dávno v hrsti, jeho styl vyprávění mi sedí a líbí se mi.. ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

Klasika, kde nejde o prestrelky či bitky, ale tú správnu cowboyskú atmosféru. Nieže by šlo o film, ktorý budem pozerať nejako často, ale bavilo ma sledovať pozvoľný príbeh, aj keď neprichádzal s ničím originálnym (pozemky, odháňanie dobytka, znepriatelené rodiny...). Finále má slušné gule, aj keď ho v podstate očakávate... ()

Galéria (72)

Zaujímavosti (28)

  • Gregory Peck natáčal svoje scény veľmi dôkladne, pretože chcel pre svoju rolu absolútnu dokonalosť. (westerns)
  • Podľa Gregoryho Pecka, po použití siedmich scenáristov, on a režisér Wiliam Wyler zostali nespokojní so scenárom, ale finančné záväzky ich prinútili pokračovať v produkcii. (westerns)
  • Film je považován za první pacifistický western a začátek tohoto žánrového trendu. (džanik)

Súvisiace novinky

Navštivte Noc v Hollywoodu

Navštivte Noc v Hollywoodu

02.09.2008

A nemusíte daleko. Stačí v sobotu 6. září ve 20 hodin zavítat do Dvořákovy síně pražského Rudolfina. Tam se totiž koná slavnostní koncert filmové hudby A Night in Hollywood. Pod moderátorským vedením… (viac)

Reklama

Reklama