Reklama

Reklama

Wednesday

(seriál)
Trailer 3

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(16)

Chytrá, sarkastická a tak trochu bezcitná? Wednesday Addamsová vyšetřuje sérii vražd a tu a tam se na Akademii Nevermore s někým spřátelí. Udělá si ale i pár nepřátel. (Netflix)

Recenzie používateľa molcan2 k tomuto seriálu (7)

Prokletá dívka Wednesday (2022) (S01E01) 

Jednou vetou: Vylúčenú teraz rodičia prinútili zapísať ju na inú školu, dúfajúc, že bude dodržiavať všetky pravidlá, ale ona nie je úplne v súlade s nimi, je viac oddaná temnému vzdoru, má plán na útek, ktorý sa nedá vyformovať, ale škola Nevermore tento samotársky typ učila už predtým a riaditeľka pozná krivých a nelineárnych, takže ju pozorujú a sledujú, zatiaľ čo ona spriada plány a spolčuje sa, hoci začala mať vidiny, ak máte radi gotický folklór vyčarované a vytvorené bytosti môžu zanechať vo vás celkom povznesený pocit. ()

Jako kůl v hřbitovním plotě (2022) (S01E02) 

Druhá epizóda tohto nového seriálu spoločnosti Netflix je oproti pilotnému dielu veľkým posunom vpred. Zapadá do príbehu s oveľa menšími problémami a zdá sa, že teraz, keď je ťažká práca s vytvorením sveta a predstavením postáv z väčšej časti hotová, je o niečo zábavnejšia. Chápem, že sa scenáristi snažili vytvoriť príbeh, v ktorom diváci môžu niečo cítiť, ale príbeh je o tom, ako hlavná postava dospieva, a ona nie je "Wednesday Addamsová", aj keď sa na ňu možno podobá. Vidím, že scenáristi sa snažili vytvoriť príbeh, v ktorom by diváci mohli niečo cítiť. Keď sa v príbehu tejto epizódy postupne odhaľujú záhady, zistíte, že vaša pozornosť je upútaná. Dej tejto epizódy dosť vzbudil moju zvedavosť. Aj keď mám teraz vysvetlenie, len to vytvára ďalšie otázky. Inak povedané, dej tejto epizódy nie je horší ako ten, ktorý jej predchádzal. Keď sa na ňu pozriete vo vhodnom čase, gagy sú zaujímavé aj samy o sebe. Vizuálna stránka je naozaj príťažlivá pre oko. Ako mimoriadne silné stránky seriálu mi vynikla kamera aj spôsob zmeny farieb. ()

Přítel, nebo vrah (2022) (S01E03) 

Seriál konečne prestáva ťahať za nitky a začína nám predkladať to, čo sľúbil v premisách a nastavení. Všetci dávajú do toho, čo im je dané, všetko a to nakoniec zabezpečuje zábavnú epizódu, ktorá nastavuje viacero vlákien naraz. Napriek tomu sú dialógy ponižujúce a zdá sa, že ich písal 40-ročný tínedžer. Normy sa používajú v univerze s rovnou tvárou, jedným hundrošom a manšaftom. Soundtrack začína byť v tomto momente otravný, keďže hudba dusí dialógy a človek znesie len toľko sláčikových coverov. Seriál, rovnako ako postavy, nosí svoje zámery na rukáve, ale nakoniec ho zachraňuje technické prevedenie. ()

Co člověk zasévá, to smrtka sklízí (2022) (S01E05) 

Dej 5. epizódy bol naozaj zaujímavý a táto epizóda sa mi veľmi páčila (pretože v nej bolo veľa flashbackov o živote Morticie a Gomeza). Dej bol veľmi dobre napísaný a všetko bolo dobre vysvetlené. Samozrejme, bola to naozaj napínavá epizóda (ako každá iná epizóda seriálu) a veľmi sa mi páčila. Dejové zvraty tejto epizódy boli len pekné, ale nie veľmi šokujúce. Záverečná scéna bola fajn a naozaj sa teším na 6. epizódu. Bohužiaľ, v tejto epizóde neboli žiadne vraždy (vlastne len 1. epizóda bola super strašidelná a plná scén smrti, bola EPIC). ()

Něco za nic (2022) (S01E06) 

Dej 6. epizódy bol naozaj zaujímavý a táto epizóda sa mi veľmi páčila. Dej bol veľmi dobre napísaný a je naozaj inteligentný. Celkovo to bola naozaj intenzívna epizóda, plná nečakaných scén a veľmi sa mi páčila. Posledných 20 minút bolo asi najlepšou časťou 6. epizódy, bolo to super strašidelné a naozaj tajomné. Musím sa priznať, že ma trochu mrzí, že ostali už len 2 epizódy, ale som naozaj nabudený na finále (pevne dúfam, že bude epické, tak ako každá epizóda seriálu). Našťastie to bola naozaj vtipná epizóda, tak ako každá iná epizóda seriálu, aj keď vtipov tam nie je veľa. Záverečná scéna bola rozhodne nečakaná a tak trochu šokujúca. ()

Čert aby se v tobě vyznal (2022) (S01E07) 

Dej siedmej epizódy bol naozaj zaujímavý a super tajomný, pretože zostáva už len jedna epizóda, kým zistíme, kto je monštrum. Dej bol veľmi dobre napísaný a táto epizóda sa mi naozaj páčila. Samozrejme, bola to naozaj intenzívna epizóda a trochu šokujúca (najmä, koniec). Úvodná scéna bola tak trochu emotívna. Záverečná scéna bola rozhodne nečakaná a dejový zvrat bol naozaj dobrý. Už sa naozaj neviem dočkať 8. epizódy a pevne dúfam, že bude EPICKÁ. Zatiaľ sa mi "Streda" veľmi páčila a bola taká dobrá, ako som si predstavovala. Bohužiaľ, nebola taká vtipná ako predchádzajúce epizódy, pretože to bola taká tajomnejšia epizóda. ()

Requiem pro krkavce (2022) (S01E08) 

Práve som dopozeral seriál Wednesday a musím priznať, že sa mi veľmi páčil! Som rád, že posledná epizóda bola super intenzívna a všetko bolo dobre vysvetlené. Dejový zvrat bol rozhodne nečakaný a mne sa celkom páčil. Záverečná scéna bola tak trochu očakávaná a naozaj sa neviem dočkať druhej série. Celkovo bola "Streda" naozaj pekný seriál a určite ho odporúčam každému. Postavy boli veľmi zaujímavé a dobre prepracované. Herecké obsadenie aj herecké výkony boli úžasné. Soundtrack bol perfektný a veľmi sa mi páčili úvodné titulky. Nebolo to síce úplne strašidelné, ale bolo to trochu desivé. Pevne dúfam, že bude aj druhá sezóna, pretože stále ostalo niekoľko nezodpovedaných otázok a tento seriál má rozhodne potenciál! ()

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (viac)

Vřískot opouští i Jenna Ortega

Vřískot opouští i Jenna Ortega

22.11.2023

Ne, nevidíte dvojmo. Obsazení sedmého Vřískotu skutečně odpadává rychleji, než kdyby herečky likvidoval samotný zabiják Ghostface. Pouhých několik hodin po zprávách, že populární hororovou sérii po… (viac)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (viac)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (viac)

Reklama

Reklama