Reklama

Reklama

Akčný balet, pri ktorom namiesto činelov cinkajú na podlahe vystrelené nábojnice, kde namiesto bubnov cvakajú zarážané zásobníky a namiesto huslí znie zvuk striekajúcej krvi.Trojica "hrdinov" prvého dielu sa síce na konci zmenila na dvojicu, ale to neznamená nič, čo by sa nedalo napraviť. Najmä, keď sa ukáže, že Mark Gor mal brata Kena. Ten má síce v New Yorku reštauráciu, ale keď sa do hry dostane mafia, šialený boss, mŕtve dievča a bývalí priatelia jeho brata, musí vziať do ruky namiesto varešky zbraň. A dokáže to rovnako dobre ako jeho brat... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (120)

kitano 

všetky recenzie používateľa

Film od začiatku do konca preplnený neodolatelným heroizmom, úžasnou akciou a hektolitrami krvi. Trio Dean Shek-Ti Lung-Chow Yun Fat (na Leslieho Cheunga taktiež netreba zabúdať) je až dojímavo dokonalé a predovšetkým Chow Yun Fat si svojho typického pištoľníka nikdy neužíval tak ako práve v tomto filme. Užite si to aj vy. Takéto filmy sa už netočia (a bohu žiaľ asi už nikdy nebudú). Ďalší veľký rest splnený. (10/10) ()

GodComplex 

všetky recenzie používateľa

Jedna z mala dvojek, ktera suverene rozdrtila original. Tohle neni jen typicke dvojkovske "neco navic", pripadne zbytecna nastavovana kase. Lepsi zitrek 2 je absolutne ve vsech smerech lepsi, nez original, John Woo zde nabira top formu a ten finalni ultimatni masakr se zapisuje do historie. Kopce mrtvych tel, potoky krve, vrazedny balet, brokovnice zhava vic, nez kdy predtim, pomsta (ktera je kruta) a to vse dokonale Wooovsky natoceno. Tohle je proste "Komando" v Hong Kong stylu! Slow-motion holubice jsou sice v nedohlednu (tech se musite jit nabazit v The Killer), ale jinak vse co od masakru Johna Woo ocekavate zde naleznete v plne parade. "Apologize to the rice RIGHT NOW! 8/10 ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to veľmi dobrá akčná dráma od Johna Woo, ktorá je pokračovaním vydarenej jednotky. Má dosť dobrý príbeh o bohatom a vplyvnom mafiánovi, ktorý už chce žiť slušným životom, ale aj tak po ňom stále ide polícia vrátane dvojice bratov a navyše členovia druhej organizácie túžia prevziať jeho obchody a tak ho chcú odstrániť. Podarí sa mu uniknúť do New Yorku, lenže nájdu si ho aj tam a síce pokus o likvidáciu prežije, ale zblázni sa. No jeho priatelia ho v tom nenechajú a vedia, že musia silného protivníka konečne zastaviť. Spracovanie sa mi páči, ešte prvá polovica je taká rozbehovejšia, ale neprekáža mi to, keďže skvelo zoznámi s novými postavami, či už so slušným bývalým mafiánom alebo zápornou stranou a ponúkne pár výborných sekvencií ako zaujímavý úvod z tanečnej súťaže alebo scéna v reštaurácii, kde sa prvýkrát ukáže dvojča zabitého muža z predchádzajúceho dielu. A následne sa to už naplno rozbehne, postavy konečne spoja svoje sily a je sa skutočne na čo pozerať. Akcie je tu priemerné množstvo a je výborná. Tvoria ju samozrejme hlavne prestrelky, ktoré sú tradične perfektne natočené, v zaujímavo zvolených prostrediach, obsahujú mnoho nezabudnuteľných momentov a veľkým plusom je aj veľký počet zabitých a skvelý výber zbraní. A poteší aj pár slušných automobilových sekvencií. Najviac sa mi páči celé finále alebo prestrelka v paneláku. Herecké obsadenie je výborné, vrátili sa takmer všetky postavy z predchádzajúceho dielu, takže Chow Yun-Fat, ktorý ale tentoraz predstavuje svoje dvojča, no nie o nič horší, ako predtým, dokonca sa mi tentoraz páčil ešte trochu viac, ďalej Lung Ti, Leslie Cheung a pár ďalších, bavila ma aj nová zásadná postava Dean Shek a poteší aj slušný výber záporákov. Réžia a technická stránka sú skvelé, John Woo sa v porovnaní s predchádzajúcim dielom ešte trochu polepšil prakticky po všetkých stránkach a to nielen v akcii, ale aj v tých melodramatických momentoch, takže som veľmi spokojný. A hudba zostala totožná, takže aj tu som spokojný. Už jednotka sa mi dosť páčila, ale tento diel je ešte trochu lepší, takže skutočne akčná klasika. 80% ()

Tyler 

všetky recenzie používateľa

Jestliže první "Lepší zítřek" je asi nejlepším hongkongským akčním filmem, co jsem kdy viděl, pak musím přiznat, že dvojka ho ještě překonává!!! Ano, je to možné...Návrat fantastického Chow-Yun Fata, drsnější a efektnější akční scény, nepředstavitelné herecké výkony, emoce které vám nedají ani na chvilku vydechnout...Filmový zážitek jedna báseň. Finále je nezapomenutelné. ()

Webb 

všetky recenzie používateľa

Jablko nedopadlo daleko od stromu. Tento mladší bratr je sice o trošku lepší než předchůdce, nuda už není tak veliká, nicméně úplně nezmizela. Akce je tu více, paradoxně mi ale v některých chvílích vadila samotná akční stránka. Už od samého konceptu a děje jsem neočekával že mě více zaujme a tak to i dopadlo. ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (7)

  • První verze sestřihu Johna Woo trvala kolem 160 minut. Režisér s producentem Tsui Harkem měli neshody ohledně zaměření filmu. Hark měl pocit, že film by se měl více zaměřit na Johnnyho Lunga (Dean Shek), zatímco původní Wooova verze se soustředila více na postavy Kena Gora (Chow Yun-Fat) a Sung Tse-Kita (Leslie Cheung). Hark také trval na tom, že se film musí zkrátit na komerční délku, aby kina mohli film promítat osmkrát denně. Když Woo odmítl film víc sestříhávat, samotný Hark šel do střižny a začal film upravovat po svém. Ve stejnou dobu Woo tajně za jeho zády vložil zpět chybějící scény. Avšak zbýval pouhý týden před premiérou a pod nátlakem studia Woo s Harkem nakonec souhlasili, že film pošlou do „Cinema City Editing Unit“, kde jejich vlastní střihači film sestříhali podle svých vlastních představ. Tím vznikla oficiální 105 minutová kinoverze. Po zhlédnutí této verze se Woo v šoku svého filmu zřekl a kritizoval, že je film špatně sestříhaný. Jediná část ve filmu, kterou považuje za své dílo, je závěrečná přestřelka ve vile. Původní režisérský sestřih byl promítán pouze filmovým manažerům. Šestiminutový originální kinotrailer je jediným zdrojem, kde jsou některé vymazané scény. (tequilla)
  • Počet mrtvých ve filmu je 199. Ken (Yun-Fat Chow) jich zabije 78. (ČSFD)
  • Pokračování vzniklo na základě toho, že v té době měl herec Dean Shek (Johnny Lung) velké dluhy. Podobný proces se opakoval o dva roky později ve filmu Just Heroes (1989) částečně režírovaný Johnem Woo. (tequilla)

Reklama

Reklama